Köszönjük szépen, reméljük arra válik
[Re:] [bitpork:] Szügy. Szürke marha. - BLOGOUT fórum
hozzászólások
Minden lehet csak meg nincs idopont se. Iden meg konkretan annyira nem birtunk lemenni h nyariasitsuk a hazat
Egyszer tényleg kérnék egy full vega bejegyzést, és az ételhez fűzött véleményt!
Az lenne a reakció, hogy valaki biztos feltörte a PH! fiókját.
De mi nem legelünk! Mi lehet akkor a megoldás?
Tehát nem eszel köretet?! Mellesleg rengeteg jó vega kaja van, amiket kár elrontani húsos vegyítéssel, csak én azt tapasztalom, hogy az emberek többsége képtelen a hús nélküli egyszeri étkezést is feldolgozni fejben. nekem az a "furcsa" ( gusztustalan, undorító ) amit Ti esztek, fordítva gondolom szintén zenész. Na ezért is lennék kíváncsi egy ilyen étkezésre, bemutatva, hogy milyen is egy vérbeli húsevőnek vegán kaját enni. Persze nem tofu, humusz, meg társaira gondolok, hanem egy normál ebédet hús nélkül. Például ott a pirított dödölle, fokhagymás tejföllel. Nálam ez a best of kaja, de rengetegszer látom cafatokkal megtűzdelve, ami szerintem egyáltalán nem illik magához az ételhez, már csak a múltja miatt sem. Amit leírtam az nem beszólásnak ment, pusztán szívesen látnék véleményeket, próbálgatásokat, hogy egy kis rálátást kaphasson más is a vegán étrendre, mert azért vannak jó kaják, na
Kacsazsííír
Mellesleg akkor pont lemaradtam, pedig be szoktam nézegetni a "konyhádba".
[ Szerkesztve ]
Ismét gusztusos képeket sikerült prezentálnod, csak így tovább!
orion1025:
Nem tudom mennyire vagytok ismerősök, és ugyan bitpork nagyon kulturáltan reagálta le a dolgot, de megkérdeznék valamit:
Egy jellemzően húsételeket készítő és szerető embernek, miért kéne vega/vegán fogásokat készítenie?
Miért akarják a vega/vegán arcok állandóan, a való életben, és a netes blogokon is, hogy kövessék a pédájukat?
Nem vitatom hogy vannak jó hús nélküli ételek, de nem értem a dolgot. Mi tök jól megvagyunk így, ha nektek jólesik, legyetek meg nélküle, egyetek úgy. Én sem megyek a vega/vegán blogokra bátorítani a népet, hogy süssenek egy jó steaket, vagy konfitált bárányt, mert felesleges.
Nem vagyok szakértő, de tudomásom szerint a tejföl már kizárja a vegán kaját, vega viszont még lehet. Az utóbbi években a kifejezések megsokasodtak és a tartalmuk sem olyan egyértelmű már.
Egyébként támogatom az ötletet, lehetne szó ilyen ételekről is, de ne a kollégát győzködd róla, indíts saját blogot.
[ Szerkesztve ]
Itt mindennek van helye és bár valóban nagyon húsosok vagyunk családon belül, a változatosság színezi meg az életet. Izám szokott rakott cukkinit csinálni meg zöld tésztákat de mindben van valami ami nem 100% vegán. No meg én kevésbé találom attraktívnak a husik mellett őket
Köszönöm, de én nem bíztatok senkit, sem online, sem a való életben, pláne úgy, hogy rengeteg haverom nem is tudja milyen étrenden vagyok, csak a szűk baráti kör, illetve a család... Nem vagyok megrögzött vega, két éves korom óta nem eszek húst, ennek az okát a családom sem tudja, ahogy én sem. Azért is dobtam fel a magas labdát a fórumtársnál, mert rengetegszer bekukkantok az írásaiba, mert számomra elképesztő a hús mániája, és ezt pozitív értelemben gondolom, tehát ezért is lennék kíváncsi egy ilyen embertől olvasni véleményeket.
A fordított példálózáy pedig nem állja meg a helyét, hogy a vegákat húsozásra kell buzdítani, mert életszerűtlen. Míg egy húsdvő eszik olyat, amit a vegák, addig ez fordítva nem működik.
Na, ez már kaja! Én mondjuk nem szeretem a franciát, inkább majonézes kukoricát helyette.
Na bakker. Ezt most nem kellett volna megnyitnom.
Nekem vacsira a csirkés rizotto marad.
Donki Hóte
(veterán)
Érdekes, ezt felénk szegynek hívják (pedig szögedi eredetű vagyok )
Egyébként hol lehet ilyet kapni?
Házi vágásból. De rendelhető is 1500ft körül.
Mi is Szegediek vagyunk.
Donki Hóte
(veterán)
Ez a malac csontozó kés, és igyekszem elkerülni ezt az állapotát. Édesapámnak van elég ilyenje nekem már nem kell
Donki Hóte
(veterán)
Ezt a szegyet meg kell előre rendelni, vagy szokott lenni?
Előfordulhat, hogy augusztusban megyünk Szegedre, egy 2-3 kilós szegyet vennék...
Rendelni kell sajnos. Még a rendes oldalas is ritka, nem hogy olyan "extra" különlegesség mint t-bone, rib-eye, pecsenye vagy rendes szeügy.