Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


huskydog17
(addikt)
Blog

A 40-60 tartományt én azért nem akartam használni, mert én fix 60 fps-t szeretnék, nem akarom, hogy a Chill 40 fps-re lefékezze a sebességet, amikor a kártya 60-at is tudna. A fix 60 fps-hez a Chill nálam alkalmatlan volt.

#28 GhostRider93: "A cikkhez szólva megnéztem egy 8K60 videót youtube-on(Chrome) és VLC-ben (Peru 8K HDR-a videó neve) de nem láttam hogy eldobná a fremeket és közben elvolt a kártya 15W pluszminusz 2W-ból."

Valószínűleg akkor a CPU-d is keményen számolt a GPU mellett, ugyanis a Navi nem tud VP9-et gyorsítani 8K felbontáson.
Az egyetlen GPU-család, ami képes 8K60fps videót dekódolni, az az Ampere, ami AV1 alatt képes erre, a többi kodek esetén 30 fps-t tud dekódolni 8K felbontáson. Navi 4K felbontásig támogatja a VP9-et és a HEVC-et, míg az AVC-t képes 8K-ban gyorsítani max 30 fps-ig.
Amúgy attól, hogy nem láttad, könnyen lehet, hogy dobálta a frameket, ezt leellenőrizheted a Statisztikák menüpontban. Amúgy az általad említett videóban nem is érhető el 8K felbontás, 4K a legmagasabb, az pedig a Navi-nak nem probléma, legalábbis feltételezem, hogy erre a videóra gondoltál, itt 2160p60 a maximum, azaz 4K.
Ez például egy valódi 8K videó, erre rá is néztem. Annak ellenére, hogy a GTX1060 ezt nem tudja gyorsítani (nem teljesen), a videóban nem volt eldobott frame, mivel a CPU is alaposan dolgozott, mert a GPU dekódere nem bírta egyedül. Bár a 0 eldobott frame ellenére egyértelműen látszott, hogy nem folyamatos a kameramozgás, de az is csoda egy Pascal VGA-tól, hogy nézhetően viszi a 8K videókat. :) Sajnos ebből a szempontból a YT Statisztikák menüpont nem teljesen megbízható.

[ Szerkesztve ]

üzenetek