Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


domos
(senior tag)
Blog

Mi a gond a driver felülettel? Én semmi negatívat nem tapasztaltam, igaz nem is nagyon állítgatok rajta semmit.


Chaser
(titán)

nekem nagyon furcsa volt adrenalin után, főleg hogy külön van az említett control panel és exrerience


Csupingo
(addikt)

Az a vicc, hogy nekem kb. 20 éve csak nvidia kártyáim vannak, de ennyi idő alatt kb. 5-ször néztem be az nvidia vezérlőpultba, mert nem kellett. Az utóbbi években használom többször, mióta PH-zok és ezzel kapcsolatos kérdésekben próbálok segíteni. Az igaz, hogy azóta nőttek a "rétegigények" (hdr, több monitor, g-sync, stb.), és aki ilyeneket használ, annak gyakrabban szüksége lehet a vezérlőpultra. Én teljesen mezei felhasználó vagyok, fhd, 75 Hz, ezért manapság sem érzem a késztetést, hogy nagyon matatnom kéne a beállítások között.
Ha 2 dolgot kell átállítani, akkor még jobb is hogy ilyen fapados, mert átlátható, könnyen megtalálható minden.

[ Szerkesztve ]


domos
(senior tag)
Blog

Én fel se szoktam rakni ezt a geforce experience-t. Mit tud? :DDD


Csupingo
(addikt)

Elvileg helyetted beállítja a játék grafikáját, ha lusta vagy, vagy ha nem értesz hozzá. (De nem biztos, mert még én se használtam.) :) Persze tud drivert is frissíteni meg még sok mást is.


domos
(senior tag)
Blog

Köszi a felvilágosítást. RTX 3090-nél nem kell sokat gondolkodnom a beállításokon :DDD


Chaser
(titán)

nekem meg most 50x is be kellett néznem, és talán lánykoromban volt utoljára nv kártyám ( : - na jó, nem, csak olyan 10 éve kb -

domos
mondjuk beállítani a felvételt, nekem csak sz@ros 3070 volt, nincs pénz lóvéra :N , fűtés meg már van a lakásban, úh. még egy kazán nem kellett ;]


domos
(senior tag)
Blog

Én valószínáleg hibás modellt kaptam, mert egyáltalán nem fűt... valószínűleg azért mert amikkel játszom, 4K 60fps max beállítások mellett is alig terhelik a kártyát. :))


Chaser
(titán)

a tied szinte termeli az áramot nyilván, hiszen ampere ( :
nyilván kevesebbet fog enni, mint a 3070 1440@60-on, jah nem
már a 3070 is kazán, ami tud képet is adni - de sajnos mai vga-k terén már jónak számít az étvágya -
3090-et ne feszegessük mi fogyasztás terén, eszembe nem jutna venni - és nem azért mert nincs pénz lóvéra, azért akad ( : -
persze ha nagyon lightos a game, akkor megállhat viszonylag értelmes fogyasztással, ettől független defaulton fps limit nélkül orbitális kazán, kár ragozni


Dilikutya
(nagyúr)

Megjegyzem, marha nagy kaland gyorsulást kapni egy olyan kártyától, ami használtan és új korában is a duplájába került szegény RX470-nek. :)


huskydog17
(addikt)
Blog

Ke? :F

RX470 új ár: 179$
GTX1060 (6GB) új ár: 249$

Akárhogy számolok ez meg se közelíti a duplát.
Arról meg végképp nem tehetek, hogy az AMD kártyák sokkal gyorsabban veszítenek az értékükből a használt piacon.

Amúgy ha elolvastad a cikket, akkor egyértelműnek kéne lennie, hogy nem a 20-30%-os különbség miatt vettem meg. OGL és multimédia fronton ég és föld a különbség. Szóval igen, nagy kaland, mert a gyorsulás sokkal nagyobb mértékű volt, mint amire számítottam (az imént említett két területen).


mviski
(csendes tag)

Érdekes, (még nem olvastam végig minden hozzászólást) nekem pont hogy az Nvidiával vannak rossz élményeim, főleg driver fronton. Igaz csak 2 vagy 3 Nvidia kártyám volt de az maradt meg bennem hogy soha többet az életben. Radeonnal meg nekem semmi bajom, ráadásul mindig csak rátelepítek a drivernek. Megy, működik. Mondjuk én a WIN10-vel is maximálisan elégedett vagyok, pedig a környezetemben van aki állítja hogy mindig minden elállítódik meg felülíródik neki egy-egy updatenél.

A cikkhez annyit hogy mindenki azt vegye amit tud és amire szüksége van. :)


Chaser
(titán)

ez vicces, én se ddu-zok és nem volt gondom amd-vel, most nv-vel sem - igaz, nem akarok játszani a világ összes játékával mint sokan -


daninet
(addikt)
Blog

Ennek a márkahűségnek van értelme? Nem úgy kellene hardvert venni, hogy ami éppen a legjobb ár-érték arány? :F
Azért a Radeonok 10 év alatt sokszor nem a legjobb választás voltak.


brd
(nagyúr)

Szigorúan véve nyilván nincs. Azonban vannak a 2 cégre jellemző hosszútávú tényezők, amelyek az adott irányba elköteleződést generálnak. Én pl. jórészt az általad is írt szempont szerint választottam jellemzően és ez szinte mindig ATI-t eredményezett (ha jól emlékszem, egy Gef2 volt az egyetlen NV-m eddig), főleg, hogy az NV korábban sokat parasztkodott (gondolom, mindenki emlékszik az NV logós játékokra). De mindig utáltam benne, hogy az igényeimhez mindig kellett külső program (amiből sokszor kellett másikat keresni, mert megállt a fejlesztés, vagy már nem jól támogatta az új kártyát). Csak 2 példa: emulátor miatt 50Hz-es képfrissítés (ez mondjuk a jelenlegi monitorommal az egyszerűen hackelhető driverrel natív megy), ill. hogy a driverben beállított effektek/szűrések nem mindig lépnek életbe. Pár éve viszont NV-t vettem szintén ár/érték arány miatt és nagyon elégedett vagyok vele. Az említett problémák miatt az ATI-nak (ill. AMD-nek) nagyot kellene alkotnia, mert NV-n a monitortól (driverétől) függetlenül széles (ésszerű) határok között olyan felbontást állítok be, amilyet akarok, ill. még nem láttam olyat, hogy egy beállított effekt/szűrés ne lépett volna életbe (ha az egyébként alkalmazható az adott játék motorjára).


Kenny3
(csendes tag)

Jó a cikk tetszett :K
A márkahűség nálam sem volt jellemző sosem,de inkább a zöldek felé hajlottam és hajlok mai napig.Amit legutoljára használtam AMD oldalon,az az ASUS HD6970 -es volt ami nem sokáig húzta nálam,mert gondolt egyet és a ventik 100%-ra felpörögtek,utána pedig elkezdett kúszni a hőfok 90c fölé,monitor pislákol,gép lefagy és ennyi :U Ezt a kártyát ezzel a hibával tovább is adtam ez volt 2015-ben,azóta folyamatosan a zöldeknél vagyok.

Z

üzenetek