[Re:] [Carlytoo:] Klímaváltozás? - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


t72killer
(titán)
Blog

Igazából az ökoszféra komplexitása miatt közel végelen mennyiségű problémát lehet elemezgetni - ez a kutatók dolga. Viszont a politikusoké meg az lenne, hogy a problémákat okozó alapvető okokon változtassanak. Az alapproblémával viszont (túlnépesedés) SEMMIT se kezdenek, sőt, ki se nagyon mondják, hogy probléma, csak vernyákolnak hogy pl elfogyott a víz.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Politikusokról beszéltem. Elkezdték már oktatni az afrikai, közel-keleti családokat a fogamzásgátlásról? A nekik utalt segélyeket hozzákötötték szaporodási számokhoz? (=ha a termékenységi index meghaladja a 3as értéket, nem kapnak semmit?) Egyelőre a női körülmetélések szintjén tartunk sok országban :(.

Persze más probléma is van, pl a benzin/dízel/nyersanyagzabáló SUV-ket is en bloc betiltanám a "fejlett" népesség köreiben, a repjegyekre*, sőt, a nagy ökolábnyommal termelt élelmiszerekre (hamburger...), feleslegesen felhúzott épületekre (irodaházak, szállodák) extra adót vetnék ki. Radikális? Abszolúte. Viszont az óra már bőven elhaladt a "szoft" megoldások határideje felett.

*ez egyúttal csökkentené a Mediterrán és egyéb szép vidékeket letaroló tömegturizmus pusztítását is.

[ Szerkesztve ]


borg25
(senior tag)

Valójában mindenkinek az elsődleges dolga, hogy holnap is legyen mit ennie. A tudós is csak azt kutatja, amire van támogatás/pályázat. A politikus meg arról beszél amivel hatalmon maradhat. Máris a végtelen kutatási problémából egy elég szűk halmaz lett.

Szerintem az alapvető probléma nem az, hogy túlnépesedtünk, hanem, hogy az intelligens ember, csoportban még mindig alig tud túllépni egy baktérium IQ szintjén. (Szaporodunk, míg bele nem halunk) Ez igaz a részvénytársaságokra, politikai életre, környezetvédelemre mindenre. Ezért nincs megfelelő válaszreakció a közelgő környezeti katasztrófára. Csak kirakat tevékenységek vannak.
Az EU annó ilyen elképzelés volt, megakadályozni, hogy NSZK-Franciaország újra egymásnak essen. Ideig működött, most újra az egyének kis csoportja kezd dominálni.
Ebben erős kelet: Kínában génekbe van kódolva, hogy a többség (párt) érdeke előbbre való az egyén érdekénél. Ezt az egyet jó lenne átvenni, de azt már nem, ahogy ezzel a pártvezér visszaél. :(


t72killer
(titán)
Blog

"A tudós is csak azt kutatja, amire van támogatás/pályázat. A politikus meg arról beszél amivel hatalmon maradhat." - Ez így van. ráadásul utóbbi nagyjából definiálja az előbbit.

IQ: talált süllyed - végülis a túlnépesedés is ennek következménye.


Szevam
(aktív tag)
Blog

Amit itt linkeltem (#222) is arról szól, hogy vannak olyanok akik minőségre mennek (k stratégiták) és vannak a kik mennyiségre (r stratégisták) csak nálunk (embereknél) már egy kicsit felborult ez. Szinte mindenből mennyiségre mennek. Vajon miért? Talán mert az egyén gyorsabban sikeresnek érzi magát így, hogy Ő produktív, és valamit letett az asztalra? És ÁLLAT módján ebből csinál sokat, legyen az bármi is, bármilyen is.
Szerintem ezért zúznak el itthonról az EMBEREK, mert minőség hiány van. Mennek nyugatra északra ahol még fellelhető magasabb értelem, intelligencia, gondoskodás. Ne értsétek félre nem úgy értem hogy aki itthon maradt az állat, nem erről van szó. Csak egyre kevesebb az a hely, az a közösség ahol az EMBER jól érezheti magát.

Mellesleg: A prohardver pont egy normális közösség szerintem. Akárhány találkozón voltam csupa értelmes, gondolkodó, jó eszű, jószívű emberrel találkoztam.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Minőségből sajnos gyakran nyugaton is hiány van, nézz csak körül a briteknél :(. (Egészségügy, brexit-mánia pl). De a fegyverőrült amerikaival - aki a világfogyasztás kb felét adja - se megyünk sokra, ha IQ-forrást keresünk :(


Chaser
(titán)
Blog

Igazabol nem a politikzsok dolga lenne rendet tenni, hanem nekunk, akkor a politikus is kenytelen lenne foglalkozni a temaval
Ez a legnagyobb ok, mi magunk, a nagy tobbseg semmit nem tesz, max lazadozna ha beszabalxoznak h egy ember egy auto, ennyi meg ennyi viz es aram fogyasztas, stb, amig az emberek 90+ %-a nem lat tul a sajat micro szferajan, nem fogja megoldani a gondokat egy marek politikus, akkor sem ha akarja


Hieronymus
(őstag)
Blog

"...hanem, hogy az intelligens ember, csoportban még mindig alig tud túllépni egy baktérium IQ szintjén. (Szaporodunk, míg bele nem halunk...")

