[Re:] [Carlytoo:] Felmérés - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Krugszvele
(aktív tag)

Bármit is csinálsz profin, jól fogsz keresni, a lényeg, hogy szeresd csinálni.
És sohase legyél alkalmazott.
Egy alkalmazott sohasem fog jól keresni.


icemad
(addikt)
Blog

Szinte bármelyik szakmunka jól fizet, egyéni vállalkozóként.
Az ügyvédek is jól keresnek.


doeeg
(senior tag)
Blog

+1 a szakmunkákra. Igaz, ez erősen a jelenlegi helyzetre igaz, de az emberek mindig fognak festetni, burkoltatni, asztalosmunkákat igényelni, és a jó minőséget majd rosszabb időkben is lesz, aki megfizeti.

Illetve informatikus, valamilyen szakterületre specializálva (webes technológiák, SAP, adatbázis, MI, mobil fejlesztés, stb.).


zsolt501
(veterán)

Két biztos pont van az életben, az egyik a születés a másik a halál, nos az ehhez köthető munkák a legbiztosabbak jelenleg és a jövőben is.
Sok ehhez kapcsolódó meló van, kérdés hogy mihez füllik a fogunk és a gusztusunk.

[ Szerkesztve ]


Agyturbina
(tag)
Blog

Egyik ismerősöm is így gondolkozott, mondván kenyér mindig kell a népnek, így molnárnak állt.
Sejted mi lett vele :U

Különben attól függ hol élsz, én kipróbáltam mar szinte mindent, voltam gyári munkás, szervizes(szabad időmben IT helpdesk egymagamban :D ), kisgépjavító, villanyszerelő, kisgépjavító/autószerelő, vállakózó, gyári munkás megint és most ismét szervizes.
Engem pont a változatosság motivál, minden nap valami mást. :R

Most éppen a Perth Airport UPS karbantartást végzek(tanulom egy öreg rókától), csut-pentek egy bányában töltöm, jövő hónapban ha jól sejtem egy erőműbe megyek, de voltam már vasérc depóban és bányában is, aranybányában, alumínium finomítóban, kőolaj finomítóban, és meg a rosseb tudja hol(repülővel megyek, sokszor idom sincs megnézni a térképen hova).

Ennek tetejében bevonnak a termékek tervezésébe és kivitelezésébe.

Ennél többet nem tudok egyenlőre elképzelni sem.

Nincs diplomám, itteni értékrend szerint egy szakmunkás bizonyítványom van :R


zsolt501
(veterán)

Hát ezt benézte, mert a kenyér az azért kissé nem ugyan az a kategória :)
Mondjuk a lisztérzékenyeknek készülő termékem igen csak borsos árú kategória, ezt saját bőrömön tapasztalom, de a cukorbetegeknek készülő termékek sem az olcsó kategóriába esnek.


domos
(senior tag)
Blog

"legfenntartható képesebb" = legfenntarthatóbb?


Stanlee
(senior tag)
Blog

Ha nem finnyas az ember, es nem fel a ketkezi munkatol, akkor erdemes valami szakmunkas kepzettseget igenylo iranyba menni, amit mar elottem is irtak, pl. villanyszerelo, asztalos, szobafesto, viz-gaz szerelo, stb. Ezek azok a dolgok, amiket az interneten keresztul nem fog neked senki megjavitani vagy megcsinalni es a mostani trendeket nezve (mindegy, hogy Nyugat-Europa vagy Mo.) nagyon kevesen vallaljak be ezeket a szakmakat.

Szellemi munkaban jo iranyt nem tudok mondani. Ha azt mondom, hogy legyel programozo, oszinte leszek nem tudom, hogy 20 ev mulva is ennyire sok programozora lesz-e szukseg vagy sem. Azert ne menj politologusnak vagy regesznek se...


Krugszvele
(aktív tag)

Még hozzátenném, hogy a skálázhatóság problémája óriási visszatartó erő!

Egy ügyvéd, orvos, szakács egy bizonyos idő alatt bizonyos mennyiségű ételt embert okiratot tud elkészíteni/megjavítani! Emiatt korlátozva van a keresete.
Hiába számlázol egy bérleti szerződésért 40 ezret, amikor ugyanúgy 1 óra elkészíteni és napi emiatt max 8-10-et tudsz! Ráadásul ennyiért nem is nálad fogják megíratni :)

Ha büntetőügyekben képviselsz valakit, ott meg aztán számolatlanul mennek a munkaórák.

