[Re:] [Blindmouse:] Trappista sajt - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Blindmouse
(senior tag)
Blog

Ez egy ördögi kör. Amíg nem kapható a legtöbb helyen minőségi áru, addig nem fogja a nagy többség az extra munkát belefektetni, hogy a jobbat vegye. Az egész egy MÁV mentalitás. Felújjították az esztergom vonalon lévő vonatokat, lecserélték piroskára, és "meglepődve" tapasztalták, hogy többen mentek vele.
Szintén, a legtöbb vonaton van első, és másodosztály, még a 21. században is. Akkor is ha a többség másodosztályon utazik. Simán kifizettem volna azt a +25%-ot a napi ingázáskor, hogy egy légkondis, takarított kocsiban üljek (mindkettőnek még a 2. osztájon is alapnak kellene lennie)


CloZee
(aktív tag)
Blog

Van benne igazság, de amíg a magyar kizárólag a legolcsóbb hulladékot veszi, és minden (értsd pár száz forinttal drágább) termék ott rohad meg a boltban, addig mégis minek hozzanak bármiből is prémium minőséget? Azért nincs értelme, hogy utána kukázhassák az egészet.


Lauda
(félisten)
Blog

Nem beszelve arrol, hogy sokszor az olcsobb kerul vegul tobbe, mert egy parizerbol tobbet megeszel, mint mondjuk a teliszalamibol. A masik, hogy kepesek olykor eszetlenul vasarolni, aminek a fele biztos megy a kukaba, szoval ami egyik ajton be a masikon ki. De lehetne meg sorolni.


Crystalheart
(senior tag)
Blog

Hozzá kell tenni, hogy az általános trappista sajt a legtöbb embernek meg is felel, nincs igazán kereslet jobb vagy más minőségűre. Tápértéke ugyanakkora, mint egy jobbnak, ugyanúgy tejből készül, és nagyon sok ember csak felhasználja, pl. olvasztja, belereszeli más étkekbe, stb. Kis tapasztalás után el lehet kerülni azokat a márkákat, amelyek túl sósak vagy sótlanok, vagy amelyiket nem lehet reszelni és vágni. Az extra igényeket más fajtájú félzsíros, félkemény tehénsajtok többnyire kielégítik. A nyugaton népszerű kimondottan büdös és különféle penészes sajtoknak itthon sokkal kisebb a piaca, amire nem feltétlenül éri meg tömeges forgalmazást építeni - ami nem rossz, hanem inkább csak ízlés dolga.

Ez olyan, mint hogy valaki egyszer valósággal hátrahőkölt, hogy az én kecskesajtomnak nincs "kecskeíze", pedig abban az a pláne, mondta ő. Én meg világéletemben arra mentem, hogy minimalizáljam a számomra kellemetlen mellékízt, amihez az kell, hogy a kecskék többnyire csak ostorfát és akácot egyenek olyan mezőn, ahol nincs erős ízt adó egyéb növény. Sokféle ízlés létezik...

[ Szerkesztve ]


Dany007
(veterán)
Blog

Na tessek, jol beoltottal! Vettem egy adag finom kekpeneszes sajtot! 6k volt kiloja... mar alig varom hogy megkostoljam :D


Lauda
(félisten)
Blog

Baszod olyat lehet enni 1500-ert is. Veszel egy 30 deka trappistat es varsz vele 1 honapot, tuti olyan peneszes lesz, hogy ihaj, persze lehet nem kek, hanem zold penesz, de az meg egy kutya. :DDD


Dany007
(veterán)
Blog

Ááh, de az gusztustalan! :U :D
Amúgy apám szokta azt csinálni, hogy megveszi a pálpusztait, direkt a szavatosság lejárta előtt nemsokkal. Majd hagyja állni pár hétig... És úgy eszi meg.
Egyszer volt, hogy rátette a radiátorra (télen) és úgyfelejtette... Mikor hazaértünk.. na azt a szagot hetekkel később is érezni lehetett.


Lauda
(félisten)
Blog

:DDD Az alapbol is rohadt budos, hat meg igy. :D De hat izlesek es pofonok. :D


fi:zi'k
(nagyúr)
Blog

Próbáld ki melegszendvicsben, esetlég pizzán. Nagyon meg tudja dobni. :K


Dany007
(veterán)
Blog

Áááh annak a szagát nem bírom elviselni. Irdatlan brutális.

@Lauda:

Bizony bizony... már a liftből éreztük, hogy "baj" lesz... :D


fi:zi'k
(nagyúr)
Blog

Minek? :F
Általában az Aldisat szoktuk venni, de próbáltunk már többfélét és egyik sem volt büdös, pláne irdatlan brutális nem. :N


Dany007
(veterán)
Blog

A pálpusztai sajtnak. Azt nem bírom elviselni..
Egyébként asszem ettem már olvasztva valamire... és finom volt az tény. De a szagával nem tudok megbirkózni.


Crystalheart
(senior tag)
Blog

A pálpusztai sajt szaga fogalom. :)

És, mint mondottam, az eredeti trappista közel áll hozzá jellegében.

üzenetek