üzenetek

hozzászólások


Televan74
(nagyúr)

Ez k..vára tetszik! :C Na ezt már értelmes fejlesztésnek tartom! :K


Dester31
(tag)

Én is látom értelmét, főleg az ATX alaplapi csatlakozónál. Sose értettem, hogy ha már elforgatták annak idején az IDE csatit, elforgatták a SATÁkat, akkor ezt miért nem tudták még. Az, hogy átkerülne a másik oldalra, még jobb ötlet. Viszont hátrány, hogy bedugni még csak-csak, de kihúzni nem lenne egyszerű az alaplap kiszerelése nélkül... ugyanez érvényes a SATÁra.
Viszont az, hogy a táp a videokártyák alján legyen és egy L alakú tápcsatlakozót lehessen rádugni, szintén jó ötlet. Eddig ugye azért nem lehetett, mert az alaplapra szerelt csatlakozók, egyebek akadályozhatták volna a kábeleket. Egy letisztult design esetében (szabványosítással) ez már nem lenne gond.


Busterftw
(addikt)

Linus teszt a Gigabyte cuccrol.
Remek otlet, de ahogy a videoban is lathato, nagyon kezdetleges a cucc, bar inkabb a hazzal van gond. A kabelek itt-ott nem eleg hosszuak, a csatlakozasok sem tokeletesek es a mi a legrosszabb, hogy a valasztott haz eleje zart, a 360 AIO-val thermal throttingol a 12700.

Linus korfuresszel megoldja :D


Croissant
(aktív tag)

Pont tegnap láttam a Gigabyte féle verziót Linusnál yt-n. Megvannak a buktatói, de kezdetben minden nehézkes. Voltak problémák az alaplaptálca kivágása vs. egyes csatlakozók méretével, illetve az egyetlen ehhez kapható ház szellőzésével is. :/

Egyébként én is támogatnám, sokkal letisztultabb, szebb képet mutatna.


Apollyon
(Korrektor)

Már csak az a kérdés miért kellett erre ennyi évet várni? Hasznosabb fejlesztés mint az RGB.
Hűtés szempontjából is jobb hogy nincs útban annyi kábel.


Locutus
(veterán)

Mindenképp kell előrelépés ebben a témában.
Ha mást nem talán arra jó lesz a Gigabyte kezdeményezése, hogy kicsit felkavarják az állóvizet, és más gyártók még ötletesebben is meg tudják majd oldani.
Az egész ATX alaplap elrendezés idejétmúlt szerintem, nem csak a csatlakozók és kábelek.


fatpingvin
(senior tag)
Blog

na, látom ez elég népszerű lett. szerintem elég nagy hülyeség, ttöbb okból is. bonyolítja a bedobozolást, csak olyan ház jó hozzá ahol az alaplaptálca mögött van elég hely a kábeleknek, a videokártyák esetében meg pl egy EATX alaplapon a tápkábelek neki fognak nyomódni az alaplapnak, valamint ez a design azt is megköveteli hogy a deszkán a PCIe slot mögött is full clearance legyen, nem lehet rajta kiálló alkatrész.

nem mondom, ha van rá igény legyen, de vaskos prémiummal és maradjon meg a dizájnbuilderek drága mulatságának, a normális kialakítású alkatrészek meg maradjanak piacon.


betaboy
(csendes tag)

Tetszik az ötlet, nagyon letisztult képet ad az egész belső. Amennyiben szabvényosítják akkor új konfigurációt beszerelni régi tipusú házba nem lehet pl 2023 előt készőlt házakba egyáltalán, így kényszerből új ház vásárlása az első lépés. Amennyiben szabvány lesz a videókártyák esetében is gond lesz a régi tipusú házba beépítés, vagy lesz hagyományos helyen kialakított csatlakozóval ellátott videókártya is, amit nem tartok reálisnak.


Busterftw
(addikt)

Jo lenne ha elterjedne es tobb gyarto is eloallna megoldasokkal.
Egyszerubb a kabelezes es jot tesz az airflownak. Normalis EATX/ATX hazban amugy is van boven hely kabelezni, igy meg egyszeubb lesz mert nem kellenek olyan hosszu kabelek, hogy a gephaz elejehez elerjenek.

A cikkben meg lehetne emliteni, hogy Maingear prebuilt arulja, a Gigabyte inkabb barebone.


tserrof77
(senior tag)

+1. És az USB3 csatlakoózóról se feledkezzünk meg. Annak a hurka is elég hülyén tud kinézni...


Pakmara
(senior tag)

Uh az usb kabelét de utálom én is ...


sutszi
(veterán)
Blog

Ez még csak egy első fecske... Fog ez finomodni az évek során. Bár a most összerakott gépben sem dominálnak a kábelek, mert elvezettem mindent hátra. Tény, hogy ez így tényleg letisztultabb. Lesz itt még pár hiba a koncepcióban amit majd javítanak... De valahol el kell kezdeni...


zetor2000
(senior tag)

Itt csak az a bibi, hogy a legtöbb házban az alaplaptálca mögött nincs elég sok hely (van, csak kevés), hogy az összes kábelt elnyelje.
Azaz nem elég annyit tenni a házgyártóknak, hogy az alaplapi tálcát átrajzolják, az új tervezési koncepció miatt a tálca mögötti részt is kicsit meg kell növelni. Azért egy tápcsatinak kéne 4-5centi hely, hogy elférjen, vagy ha már, akkor azokat is úgy átrajzolni, hogy elférjenek.
Nem is értem, hogy miért viszik fel az ATX 24tűst a CPU mellé, mikor alul is lehetne, rövidebb kábellel. Vagy épp átforgathatnák az alaplapot, hogy a CPU legyen alul... Igaz, akkor ez a hő melegítené a VGAt... báhh. Újratervezés! :D


apatyas
(Korrektor)
Blog

Kitalálták az átlátszó oldalú házakat, hogy lehessen látni a panelt az ilyen áramkör b#ziknak, mint magam is. Aztán meg lefedték az alaplapot azokkal a nemtommilyen elemekkel, hogy ne látsszon semmi, aztán meg a csatlakozókat is eltüntetik. Most újra csak egy lapos lemezt látni, alkatrész nuku. Akkor meg minek, ennyi erővel a telioldalú gépházat is nézhetnénk újra?

[ Szerkesztve ]


Busterftw
(addikt)

Azert a legtobb EATX/ATX hazban ez nem gond, a jo kabel management mar regota feature.
Plusz itt a rovidebb kabelekkel is megoldhato, tehat nincs az hogy a "felesleget" csak betuszkoljuk ahova tudjuk.

Kezdetleges ez meg, de jo az irany.


Skynet258
(veterán)

Ez tök jogos meglátás egyébként. Gyakorlatilag fekete/akármilyen színű fémlapokat nézegetsz az átlátszó gépházban, nagy truváj. :D

A leginkább kiálló kábel egyébként az alapból nem elforgatott ATX csati, de erre is van évek óta megoldás ha valakit nagyon zavar (bár akit nagyon zavar, mint például engem is, az úgyis harisnyázott kábelt használ... azt meg nem rejtjük el mert szép).

[ Szerkesztve ]


TeeJay
(félisten)

M2 SSD esetén lenne előnyös
alaplap hátára elférne egymás alá akár 6darab M2 slot is és nem elől kellene a sok x16 PCIe port közé beszúrni

üzenetek