Ez nem igaz. Nézd meg az Európai, Amerikai és a többi fejlett ország őslakosságának szaporodását. Kettő szülőre nem jut kettő gyerek. A lakosság növekedésének az ember várható maximális életkorának növekedése az oka. Egyre több generáció él egymás mellett. Ez ellen nincs "előreprogramozott védelmünk."
Elegendő megnézni a statisztikákat, hogy ma, 100 illetve 200 évvel ezelőtt mennyi (volt) az egy nőre eső szülések száma. A szülések számának drasztikus csökkenése mellett, drasztikusan nő a lakosok száma. Még akkor is, ha migrációról eltekintünk. A legfejlettebb országok egy részében, a migráció ellenére is is csökken a szám. Ilyen például Magyarország. Miközben a munkaképes korú személyek aránya folyamatosan csökken.


borg25
(senior tag)

A "Szaporodunk, míg bele nem halunk" egy analógia a baktériumok és az emberek csoportos viselkedésére. A csoportos alatt pedig nem azt értem, hogy te mit csinálsz otthon a pároddal a párnák alatt, s annak milyen produktuma lesz 9 hónap múlva.

Részvénytársaság vezetőségének a célja, hogy a tulajdonosok pozícióban tartsák őket. Aminek a legjobb módja a gyors profit. Ami általában szembe megy a hosszútávú célokkal, környezetvédelemmel. (Intel story? Most annak a levét issza, hogy az Krzanich jópár fejlesztést leállított, mert az azonnali eredménnyel járt.)
Hol van már az, mikor Ganz saját pénzén, nem adójóváírás céljából kórházat üzemeltetett? Vagy mikor John Hopkins eladakozta a vagyonát? Bill Gates jótékonykodása és filozófiája általános vagy ritkaság?
Államaparátus, állami cégek. Mond valamit az a szó, hogy vízfej? Azon lehet vitatkozni, hogy sok-vagy kevés tisztviselő van, azon viszont már nehéz, hogy hatékonyan dolgoznak-e, tudnak-e, vagy megfojtják a szabályok?
Tudomány, kutatások? Minek a kutatására van pénz Viagra? Alzheimer? LCD TV vagy fúziós erőmű? Ok, lehet olvasni, hogy ITER-re elköltenek 15 milliárd eurót. Jah egész világ összes kormánya. Csak az LG mennyit költött OLED panel fejlesztésre? Mennyi más cég van? Mi a fontosabb?

1956. Kedvencem, mert politikusok szájából gyakran elhangzik, hogy tanuljunk 56-ból. Aham. Mondok egy másik számot: 1038. Szent István halála. Kiskirályok kora. Mert a magyar össze tud fogni? Megtudtuk tanulni, hogy a csapatmunkában az erő?
1526 Mohács után összefogás? Nem
1849 Összefogás a nemzetiségekkel? Nem
1920 Ok, nem magyarok, de összefogás? Jah 1914-ben Tisza István megmondta, hogy nincs értelme a háborúnak, mert ha nyerünk, akkor is vesztünk, mert Szerbia bekebelezésével oda a magyar-osztrák népesség előnynek. Válasz: Nem
2014, 2018, 2019 Ellenzéki összefogás? Nem, nem, izé majd nem.

Szóval az ember jó a csapatmunkában, vagy IQ-ja egy baktériumé és inkább a saját boldogulását növekedését helyezi előnybe a többségével szemben?

Népesség tekintetében pedig mennyire jellemző, hogy azok száma nő, akik annyi utódot vállalnak be akit tisztességgel fel tudnak nevelni, vagy azoké akik tudják, hogy szegénységben tudják felnevelni az 3+ utódukat, de nem akarnak csak 1-et?


borg25
(senior tag)

Még annyit, hogy a baktériummal is nem az a baj, hogy szaporodik, hanem, hogy közben feléli a környezetét, anélkül, hogy gondolna a jövőre.

