Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Raijin
(újonc)

Szia.

Köszönöm, hogy megírtad ezt a bemutatót.
Gyönyörű és hasznos eszköz.
Már csak a "megfizethető áron" részt kell megtalálnom és én is veszek egyet. ;]


Mikulásbá
(PH! kedvence)

Nekem is az órás topikban olvasgatás lett a vesztem. :B
Hasonlóan gondolkodtam,nálam a funkcionalitás volt még a szempont.Tehát hogy a pénzért,amit az órára kiadok,kapjak is valamit,amit aztán bármikor tudjak használni,ha úgy adódna.
Én is "gondozásmentesség" és pontosság mellett szavaztam-így lett egy Citizen JY0020-64E a választottam.Én sem bántam meg,bár kissé szokatlan a nagysága,súlya.(legalább érzem is,hogy van valami a csuklómon)

Nagyon jó leírás nem csak az óráról,hanem úgy általában az ilyesmi órákról minden alapot tartalmaz,ami sokat segíthet annak,aki épp órát-és ilyesmit-tervez venni.
Akár az órás összefoglalóban is el tudnám képzelni,mint segítség. :U

Szóval gratula!


Sanyi.mTs
(őstag)
Blog

Az első oldalon említett teljes keret felhasználásra került :D


devast
(PH! addikt)

Nekem egy Citizen CB0011-51L az egyik órám, nagyon szeretem :)
Arra vigyázni kell, hogy ha mindig hosszú ujjú ingben hordod, akkor bizony képes lemerülni. Legalábbis az enyém 6 hónapnyi max töltéssel pont múlt héten merült le :D Most éppen kint napozik :DDD

ps: Különben én ennyi zséből 2-3-4 különböző féle/fajta órákat vettem volna. De mindenki más :P

[ Szerkesztve ]


twollah1976
(őstag)
Blog

Nekem egy Casio W-800H-1A karórám van.
Mutatja az idő, világít ha kell, ébreszt, ennyi az elvárásom egy órától.

Ha jól emlékszem akkor a Tesco-ban lőttem, három pálcás volt.

Annyi karórát elhagytam, leamotrizáltam, hogy nem látom értelmét annak, hogy egy napi használati tárgyba nagy pénzt öljek bele, aminek amúgy is csak annyi a funkciója, hogy mutassa az időt.

[ Szerkesztve ]


devast
(PH! addikt)

Az óra egy ékszer, egy öltözködési tárgy, aminek igazából az elsődleges funkciója nem az idő mutatása. Azzal, hogy te milyen órát hordasz adott alkalomra, üzenetet közvetítesz magadról másoknak :)


twollah1976
(őstag)
Blog

Nem vagyok az az ékszeres típus.


Sanyi.mTs
(őstag)
Blog

"megfizethető ár" kicsit relatív.
A Citizen F150 kb. 8-900 €. A kronós Citizen F900 kb 1,5-2-szer, a Seiko Astron széria (szintén kronós) meg minimum 2,5-3-szor drágább.

(#2) Mikulásbá
köszi.


Lauda
(PH! félisten)
Blog

Nagyon szep orad van es koszonom a bemutatot!


dilajoska1
(őstag)

Szép óra!

Neken is van két Eco-s Citizenem.

[ Szerkesztve ]


Ted_Beneky
(senior tag)

Az idén többször is volt -10fok alatt a hőmérséklet. Van rá tapasztalat, hogy viselkedik ilyenkor?
Köszi az írást :)


Sanyi.mTs
(őstag)
Blog

Csak "hangosan gondolkodom": a kvarc órák a kvarc kristály rezgéséből számolják a másodpercet. A hőtágulás a kvarcra is vonatkozik. Hidegben zsugorodik, melegben tágul a kristály, aminek következtében nő/csökken a kristály rezgés száma, amitől késik/siet az óra. De az órát ritkán hagyod kint -10 fokban az ablakpárkányon és a mélyhűtőbe se rakod be. :D
Ha hordod az órát, akkor a tested hője és a csuklódat fedő ruhák (ing/pulcsi/kabát/kesztyű) miatt sem lesz -10 foknak kitéve az óra.
A hideg-meleg minden óra pontosságára hatással van, de ezek a drágább órákban (remélhetőleg) kompenzálva vannak egy bizonyos mértékig. (Az automatáknál a rugók és fogaskerekek nyúlnak-zsugorodnak hő hatására.)