Olyat kell kitalálnod, ahol ez nincsen!
Például, aki szoftvert ad el, az klasszikusan ilyen. Vagy a fényképeit.
Ugyanannyi erővel tudsz eladni tízezer szoftvert mint egyet.

Valamint lehetőleg már az indulásnál a nemzetközi piacra kell gondolni. Itthon tízmillió ember él. Német nyelvterületen durván 100 millió. EU-n belül vagy félmilliárd.


llax
(senior tag)

Hozzá kell még tenni, hogy ezeket csak városban, vagy nagyobb városok agglomerációjába eső faluban. Vagy nyugat-Európában...

A többi helyen a szakipari szolgáltatásoknál örüljön, ha az alkatrész/anyagárat be tudja vasalni.


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Igen. Nyilván így szebb, de direkt nem így írtam még ha értelmetlen is. Sablonos volt egy kicsit a "legfenntarthatóbb" kifejezés. Köszönöm azért.


Ghoosty
(őstag)

Ha nagyon jó vagy, akkor nem probléma a skálázhatóság. Nem a munkaórát kell növelni, hanem az egy munkaóráért elkérhető pénzt.
Ha kiváló ügyvéd vagy, akkor nagyon magasra kúszhat az óradíjad és nem csip-csup bérleti szerződéseket fogsz írogatni, hanem milliárdos üzleti szerződést. Persze ehhez bent kell lenned az ország 100 legjobbjában.
De ez a legtöbb szakmában így van. Csak a legjobb 100-1000 élvezheti a mesés fizetést, a többiek max több munkát vállalhatnak és akkor lesz több pénzük.

Ezért sem értem ezt a fene nagy kétkezi szakmát tanulj, mert az jó dolgot. Egy-két szegmensben egy-két környéken, mikor éppen felfutóban van az üzlet, akkor sokat tudsz keresni, de amúgy még a havi fél millió nettó is csak álom,
kb 2 éve gletteltettem a házunkat. (Nyugat Magyarország) Olyan 600k-t fizettem összesen 3,5 hetes munkára. De ez 2 ember munkája volt, tehát fejenként 300k-t kaptak. Abban a hónapban max még 1 hetet tudtak dolgozni, tehát legjobb esetben is csak 400k fejenként/hó. De ez bruttó. Nincs benne felszerelés kopás, adó, szabadságra tartalékolás, nyugdíjra/betegségre való tartalék, garanciális kérdések, balesetek stb. Több hónapnyi várakozás után tudtak jönni, szóval nem egy pangó időszakról van szó.

Szóval én programozásra szavazok, minél magasabb szinten. Belátható időn belül, nem fog csökkenni a kereslet. Alapszintű programozást talán kivált majd az AI, de szoftvertervezést nem hiszem. A másik nagy előnye, hogy univerzális. Bárhol a világban tudni fogják, hogy mihez értesz.


nullpoint
(senior tag)

Azt tudom javasolni hogy a fizikai munkákat kerüld. Soha nem fognak megbecsülni, mindig le fognak nézni. Fizetés kevés.

40 éves kor előtt garantált a súlyos gerincprobléma.
Egészségtelen, koszos, élet-és balesetveszélyes, a végtagvesztéssel és rokkantsággal járó balaesetnek folyamatosan ki vagy téve. Télen fázol egész nap, nyáron szakad rólad a víz.

Soha nem akarnak majd megfizetni függetlenül attól hogy vállalkozó vagy, vagy alkalmazott.

Úgy lesznek vele nehogy már te szakmunkásként jó pénzt keressél.

Amit ma érdemesnek látok a környezetemből és a baráti körből, az a programozó.
Nyugodt irodai környezet, nulla balesetveszély, jellemzően kiemelkedő fizetések még magyarországon is.
Jellemzően egy egyetemi végzettséggel nem lőhetsz mellé.

A kétkezi munkásként mindig szarba fognak venni, ezt jól jegyezd meg.


doeeg
(senior tag)
Blog

"Amit ma érdemesnek látok a környezetemből és a baráti körből, az a programozó.
Nyugodt irodai környezet, nulla balesetveszély, jellemzően kiemelkedő fizetések még Magyarországon is."

