üzenetek

hozzászólások


Pioneer
(senior tag)

De jó lesz a bányászoknak! ;]


podtibi
(senior tag)

Hát 12gb vram feletti videókártyát a játékosnak kár is vennie. Felesleges szerintem. Annyiban érdemes több vram-osat venni, ha olcsóbban kijössz belőle, de amúgy a 3090 végképp értelmetlen játékra.

[ Szerkesztve ]


Dragon3000
(veterán)

A képességeit tekintve nekik pont nem éri meg, drágább, mint a 3090 és alig jobb bányászatban, de sokkal többet fogyaszt.


fanti
(addikt)

Szerintem is!

Éppen azt néztem, hogy pl. RX 6750XT 12GB vs. RTX 3070Ti 8GB esetében hiába 50%-al több a VRAM a piros kártyán, még is 4K-ban a zöld karesz domborít...akkor meg hová is kell a 12GB VRAM? Pláne a 16, vagy a 24...sehova!
Nagyon úgy fest, hogy ha az ember 4K-ban játszik egyjátékosos játékokkal, a 8GB VRAM még extrém settings esetében is elégséges mindenhol...akkor meg mi a fenének több, mint 8GB...???
Meg még a DLSS is ott van zöldeknél...szóval nem igazán értem a 8GB VRAM feletti VGA-k létjogosultságát.

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(őstag)
Blog

értelmes munkára viszont nagyon jó lenne... nekem a rendszermemóriám ennyi, most azon agyalok hogy mekkora boost lenne ha egy ekkora data block beférne a GPU által kezelt memóriába is, ha már x86-on cseszhetem a memóriakoherenciát.


NKing
(tag)

Érhetnek még meglepetések majd, amikor jönnek az UE5-ös game-ek a megascan textúráikkal... :U


podtibi
(senior tag)

Ez természetes. Én játékosokra céloztam.


podtibi
(senior tag)

Nem mondanám hogy számít melyik oldalon is áll a vásárló. Szerintem a legfontosabb hosszútávra tervezni, de nem 16-24gb vram-al.


Apollyon
(Korrektor)

Ráadásul VR-ban...


fanti
(addikt)

Ááááá.....mindig csak az ez jön, az jön...közben meg semmi sem jön, ha meg jön, akkor kiderül, hogy nem is olyan szupi mint amilyennek lefestették, vagy kiderül, hogy szupi, de 4GB VRAM-al is szupi...


GodGamer5
(addikt)

A Ghostwire Tokyo, Resi 8, FC6, Cyberpunk, meg úgy általánosságban az Rt-t használó játékok úgy kifutnak a vram-ból 8gb-nál mint a huzat...

[ Szerkesztve ]


fanti
(addikt)

Igen, de az RT nálam nem opció, láttam haver 3080Ti-jén és hát...szép, de nekem az nem kell.


Dragon3000
(veterán)

Attól, hogy neked nem kell másnak lehet, hogy igen, innen kezdve kár a saját elvárásaid alapján kijelenteni, hogy felesleges a sok memória a vga-ra.


makoss
(addikt)

Majd a gazdagok megveszik :F


Psychopeti
(senior tag)

Valószínűleg megfogják venni hogy lehessen mivel az E-penist növelni... :U
Mert ez náluk nagyon fontos hogy a fórumokon és benchmárkokban megmutassák, hogy nekik van most a legjobb és legújabb. Persze ez csak az én magánvéleményem. :K
Szeretnék én is egy hasonló kaliberű kártyát, de sajnos már nem tehetem meg azt hogy erre költök el sok pénzt... Már most más a fontosabb... :)


Bagoly01
(senior tag)

Ejj.. jó cucc nagyon

üzenetek