tupacamaru
(PH! kedvence)

Mivel nem ismeri az óra a nyári-téli időátállítást, ezért csak fél évig pontos és tud szinkronizálni, utáni ki kell kapcsolni a szinkronizálást? :F


Mikulásbá
(PH! kedvence)

Átállítod az órát kézzel és megy minden ahogy eddig.


ledgeri
(PH! kedvence)

Meglepődtem hogy ilyen cikkek is bukkannak elő, de örülök!

Nálam is fontos egy óra kiválasztásánál a különlegesség (technológiailag). Nekem a Casio Wave-ceptor volt az egyik opció, vagy a Toky-flash órák. Mindez (óravásárlási gondolat) kb 10 éve polcon van, mert nem éreztem még pozicionálisan szükségét + pénzem sem erre fordítom... Majd egyszer...


Ed3r_X_
(PH! nagyúr)
Blog

Szép, tetszetős óra, de nekem már nem engedné a pénztárcám. Én születésnapomra lettem meg magam egy Casio Edifice szériás modellel (EFR-553), amit azóta is előszeretettel hordok.

A későbbiek folyamán majd ha elhalálozna, lehet benézek a topikba, hátha :))


toth_janika
(őstag)

Gratulálok szép óra! :)

Viszont azt írni, hogy 300e a "megfizethető" egy óráért eléggé necces... De szeretném, ha nem okozna gondot órát vennem 300e-ért... És azért elég vicces, hogy egy rádiójel-vezérelt óra nem tudja a téli/nyári időszámítást.
Nekem egy Casio Edifice EQS500 órám van, ami 60e volt... Ugyanezeket tudja, kivéve, hogy nem rádiójel vezérelt, és nem zafír üvege van... Cserébe viszont nem kell foglalkoznom a téli/nyári időszámítással és tud több időzónát mutatni, ébreszteni, van benne stopper...
Csak épp több mint 240e Ft-al kevesebbe került...


Sanyi.mTs
(őstag)
Blog

mindenkinek mások az igényei.
Nálam inkább hátrány lett volna a stopper és az ébresztő. A cikkből kimaradt, de azért megfizethető, mert a többi hasonló technológiás (GPS) óra 1,5-2-3-szor drágább.

a téli/nyári időállítás meg (sajnos) gps szinkronizációs sajátosság. (még a távközlési rendszerekben is tapasztalható)


toth_janika
(őstag)

Igényem volna rá csak pénzem nincs :DDD

A stopper és az ébresztő csak lehetőség, nem kötelező használni ;)
És azzal is elég erősen vitatkoznék, hogy a többi mennyivel drágább...

Pl. Az Edifice EQW-T620 110e (ok, ebben mondjuk nem zafírüveg van, de minden másban megegyezik), vagy, ha mindenképp Citizen kell, mert a Casio "proli", akkor ott van pl a Super Skyhawk (JY0080) ami 217e vagy a CB015, ami 140e, és még sorolhatnánk :)
Ezek fényében fenntartom a véleményem, hogy a 300e-s kategória drága és nem megfizethető :U

De peace! Örülök, hogy a kollégának ilyen órája van, örülök, hogy bejött neki és használja egészséggel sok-sok évig! :R

[ Szerkesztve ]


Mikulásbá
(PH! kedvence)

A JY0080 a titanium miatt ilyen drága,ha elég acélból is,jóval olcsóbb.Meg még azt is lehet csökkenteni vagy 15%-al ..... :U


Sanyi.mTs
(őstag)
Blog

Citizen JY0080/JY0020 - egyszerűen nem tetszik és nálam egy karóra ne tartalmazzon digitális részt
Citizen CB015 - itt egy karakter lemaradt. CB0015/CB0150 - nem csúnyák, de nem tetszenek annyira, h ennyit fizessek értük
Edifice EQW-T620 - bevallom ez se tetszik, fekete tok/szíj eleve kiesett és a fekete üveg körüli gyűrűt se akartam, mivel napi használatban lesz az óra, és a feketén csúnyán meglátszanak a karcok és költséghatékonyan nem javítható. Az előző órámat, ha közelebbről megnézem, akkor látszik, h tele van karccal, ami a zafír miatt szerencsésre az üvegen nem látszik.