Illetve +pár példa a csapatban gondolkodásról:
Google, Apple, Amazon adóelkerülő taktikái
vs
Finnek azon hozzáállása, hogy miért csaljak adót, hisz abból a pénzből lesz jó úthálózat, oktatás, egészségügy. Akarom én, hogy ezek rosszak legyenek?
vs
Új kocsin kint a Nagy Magyarország matrica, mert vesszen Trianon, de azért a kocsin a rendszám szlovák mert ott olcsóbb a regisztrációs adó (Tudom, így akarja támogatni a szlovákiai magyar kisebbséget)
vs
Németeknél tudtommal 1 hét után kinéznek, ha még nem iratad át a kocsit német rendszámra.


bambano
(titán)
Blog

Nem lett volna trianon, ugyanott ő magyar rendszámot kap... :P


Hieronymus
(őstag)
Blog

Én értem a gondolatmeneted.
Ám azt neked is meg kell értened, hogy az ember nem sokkal jár előrébb az állatvilág "legokosabb" fajainál.
Nem rendelkezünk Isteni képességekkel.
Elkezdünk valamit csinálni. Később kiderül, hogy rombolja a környezetet. Még később kiderül, hogy nagyon rombolja a környezetet. Ekkor megpróbáljuk megoldani a problémát.
Vagy sikerül vagy nem. Ha nem, akkor a populáció egy részének reszeltek.
Minél hatékonyabbak vagyunk, annál nagyobb része kerül veszélybe a népességnek. De ez a természet rendje. Sehol sincs leírva, hogy nekünk mindent túl kell élni. Az sem, hogy nekünk kell a legfejlettebbnek lenni a világegyetemben.
A Föld szempontjából teljesen érdektelen a sorsunk. Nálunk sokkal nagyobb katasztrófát is túl élt már. Sőt mi sem lehetnék, néhány korábbi katasztrófa nélkül. Elegendő csak a Holdra gondolni. Nélküle nem lehetne ezen a bolygón fejlett élet.

A mai napon Németország egy hosszú távú programot fogadott el. Lényegében a klímaváltozás és globális felmelegedés ellen szükséges teendőket határozták meg. Nyilván nem véletlen a mai nap.

Van még valami, ami nem teljesen korrekt.

"Németeknél tudtommal 1 hét után kinéznek, ha még nem irattad át a kocsit német rendszámra."

Ez nem teljesen igaz. A külföldi rendszám és jogosítvány némi előnyt jelent. Utazó vendégként kezelik a jármű vezetőjét és elnézőbbek. Volt egy német rendelkezés ami szerint a lakhely változtása esetén át kell jelenteni a járművet az aktuális lakhely szerinti körzetbe, mivel terület alapú a rendszám kiosztása.
Ennek értelmében, ha német lakcímre bejelentkeztél, valóban át kellett jelentened a járművet. Ezt a rendelet néhány éve megszüntették Jelenleg csak a jármű első forgalomba helyezésekor kell a lakhelyed szerinti rendszámot igényelned.

A valóság sokkal árnyaltabb, mint annak a leegyszerűsítése. A németeknél sincs kolbászból a kerítés. A kutyák nem pisilnek jeges teát. A német szövetségi állam tagországaiban élő németek - habár nem létezik ilyen kategória - rasszistaként is toleránsabbak, mint más országok polgárai.


Somatom
(őstag)
Blog

Sztem katasztrófálisak. Két vesztes világháború is kevés volt nekik ahhoz, hogy ne úgy gondolják, hogy ők forgatják a Földet.


Szevam
(aktív tag)
Blog

+1!!!

Éljen TICOPIA

Takács Sánta András, Bódi Balázs

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(őstag)
Blog

Azért azt ne felejtsd el, hogy mind a két világháborút osztrák indította.
Az első esetében a németek mellékszereplők voltak és mi kerültünk a bot rossz végére. Az erőforrások nagy részét Magyarországtól csatolták el és nem Németországtól és nem Ausztriától.
A második esetben a németek főszereplők voltak és mi kerültünk a bot rossz oldalára.
Ha a németek még egyszer veszítenek, nekünk reszeltek. Be leszünk szántva.

Jobb becsatlakozni a klímaváltozást megakadályozó programhoz.


Chaser
(titán)
Blog

donald kacsa struccot játszik, igazából őt már túlzottan nem érinti a dolog, ha vannak gyerekei azoknak is lesz még jó helyük valahol, a többi ember meg dögöjjön' meg ( : az a szomorú, legtöbb ember ugyanígy matekozik, én azért örülök, ha angyobb felét letudtam már a kis életemnek :)

szerk:
pontosabban nagyobb részét

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

A választásokra döntő többségében a 60 feletti populáció jár kb mindenhol :(


Somatom
(őstag)
Blog

Ha feszegetnék a témát, akkor előkerülne a kiotói egyezmény témája is, amit az USA nem ratifikált. Ha bebizonyosodna, hogy az emberi tevékenység okozója a klímaváltozásnak, az számukra kínos lenne, tekintettel az ökolábnyomuk nagyságára.


t72killer
(titán)
Blog

már az óriásvállalatok is klímavédelemmel kampányolnak

Persze tenni nem tesznek sokat a valóságban, nettó reklám...


Szevam
(aktív tag)
Blog

Film ajánló!

hátha valaki még olvassa
Mérgezett Föld (mb. dokumentumfilm, 50 perc, YouTube)
(#631) cinemazealot :R

üzenetek