Napi 8-10-12 óra konstans görnyedés a monitor előtt ("40 éves kor előtt garantált a súlyos gerincprobléma." :P), rengeteg kávé, minden nap a rendelt szutyok kaja gyorsan behabzsolva, a projektek deadlinejai miatt sok-sok stressz, a munka pedig el fog kísérni haza is, főleg ha van céges telefon és laptop. Csak mondom, hogy nem úgy működik a dolog, hogy elmegy az eNber pogramozónak :)

Aki a kétkezi munkást semmibe veszi, az az ügyfélszolgálaton is asztalt fog borogatni, az étteremben ordibál a pincérrel is, és az informatikusokat is el fogja halmozni b*szogatós ticketekkel.

(#15) somogyib ++

[ Szerkesztve ]


somogyib
(őstag)
Blog

Én a 90-es évek közepén azért kezdtem el informatikát tanulni mert úgy gondoltam, hogy ez az a terület ami egyfolytában fejlődni fog és ezért mindig lesz az ilyen munkákra kereslet. Azt hiszem nem tévedtem sokat, persze a számítástechnika szerteágazó szegmenseiben nagyon eltérőek a kereseti lehetőségek.

Az alapvető desktop munkák nem kecsegtetnek sok pénzzel, a szerveroldali hozzáértés már többet jelent. De leginkább a programozásról hallom, hogy nagyon jó kereseti lehetőség van benne.

---

Alapvetően minden attól függ, hogy milyen szinten űzöd az ipart. Egy fodrász is kereshet havi 80e-t, de ha nagy "művészek" a paciensei ennek akár a tízszeresét is. Ugyanígy egy szakács, asztalos, bárki.


bambano
(titán)
Blog

jelenleg a hr szakma arról beszél, hogy nincs élethosszig kitartó munka.
tehát afelé kell mozogni, hogy az ember képes legyen élete során akár 3-4 alkalommal is karriert váltani.

egyébként amíg nőknek jogsit adnak, addig karosszéria lakatos :P mondhatnám a kajatermelés minden módját, csak az tőkeigényes az induláskor. orvos/fogorvos is keresett lesz mindig.


Klaus Duran
(senior tag)
Blog

Sírköves, házakhoz kapcsolódó munkák.
Orvos, ügyvéd, építészmérnök,
Strici, masszőr, csontkovács,


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Egy gázszerelő óránként 16 milliót is megkereshet :DDD

Ahogy előttem is írták, bármilyen szakmunkával jól lehet keresni, mivel hiány van belőlük. Persze vállalkozóként. Én ha ma kezdeném, villanyszerelőnek mennék. Tiszta, nem fizikai, kell egy rozsdás bicikli, meg egy táska...


icemad
(addikt)
Blog

+1

Erősáramú elektronikai technikus vagyok. Tavaly augusztusban vettem házat Hollandiában. Ha értesz hozzá és van szépérzéked, akkor jól fizet.


llax
(senior tag)

"villanyszerelőnek mennék. Tiszta, nem fizikai, kell egy rozsdás bicikli, meg egy táska"

Ezek szerint nem sokat láttál még a munkájukból :)

Az általad írt feltételekkel csak magánházaknál jöhet szóba kisebb javítgatás, abban annyi pénz sincs, hogy fejleszteni tudja a vállalkozását. Sok munkát ha akar sem tud hivatalosan csinálni, mivel gyakran járna együtt a kisebb javítással nagyobb meló is (legalább részbeni szabványosra alakítás / életveszélyes problémák elhárítása), csak azt nem hajlandó megfizetni az ügyfél, ha meg nincs megcsinálva, a szerelő se nagyon merje a nevét adni a kisebb javításhoz sem...

Amiben sok pénz van, azok az új installációk, komplett felújítások. Kb. fele része piszkos és fizikai melók keveréke. Kisebb házat leszámítva alkalmazott/segédmunkás is kell, a munkát könnyebbé tevő és drága szerszámok hurcolásához már nem elég egy rozsdás bicikli...

Persze egy villanyszerelői papírral már lehet nyugatra menni...

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(addikt)

Abszolút sikerszakma. Itthon. :)


laceszgamer
(addikt)

Vasút, főleg magánvasutak esetében mozdonyvezetők szépen keresnek, igaz vállalni kell hozzá, hogy nem reggeltől délutánig kell dolgozni hanem össze vissza, de munkaóra/hónapban nézve elég szépen lehet keresni, akár 400-600k/hó között is


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Nagyon érdekes dolgokat írtatok. Köszönöm.


DonElvis
(tag)

Nem tudom, hogy lehet-e még szavazni, de szerintem nálunk a fogorvosoknál és a dugulás elhárítóknál nem sokan keresnek többet.


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

A dugulás elhárító most meglepett.