Sokat agyaltam, h GPS-es vagy földi rádió vezérelt legyen.

Amúgy a #3-as hozzászólásban láthatod, h kicsit kevesebbért sikerült hozzájutnom, mint 300k.

[ Szerkesztve ]


stellaz
(tag)

A mechanikus óra talán jobban szerethető. Mivel nem olyan pontos, ezért kicsit többet kell vele foglalkozni és örül az ember, ha mégis pontosabb, mint várta (nekem eddig napi +3-4 sec), a sec mutató nagyon aprókat ugrik, szinte folyamatos a haladása, hátul lehet látni a kis fogaskereket és ahogy működik az óra. Ezek kicsit közelebb hozzák az órát, mint tárgyat, sokkal személyesebb lesz tőle.

Én egy Seiko 5 military automatát vettem amazonról, újonnan 25 ezerért, tehát akkor sem fájna a fejem, ha éppen nem tetszene mégsem, de pont olyan, amilyet szerettem volna.

[ Szerkesztve ]


alexandrakis
(újonc)

szuper cucc! :B :B


Teasüti
(PH! kedvence)
Blog

Ez nekem kissé magyarázatra szorul. :B
Nem volt részem etikett órákban sajnos, így főleg csak filmekben találkoztam ezzel a szokással.
Viszont egészen pontosan milyen szabály szerint is kéne órát választanom?
Még sosem éreztem szükségét, hogy az egyetlen fém szíjas, és -tokos órám helyett mást viseljek alkalomtól függően, vagy függetlenül.
Meg azért nem is dobnék ki sok százezret az ablakon csak órákra, hacsak nem vagyok gazdag. Tekintve, h az az egy óra is drágább volt, mint akkoriban a legtöbb ruhám együtt véve.

Amúgy a DST váltás hiánya tényleg fura, főleg ennyiért.

[ Szerkesztve ]


devast
(PH! addikt)

Nem tudom nagyon magyarázni... Ugyanúgy, ahogy lehet ízlésesen és ízléstelenül öltözködni is, órát is felvehetsz olyan ruhákhoz amihez nem igazán passzol. Általában az emberek nagy része nem szúrja ki, csak az érzés van meg, hogy valami nem stimmel :)
ps: én se vagyok nagy advanced ebben a témában, 3 órám van csak. De ezekből valamelyiket mindig fel tudom venni a ruháimhoz :B


simonzé
(PH! addikt)
Blog

Szeretem az órákat, és volt is jópár különböző példányom az SKMei nevűtől a Rolexig. Két éve jöttem rá, hogy egy kivétellel mindegyik márkában csalódtam. Legnagyobbat a legszebb, legdrágábban.

Szeretni csak egy órát szerettem igazán, azt az analóg-digitális Casiot, ami a 90-es évek elején 3,5 évig le se vettem a csuklómról. Ütöttem-vágtam, úsztam, betonoztam, szánkóztam benne télben és nyárban knoztam, de egy szava nem volt. Mindig hű társként szolgált, és csak minden óraátállításkor kellett rajta állítani kb fél-egy percet.

Közben felnőttem, és már elegáns órára van szükségem, mert a ruhámhoz kell illeszkednie. Két éve megvettem életem negyedik Casioját, mert az elődeik mind jól szolgáltak. Az új társam egy Edifice EF-521-es. amit szintén nagyon szeretek. Ja, EZ megfizethető egy átlagembernek. A tesztelt Citizen pedig nagyon nem.

Most vettem egy Pebble Classicot is 39 USD-ért, amivel én is belépek a "modern" karórák világába. Nem gondolom hogy a szívemhez nő, de ennyiért jöhet. Ez az egyetlen jól megcsinált "okosóra", ami ráadásul nem is okos, de akár egy hetet is kibír egy töltéssel.
Az említett gimis Casiom hét ÉVET bírt egy elemmel.


