[Re:] [bobalazs:] Firefox tökön lőtte magát, avagy a kísérleti fázisú HTTP/3 protokoll - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Gdi
(senior tag)
Blog

Egy protokoll hogy hal le?


bobalazs
(veterán)
Blog

szoftver bug által.


dabadab
(titán)
Blog

Akkor ugyanez értelmesen:

A Firefox HTTP3 moduljában van egy bug, ami végtelen loopot okoz: Infinite loop in HTTP3 hangs socket thread

A bug maga a jelek szerint régi, csak eddig nem jött elő, most viszont valahol valamilyen szolgáltatás szerverén volt valami változtatás, ami triggereli, nyilván hamarosan jön a fix, addig is workaroundként ki lehet kapcsolni a http3-at a Firefoxban.

[ Szerkesztve ]


bobalazs
(veterán)
Blog

No it's a specific thing. Most people say you can avoid the bug by disabling all data collection and usage in the settings. Which is true, it works for me, too - which is probably also why you are unaffected.

But, the bugticket on bugzilla points out that this is more a lucky side effect, not an actual workaround: Any connection to a specific type HTTP3 service will trigger the bug, it just so happens that metrics and data collection run right away on browser launch and the Mozilla backend got switched over to an HTTP3 load balancer that triggers the problem. Which is why ~everyone is seeing it now, except those who had no metric enabled.
But if they call any other HTTP3 endpoint that is similar to the load balance of the mozilla network, and bam, same issue.

remélem érthető


dabadab
(titán)
Blog

Mit szeretnél mondani ezzel?


bobalazs
(veterán)
Blog

Hát hogy az adatgyűjtés szolgáltatás triggerelte a http3 szolgáltatás bugot. Viszont bármelyik túlterhelt http3 szolgáltatás továbbra is bugoltathatja.


dabadab
(titán)
Blog

Hát hogy az adatgyűjtés szolgáltatás triggerelte a http3 szolgáltatás bugot.

Ez már régi hír, egyrészt azóta azon faragtak valamit és már nem triggereli, viszont más szolgáltatások meg igen, szóval az adatgyűjtés kikapcsolása most már nem oldja meg (kerüli ki) a problémát.


UnA
(Korrektor)
Blog

+1, csak a HTTP3 letiltása segít.

Különben Linuxon nálam nem volt fennakadás, csak többet pörgette a CPU-t. Amióta beállítottam ezt, azóta megint csöndben megy a laptop :)


dabadab
(titán)
Blog

Közben megérkezett a bugfix is, ahogy látom, egy stringkeresést kellett áltállítani case insensitive-re.


UnA
(Korrektor)
Blog

Ha ennyi volt a javítás, akkor inkább várok még néhány verziót, mielőtt újra engedélyezem a HTTP/3 támogatást :)


dabadab
(titán)
Blog

Tavaly tavasz óta ott van benne, nem olyan új feature :)


JHC
(tag)

Amúgy magától javult meg a dolog. A cégnél az egyik gépnél lehalt a böngésző. Szokásos user mondás, hogy nincs internet, én mondtam, hogy van csak használjon másik böngészőt. De az nem volt jó neki, aztán addig lett basztatva a böngésző a user által, hogy már be sem töltődött. Felajánlotta az összeomlás jelentésnél a Firefox felfrissítését, aztán már nem volt mit tenni meg nyomtam a gombot. Bár rendesen nem történik ilyenkor szokatlan dolog olyan téren, hogy elvesznek a könyvjelzők, és jelszavak, de most nem így volt. Ugrott minden. A régi profilból szerencsére a jelszavakat vissza tudtam rakni. Miközben bütykölöm ezt a gépet, egy másik gépen is lehalt a böngésző. Az is elkezdte basztatni. Összeomlás után felajánlotta, hogy bezárás vagy újraindítás, ő meg egyfolytában az újraindításra nyomott. Meg még ő is azt hajtogatta, hogy nincs internet. Neki is mondtam, hogy a start gomb melletti kékes színű ikon megoldás lesz átmenetileg. De hát ő nem tudja a jelszavakat (azt a kb 3 jelszót ami naponta kell). Aztán még párszor kántálta az előzőt, na akkor mondtam kicsit hangosabban, hogy van neked más munkád is papírokkal, csináld addig azt. A harmadik gépen nem jött elő a böngésző lehalás, addig a pillanatig. Mondom eddig úgyse volt ilyen, most még gyorsan csinálok Firefox fiókot, hogy még időben mentve legyen a menthető. Olyan 20 perc múlva az én gépemen is elő jött, az említett dolog, de addigra kiolvastam, az elhárítás módját. Na mondom ez első körben elhalálozott gépen kipróbálom a elhárítást, ott már úgyis tiszta lappal indulunk, mert elvesztek a böngésző tárolt adatai. Megpróbáltam újra telepíteni az első gépen, de mindjárt első indítás után, elkezdte enni a CPU-t, és összeomlott. Majd amikor sok idő múlva előjött az ablak, ott bezárást nyomtam, és hagytam hogy jelentse a hibát Ezután el kellett mennem 15 percre, mire jöttem vissza, tökéletesen működött a böngésző, anélkül hogy akármilyen titkos beállítást eszközöltem volna rajta. A másodikként lehalt gépen is megjavult 5 perccel később a böngésző, valószínűleg a frissítési szolgáltatás a háttérben tevékenykedett. Aztán az összes többi gép így átvészelte az egészet.

üzenetek