DonElvis
(tag)

Amikor megvettem a lakást az egyik cső el volt dugulva. Kihívtam őket, számla nélkűl 16K-t fizettem. Cső ledug, csőgörény beindít, csövön végigtol, csá. Az egész nem tartott tovább 5 percnél. Cserébe viszont volt egy tipikus szaga az embereknek...


sztanozs
(addikt)
Blog

Bármilyen szakmunka (ha nem büdös neked a meló), illetve, ha nem kétkezi, akkor valamilyen jogi/orvosi (sokat kell tanulni) vagy IT meló (itt viszont nyelvismeret kell, hogy jól keress egy multinál).


Kisgépkezelő
(tag)

Mondjuk a mennyit mellett szerintem azért fontos az is, hogy, hogy és mennyi idő alatt keresi meg az ember a pénzt, és én az emlegetett magánvállalkozók többségén mindig is azt láttam, hogy lehet, hogy lehet, hogy sokat keresnek viszonylag alacsony végzettséggel, de nem is heti 40 órás munkarendjük van. A pénzből amit keresnek meg megy a munkaeszközök beszerzésére, karbantartására, amortizációjára is. Úgy meg már lehet nem is jön ki olyan magasra a nettó órabér. Akiket én ismertem azoknak többnyire tényleg sikerült egy jó középosztálybeli élet anyagi feltételeit megteremteniük, de cserében nem maradt idő a családra, kikapcsolódásra, fizikai és szellemi frissességük megőrzésére, pedig szerintem nekik méginkább szükségük lenne rá, hiszen vállalkozóként több felelősség terheli őket.


nullpoint
(senior tag)

Megmondták az okosok egy másik topicban hogy épitőiparban vállalkozó minimum havi netto egymilla" tisztán.

Kevés munkával persze!!

:B


Agyturbina
(tag)
Blog

Ez az egész olyan kicsit mint a vicc:
Hany éves a kapitány ha az adott adatok állnak rendelkezésünkre:
-Szélsebesség 25 csomó
-Hajó hossza 50 láb
-Legénység száma: 20
-Este 8 óra van

Vagyis valamit tudni kellene a "kapitányról" is, nemcsak azt, hogy megélhetési lehetőség után néz mindennemű tapasztalat nélkül :U

Legyen Amerikában elismert plasztikai sebész Manhattanban annál jobb nincs :DDD


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Ismerek egy pár építőipari vállalkozót. Van olyan, aki kiemelkedően keresett(havi másfél milla), de ő azóta csücsül hűtlen kezelés miatt.

[ Szerkesztve ]


nullpoint
(senior tag)

Nagy kedvencem :D :D

Ez a plasztiksebész nem is rossz. Bár amilyen szörnyeket gyártanak , nem értem hogy kereshetnek annyi lóvét :D


DonElvis
(tag)

Az csücsülést említve eszembe jutott még egy jól jövedelmező foglalkozás: A házak közös képviselete. Annál nagyobb biznisz tényleg kevesebb van. Lakásonként havonta jön a lovetta, annak max 10%-át fordítják a házra, a többit kamuszámlákkal lefedik. Így lesz egy kapufestés költsége 240K, egy izzó kicserélése 6K, kaputelefon kód csere 10K, kapunyitó kapcsoló csere 36K. Mostanában tényleg sokan vannak előzetesben, vagy élvezik az állam vendégszeretetét.

Aki náunk közös képviselő, azt pont most fogom kicsit mepiszkálgatni.

[ Szerkesztve ]


Alg
(addikt)
Blog

Biztosítási vagy banki backoffice szakértő - legyen az akár IT rendszerfejlesztő, kontrollingos vagy matematikus - lehetőleg jó programozási (AI, Big data) háttérrel.

Csak aztán győzd a túlórákat.

Vagy ha tényleg nem akarsz életet magadnak, Big4 tanácsadó, lehetőleg Financial területen, bár ez eléggé függ a gazdasági környezettől. Megfelelő ügyfélkör megszerzése után indíthatsz saját tanácsadó irodát is.

Ez sem elég sanyargató? Akkor befektetési bankár ;]

Ja, és még valami: bármit csinálsz, ahhoz hogy jól keress bele kell majd szakadnod. Könnyen sok pénzt csak hatalmas kockázatvállalással és szerencsével (BTC, tőzsde) vagy politikai kapcsolatokkal lehet szerezni.