Sanyi.mTs
(őstag)
Blog

a bevezetőt kicsit átfogalmaztam.

Eredeti: Fényevő, atompontos óra megfizethető áron, de a téli-nyári időszámítást manuálisan kell állítani.
Új: Fényevő, atompontos óra (a többi GPS-es órához képest) megfizethető áron, de a téli-nyári időszámítást manuálisan kell állítani.


Sholty
(újonc)

Pár éve én is óravásárláson törtem a fejem, mint a fenti cikk szerzője én is szeretem ha valami különlögeset tudnak az óráim. Az első órám egy már fent említett analóg+digitális volt a casio-tól, amit egy automata swatch követett, majd egy napelemes citizen. Ezek után olyan órát akartam aminek maga a szerkezete adja az értékét, egy ideig nézegettem a seiko kinetic premier sorozatát. Aztán hagyományos automatáknak olvastam után, ekkor bukkantam a tissot-ra akkor újonnan bevezetett Powermatic 80 sorozatára, ami ebben a árszegmensben (500-700 euróig) egyedülálló 80 órás járástartalékot nyújt. Végül meg is vettem. Az emberek abba a kategóriájába tartozom, akik nem szeretnek órát hordani, ami az automata óránál nem valami hasznos. Ezt szerencsére egy óraforgatóval megoldottam. Igazából eddig legpontosabb órám a citizen volt. A tissot is elég pontos de azért csak automata. Mondjuk a szerkezten kívül nekem nagyon tetszik a visszafogott eleganciája.


Sanyi.mTs
(őstag)
Blog

szép óra.

"Az emberek abba a kategóriájába tartozom, akik nem szeretnek órát hordani,"
:Y
Akkor miért veszel órát?


Sholty
(újonc)

Alkalmakra hordom, mindennapra sztem kár drága órát hordani. Mondjuk most van egy gear fit 2-esem is, amit azért gyakrabban hordok, nagyon kényelmes, hogy nem kell mindig előkapni a telefont egy üzenet miatt.


envagyok
(PH! addikt)

Gear fit / fit2 +1
Pontos, gyönyörű az oled képe, cserélhető szíjak, GPS, pulzusmérő.
Ha meg divatolni szeretnék, Vettem alin 6-8 usd-s órát párat.
Pl
Relojes Mujer CHRONOS Men Quartz Watches Leather Casual Wrist watches for Man Sport relojes Outdoor Clock Relogio Feminino
http://s.aliexpress.com/Rby6vaea
(from AliExpress Android)

Luxury Brand CHRONOS 1898 Men's Women Dress Watches Fashion Nylon Casual Sport Quartz Watch Montre Femme Clock Relogio Masculino
http://s.aliexpress.com/yEvaeQZR
(from AliExpress Android)


FPéter
(fanatikus tag)
Blog


Gratulalok! Nekem is ilyen oram van, nagyon meg vagyok vele elegedve, pont egy eve vettem. Egyszeru leolvasni a kulonbozo idozonakat a szamlaprol, a GPS pedig utazaskor nagyon kenyelmes.
Egyebkent 1 ev utan sincs semmilyen karc rajta, kiveve a szij csatjat. Nagyon jol birja a strapat, tartos darab.

[ Szerkesztve ]


FPéter
(fanatikus tag)
Blog

Amit irsz, annak rengeteg ertelme van, ha a problemat a koltseg, illetve a funkcionalitas felol kozelitjuk meg. Aliexpressrol tenyleg par dollarert lehet olyan orakat rendelni, amelyek teljesen vallalhatoak a hetkoznapokban. Az okosorak pedig akarmikor lekorozik a kvarcorakat, analog orakat funkcionaitasban. Kinezetben mondjuk nem biztos, de ez mar egyeni izles kerdese.

Ha valaki 10-20 evre vesz orat, mint a posztolo, vagy en is, az azert teszi, mert szuksege van egyfajta stabilitasra. Egy eszkozre, amire ha ranez, nem csak az idot latja, hanem az emlekeket. Mivel az orat mindenhova hordod, ahova mesz, ezert sok emlek, erzes fuzodik majd hozza. Ez olyasmi, amit egy max. 4 evig mukodo telefon, okosora, vagy ruhadarab soha nem adhat meg, es egy 5 dollaros Aliexpresses ora sem.

