üzenetek

hozzászólások


bteebi
(veterán)

Az árát is kalapálhatnák a mérnökök a marketingesek helyett. :U Amúgy biztos kiváló TV-k lettek. KÍváncsi leszek az első Pana QD-OLED-re. Valószínűleg nem csak jövőre nem lesz még.


h-yle
(addikt)
Blog

mi a rákért fejleszt valaki saját okostévé rendszert? hogy ne legyen rá app? :W mondjuk mindegy mert egy Shield/AppleTV csak belefér a TV ára mellé


Gabesz84
(őstag)

streaming appok erre is vannak, állítólag gyorsabb mint a többi okos rendszer.
De nem úgy volt hogy a pana beszántja a firefox OS vonalat, és androidTV-re áll át?


tutitibi
(senior tag)

AppleTV+ ott van a PANA saját appjai között, igaz nekem 1-2 hónapja került fel a 2019-es TV-mre.


#72042496
(félisten)

Több mezítlábas LCD-nél váltottak. Arról nem volt szó, hogy minden modell átállna. (Én látok esélyt rá, hogy idővel mégis ez lesz a vége. Arra is, hogy lehúzzák a rolót. Arra a legkevesebbet, hogy a saját rendszerüket finanszírozzák hosszabb távon.)

[ Szerkesztve ]


bteebi
(veterán)

Szerintem az nagyon-nagyon-nagyon rétegigény, hogy milyen az app választék. Még a régebbi, gagyibb okostévéken is elég sok cucc volt (nekem). Az persze másik kérdés, hogy azok mennyire működtek jól, és hogy mennyire/meddig van-volt hozzájuk támogatás. Nekem nem kell 50-féle időjárás alkalmazás. Elég 2-3 is, ha azok jók. Persze akár jók, akár nem, az nyilván bosszantó, ha az pont nincs köztük, ami neked kellene.


Andy975
(csendes tag)

Kíváncsi leszek, hogy a 77-es LZ2000 OLED milyen árat kap majd.
A 77-es LG G1 1,7 millió forint jelenleg.


h-yle
(addikt)
Blog

Pont ez a bajom. Adott cég adott appjának (nem tudom pontosan mi a setup melyik cégnél, de tegyük fel) van egy core fejlesztőcsapata akik kifejlesztik az alapfunkciókat, majd zt ughyan az, vagy több másik team adaptálja adott OS-re. A legnépszerűbb OS, web appok mindig megkapnak mindent, nyilván aztán erőforrás fejében a funkciók lecsorognak többi platformra, már ha lecsorognak.

És sokszor az sem számít mennyire egyszerű más platformról appot portolni, a cég szimplán X platformot supportál, és nem foglalkozik (vagy nagyon keveset) a többi platformmal. Én meg ott ülök a kurva jó, kurva drága TV-m előtt, és egy 2 éves appot kell használnom, ami jóesetben csak UI problémát jelent, de sokszor bizonyos funkciók sem érhetőek el, ami más platformon igen.

És akkor a kisebb, homebrew/OS appokról még szó sem volt, amik jellemzően a legnagyobb platformokra érhetőek csak el, mert 2 ember fejleszti, jóesetben főállásban, vagy szabadidejében.

Egyszerűen magammal szúrok ki, ha egy olyan TV-t veszek ami most találta ki, hogy saját platformot indít, ami vagy támogatva lesz jövőre, vagy nem. Lehet ez csak nekem okoz álmatlan éjszakákat, de szeretem, hogyha van valamilyen funkciój a HW-nek amit veszek (smart OS) akkor az használható is, és nem kell pár hónap mulva kiváltanom valamivel ami tényleg működik.

Próbálkozzanak, innováljank, de annak nem sok értelmét látom, mikor egy kis piacrésszel rendelkező versenyző saját SW platformot talál ki, pont a fentiek miatt. De ne legyen igazm, legyen jó és támogatott, nyilván én is ennek szurkolok, csak kicsit pesszimistábban látom a szoftverfejlesztői világot. :R


bteebi
(veterán)

Nyilván igazad van, de én valószínűleg túl öreg vagyok már :DDD, és a tévés okosságok engem nem érdekelnek. Tudjon DLNA-n rendesen lejátszani BÁRMIT, én annyival már vidám vagyok.

Az okos appok közül (eddig 3 platform volt, illetve épp van is - régi Pana, régi LG-s WebOS, és Hisense Vidaa) szinte semelyiket se használtam még. Az időjárás alkalmazást már talán megnéztem a 2 régi TV-n. YouTube menjen, nekem elég annyi okosság. :B A 2 régi TV-n - nyilván - nincs Netflix se, de nem is bánom. Nem kell még egy hülyeség, amivel több időt töltök el. Így sincs túl sok időm a gyerekeimre.


Il Dottore
(tag)

FYi Alzán meg is jelent az 55 és a 65'-es verzió.
Érdekes módon az árfekvés a Sony A95K-hoz vna kalibrálva

üzenetek