[ Szerkesztve ]


Agyturbina
(tag)
Blog

Mostanában lehet az is egy életcél(Börtönben ülni), olcsóbb mint albérletet fizetni, a kaja biztosított, a szex hat olyan amilyen, de ennyi pénzért mit vársz :DD

Ha építőipar akkor legyen villanyszerelő, ha érted az elektronokat és szót fogadnak nemek akkor igen jól meg lehet élni belőle :R
Persze az is kell hogy ne rettenj meg 100-200 méter véséstől se, és jól erezd magad a létra tetején is :DDD


Kisgépkezelő
(tag)

Ismerek pár embert, aki egész jól él villanyszerelésből, de ők nem azzal foglalkoznak, hogy a kismegszakítóból áthúzzák a delejes madzagot a hűtőig, hanem mindenféle robotizált ipari gyártósorok elektromos karbantartásait végzik. Gondolom azért kicsit komolyabb szakmai múltat is várnak el az embertől, mielőtt odaengedik valami kapcsolószekrényhez, aminek a tartalma annyit ér mint két tömbház. Mondjuk náluk is vannak néha ilyen csacskaságok, hogy akkor rendelik be őket reggeltől estig dolgozni amikor állnak a gépek, és vannak helyek amik csak karácsony és szilveszter közt állnak le. Az azért kellemetlen. :P


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Furcsa mód a tanácsadókat senki nem említette. Mea Culpa. Említette előttem egy kolléga. Tényleges, kézzelfogható eredmény nem mindig van mögötte, de bizonyos területen pofátlan összegeket fizetnek ki nekik.

[ Szerkesztve ]


Agyturbina
(tag)
Blog

Ahhoz hogy tanácsadó legyél nem kis ismeret szükséges, a probléma amit latok, pont ennek hiánya általánosságban.

Nem azt jelenti, hogy lenézlek, hanem azt hogy olyan mélységbe kell bemerülnöd nem csak egy területen ami mar nehézkes egyszeri halandónak.

Mármint ha csak egy kapcsolószekrényről beszelünk, annak elhelyezése függ meg a csillagok állasától is, és ezt a tervezési szakaszban kell tudni, nem amikor a gázszerelő megjön és mondja, hogy legalább 2 métert odébb kéne vinni mert így ez nem jó(Láttam rá példát, igaz senki nem szolt a villanyszerelőknek, hogy nem kellene 0.5m-re rakni a kapcsolószekrény a gazpalacktól. Pedig a szabványban benne van, csak ugye azt nem mindenki olvassa végig).

De ha ilyen irányba megyen, kelleni fog az összes épületekre vonatkozó szabvány, ami kitér minden oldalara a gépészetnek. Ebből tudod majd kihámozni mit hova és mennyit.

Kellemes olvasást ;)

[ Szerkesztve ]


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Műszaki jellegű tanácsadás esetén nyilván oda-vissza tudni kell a szakmát, vagy nem kell tudni és beszélsz blődségeket. Területi tanácsadót ismerek, aki intézményeknek nyújt különféle tanácsadásokat ( direkt meg nem nevezve az intézmények jellegét és a tanácsadás módját ). Alkalmanként 2-3 millió HUF. Igen, ahogy előttem is mondjátok. Ismeretség.


Agyturbina
(tag)
Blog

Ha bármiben tanácsot akarsz adni akkor valamiben többet kell tudnod azoknál akiknek tanácsot adsz, mivel elég tag értelemben fogalmazol így nem tudom abszolválni miben tudsz többet mint akiknek tanácsot szeretnél adni.

Ahogy leírtad, (kérlek ne személyeskedésként éld meg) mintha egy politikus válaszolt volna. Mondott valamit de semmi információhoz nem jutottam.

Ami nekem ebből dereng egy olyan kor aki beletette az alkotmányt egyik jelentésébe, hogy kitöltse az űrt, csinál valamit, de csak az a látszata van, hogy számlát ad.

Vagyis nem tudom mit akarsz ezzel mondani területi tanácsadó, mert ezek alapján én is az vagyok ötleteket adok, hogyan tegyek jobba szexuális életüket az emberek :R

Igaz csak vatikáni valutában fizetnek de legalább ok elvezik :DDD


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Nem vagyok politikus, csak jogász. A jogászoknak pedig a szakmai ártalomtól berögzült "érdekes" megfogalmazásaik vannak. Nézd el. :)


Eastman
(őstag)
Blog

„Egyik ismerősöm is így gondolkozott, mondván kenyér mindig kell a népnek, így molnárnak állt.
Sejted mi lett vele.”