Amikor a 3. keruletben elloptak az elozo oramat, ami ott volt a csuklomon amikor bejartam a fel vilagot az elmult 5 evben, nem azert ereztem magam rohadtul, mert az ora draga volt, vagy mert nem tudtam, hogy mennyi az ido.

Ha valakinek nincs szuksege erre az erzesre, akkor teljesen felesleges draga orat vennie, foleg manapsag, amikor a pontos ido ezer helyrol konnyen leolvashato. Draga orat azert veszunk, mert nem akarjuk lecserelni, birni fogja azt a 10-20 evet mind kinezetben, mind pedig mukodesben.

Nyilvan vannak mas szempontok is, de nekem a posztolo irasabol is az enyemhez hasonlo tanulsag jott le.


bkercso
(PH! kedvence)
Blog

Jó cikk, köszönjük!

Nagyon el vagyunk kényeztetve a kvarcórákkal (nem véletlen, hogy elterjedtek), ezért írod szerintem, hogy ezeknek "nincs lelkük". Pedig van. :) Különben nem működnének.
További hátrány az automatánál, hogy rendszeresen tisztítani kell, valamint naponta felhúzni. Együtt kell élni vele, míg a kvarc egy igénytelen céleszköz, ami ettől még lehet ékszer nyugodtan. Szerintem.

Megfizethetőség: én nem szeretem az újdonságokat megfizetni, mert sajnálom rájuk a pénzt. Ha utóbbiból több lenne, lehet, másképp gondolnám. Ez a GPS-szinkronizálás nem értem, miért ilyen drága, amikor fillérekért kapok GPS-navigációt és már az olcsóbb mobilok is tudják.

A szinkronizálás azért is jó választás, mert hosszú távon pontos lehet, miközben az áramkör elhangolódhat tapasztalatom szerint: a kb. 20 éves Casio órám a kezdeti max. 20mp/hónapról 2 perc/hónapra hangolódott el (bár ma már jobb minőségű SMD kondenzátorok érhetőek el, mint 20 éve).

a tokra máshova fúrják a fém és a bőr szíj tartókat
:W

Nálam a fő szempont amúgy a kis súly volt, mert nem szeretem érezni, hogy viselem az órát, ezért titániumvázas és -szíjas órát vettem ([link]). 50-nél többet amúgy sem költöttem volna, de örülök, hogy 30-ból lett egy órám, amivel fél évvel a vásárlás után is tudok "azonosulni". Előző Casio-m is megvan még 13 év után, labormunkához ezt veszem fel, hogy nem az új kopjon. Az üvege csupán edzett kvarc, viszont ezt is csak az üveg karcolja - de az nagyon. Plázák üvegkorlátai pl.

Az Astron órákat szívesen megnéztem volna, ha már nekünk magyaroknak is van egy ilyen jó márkánk, de sajna nincs Bp-i boltjuk...


feliks
(senior tag)
Blog

Épp mondani akartam, hogy az adott ársavban mozogtam én is és nekem pont powermatic 80 lett belőle de en sem bántam meg, csak a honi szervizekben csalódtam :D


Sanyi.mTs
(őstag)
Blog

úgy alakult, hogy szabadságolás miatt 3 hétig nem hordtam az órát, a polcon volt végig. GPS szinkronizáció hiányában is 0 mp volt az eltérés 22 nap után. bár mondjuk ez elvárható egy ilyen árú óránál.


Sanyi.mTs
(őstag)
Blog

Update3: Miért kell állítani a nyári/téli időszámítást GPS vezérlés esetén? Rádiójel vezérelt óra esetén Frankfurt mellől jön a vezérlő jel. Ez az európai adótorony. Itt azért tudják küldeni a nyári/téli idő átállítást is (a technológiai sajátosságon túl), mert az EU-ban egységes az időszámításra vonatkozó irányelv. GPS idő esetén egy idő van, nincs nyári/téli időszámítás. Az aktuális időt az időzóna és az nyári/téli időbeállítás határozza meg.

üzenetek