üzenetek

hozzászólások


Mr.Silkó
(veterán)

Idén is nagyon szórakoztató volt olvasni az utazással foglalkozó blogot, rengeteg szép, bakancslistás helyen jártatok és remélhetőleg örök élménnyel gazdagodtatok. Köszönjük a munkátokat! :R


Rodi 4.80
(aktív tag)

Jó volt olvasni a beszámolót, köszi!

A képek meg olyanok, mintha a GTA VI - ból lennének :D

[ Szerkesztve ]


Sanya
(veterán)
Blog

Ügyesek vagytok, hogy a munka mellett jutott idő kirándulni is. Messze van Kalifornia, plusz 1-2 napot kell szánni a kirándulásra is, mert nem minden nap jár arra az ember. A legfurcsább az, hogy azt hiszi az ember, hogy a tv-ből mindent megtudott az ember, majd odajut és mennyire nem úgy van.

[ Szerkesztve ]


csipuka
(senior tag)

Koszi a sok uj infot, most tervezek egy utat arrafele, jol jottek ezek is.


alevan
(őstag)
Blog

... illetve számítok 600 euró kompenzációra a LOT légitársaság részéről a törölt járat miatt, jócskán enyhítve a költségvetésen esett csorbán. Már ha hajlandóak kártérítést fizetni.

Kötelező kifizetniük, ha Európából vagy Európába indult a járat a légitársaság hibája miatt. Ha nemleges választ kapsz, próbálkozz alternatív kommunikációs csatornákon (live chat, telefon, twitter, facebook).

Említsd meg mindenhol a varázslatos számokat: 261/2004 és szóba állnak veled.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Köszönjük a beszámolót, jó volt olvasni! :)


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Mi is beszívtuk tavaly, csak mi visszafele, kb egy hónap után utaltak, szóval meglesz az :D
Egyébként nyilván rém kellemetlen átélni egy ilyen szívást, de ha kvázi az ember visszakapja a repjegy árát, akkor részemről belefér :D Természetesen ha valaki időre megy (esküvőre, temetésre, diplomaosztóra, nagypapa szülinapjára, fontos tárgyalásra), akkor ez sem okvetlenül vigasztalja, de mi tavaly és idén is ilyen gondokkal nem kellett foglalkoznunk.


Zolik
(senior tag)

Hallom itthon a sok szapulást az amcsik felé, de igazából állítom egyikőjük sem találkozott vagy beszélt még olyannal aki ott él vagy élt. Nekem is teljesen pozitívak a tapasztalataim, pont ugyan azok amiket leírtál. Én is beszéltem olyan emberrel kint akinek a nagymama/nagypapa magyar volt vagy járt Bp-en esetleg van magyar ismerőse.

Néha sokkoló az a fajta különbség amit itthon élek meg, amikor minden sanda szemmel gyanúsan néz vissza, hogy na ez biztos lejmolni akar/belém kötni/fárasztani/hittérítő stb. Ott se kolbászból van a kerítés de ez az összegző jól mutatja bizony van bőven mit fejlődni, nem csak közlekedés kultúrában vagy gazdaságban, hanem emberségben is.

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(félisten)
Blog

A képeket mennyire szerkesztettétek? Némelyik nagyon hangulatos, nagyon szép fényekkel dolgozik. (A golden Gate és a csillagvizsgáló LA-re tekintve a két kedvencem)


yaka
(tag)
Blog

Király volt ez a záró beszámoló is a képekkel - baromira élveztem!


menledge
(senior tag)

Azért én meglepődtem a költségeken. Ha levonjuk a kötelező repjegy, szállás, autóbérlés/benzin, kaja összegeket, akkor igencsak keveset költöttél szerintem. :)

Ami pedig az ottani embereket illeti, nekem is ugyan ez volt a tapasztalatom. Rendkívül jófejek, érdeklődőek, rokonszenvesek. Egyáltalán nem az a nagyképű, amit az ember hall, vagy ahogy gondolná. (Zárójelben megjegyzem, a franciáknál is mindenki kedves volt és segítőkész amikor segítséget kértünk, és nem volt probléma, hogy angolul beszéljenek.) Szürreális élmény nekem az volt, amikor a new yorki metróban odajött egy srác és a kezemben lévő gimbalról kérdezgetett, a beszélgetés során kiderült, hogy a barátja Budapesten jár egyetemre. Micsoda véletlen.. :)


WinstonWolf
(senior tag)

Nekünk tavaly 7 nap Vegas - ott egy nap Mustang bérlés Grand Canyon túra - majd autót bérelve át LA-be 10 napig - ott végig nalunk volt a kocsi- két főre kijött 2 millából mindennel. Vegasban a Cesars Palace-ban laktunk, LA-ban meg Venice Beachen. Ezek csak az autóbérlés, meg szállás és repjegy számok.

Kb még 1 millát költöttünk el erre-arra :) de abban volt WB stúdió túra, Universal Stúdió túra, Disneyland, meg egy plusz bőrönd hazafelé a sok vásarolt cuccnak.

Szóval amit dollárban megadott egy főnek erre az útra full reális...


Bone123
(HÁZIGAZDA)

Ha a 600 euró kártérítés visszacsorog (már intézik), akkor tényleg fellélegezhetek. Több ponton is sikerült takarékoskodni, például egy szobát bérelve ketten majd hárman, de ha a Tropicana szállás közelébe se ért a többi, sokkal olcsóbb másiknak, legalább az utolsó napot gond nélkül lemondhattuk, ami nagy segítség volt.
Emellett a kormányzati leállás miatt egyetlen parkbelépőt se kértek el, mert senki se volt a fizetőbódékban (kivétel a Bryce Canyonban, ahol bérmentve takarították le az egyméteres havas utat, és irányítottak bennünket, azt is ingyen). Végezetül beértük 7-8 kajálással és egy-egy sörözéssel, miközben a CES-en azért megetettek, megitattak bennünket.

Kimaradt ebből a körből sajnos a stúdiótúra és a szintén nem olcsó, de kötelezőnek mondott San Diego állatkert, a hajótúra San Franciscóban, a kajakozás a Coloradóban a Glen Canyon környékén, a Lower Antelope Canyon, a Monument Valley stb. Szóval bőven sikerült fogni a költségeken, simán rájöhetett volna még 1000 dollár, ha eleresztjük magunkat, és ha komolyabb szállásigényeink vannak. Ha már egyébként ott van az ember, a vidéki Amerika teljesen vállalható pénztárcával, a motelárak, a kajáldák és főleg Nevadában az üzemanyag. Mellesleg jó árat autóbérlésen is fogni lehet. A nagyvárosi élet már sokkal drágább, persze ott már mások is a fizetések.


turbulencia8
(őstag)

En is koszonom a beszamolokat!

üzenetek