Az egyik ismerősöm gabonakereskedő...

[ Szerkesztve ]


Agyturbina
(tag)
Blog

Eddig is láttad a bamba(értetlen) tekintetem a képen keresztül, most viszont agyhalál közeli állapotba kerültem :DDD

Ha jogász vagy akkor miért nem jogászkodsz? Vagy pályát akarsz módosítani?

Ha ezt tudtam volna akkor mondom egyből, legyél közjegyző, vagy az adóhivatalnak tanácsadó, vagy a földhivatalnál tanácsadó :K

:R

Vagy jogsegély tanácsadó pl a Soros alapítványnak(Tudom viccnek rossz, de ha szereted a kihívásokat és a változatos munkát)

:R


Agyturbina
(tag)
Blog

Láttam mar kalmárt is mélyszegénységben(volt osztálytársamat Kalmárnak hívják), de akin pénz megy keresztül, nagyon hülye kell hogy legyen ahhoz hogy ne éljen meg. :R
Bezzeg a molnár, kezeiben max liszt fordul meg :K
Na meg pecsen a malom esete de azt hagyjuk mert mar politika ;)


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

IT, azon belul fejleszto / specialista

viszont ez csak akkor, ha akarja es tudja az ember magat fejleszteni, targyalokepes angol nyelvtudas nelkul pedig szakmailag halalra van itelve. kb olyan szinten, amikor 5 evvel a BSc diploma utan mar olyan technikakat kell elsajatitani, amik a diploma idejen meg gyakorlatilag nem leteztek es egy komplett terulet kepes elavulni/megvaltozni 5 ev alatt ha a bleeding edget nezzuk. mondjuk aki erre kepes, az siman kulfoldon is megallja a helyet. ja es kriterium a rugalmassag, mind kepessegek, mind munkaido, mind munkavallalas szempontjabol.

cserebe szabadsagot ad.

[ Szerkesztve ]


kmisi99
(addikt)

"Én ha ma kezdeném, villanyszerelőnek mennék. Tiszta, nem fizikai, kell egy rozsdás bicikli, meg egy táska..."

Jhuj ezen jót nevettem. Főleg akkor tiszta meg nem fizikai mikor a 3 kilós fúró kalapáccsal vésed a falat a kábelnek létrán egyensúlyozva, fél kiló port nyelve percenként. Nem csak wagozásból áll egy villanyszerelő munkája.


Eastman
(őstag)
Blog

3 kilós? :) HILTI TE-72 kinek volt meg?

Egyébként több területe is van a villanyszerelésnek, nem csak az épületvillamosság. Lehet tisztán is...

[ Szerkesztve ]


llax
(senior tag)

Ma már vannak véső és falmaró gépek elszívással, azokkal a fél kiló por nyelése elmarad, de a létrán egyensúlyozás a nehéz géppel megmarad. Plusz a korszerűbb technika nem is olcsó. Mondhatnád, hogy odaadod a segédmunkaerő, vagy tanuló kezébe, létrázzon ő, de a gépek árai miatt ezt esetleg mégis meggondolod :)

Ha valaki tényleg keresni akar, de még nem annyira "befutott" (vagy nem bírja a gyomra a korrupciót), hogy valami jó kis közbeszerzéses kivitelezésen kaszáljon, akkor sok mindent el kell vállalni, nem csak a fűtött/légkondicionált lakásban 1-2 dugajl cserét, csillár felszerelést, kisebb javításokat. Télen bírni kell a hideget, nyáron a meleget+darazsakat...

Igazából nem nagyon könnyebb ez, mint akár egy vízvezeték vagy fűtésszerelő munkája. A gázos mostanság amúgy is kiváltságos szakma :)


Snowy_owl
(senior tag)
Blog

Az megvan, hogy ma már a villamosság akár csak ha a lakóépületeket nézem, nem merül ki néhány plafonról lógó foglalatban, kapcsolóban, és egy darab dugljban, ez így megvan? A biciklis példáddal viszont remek kókánymesterré lehet válni, amiért elkérhetsz sok pénzt végül is, de elég kockázatos a böri ha így állsz hozzá. :)


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Ezt Oroszi prof. a BME nyugalmazott tanára nagyon precízen elmagyarázta egy óráján. "Lépegető kutyafasz".

Agyturbina: Jogászkodom is, csak jelenleg keresem a megfelelő pozíciót. Tanácsadással is foglalkozom a munkámból adódóan, csak ezért nem jár plusz zseton. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek