Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Fred23
(PH! kedvence)

Köszi a tesztet! A Cougar 300M jobb ajánlatnak tűnik, de ott meg az ár...

Magas input lag, click latency, nem éppen szimpatikus egy rágcsáló, ha árban oké is! Be fog kerülni az ajánlott egerek közé az ára miatt?

Nem jön mostanában hasonló áron valami jobb? :D

[ Szerkesztve ]


Vanir
(PH! kedvence)
Blog

A 300M pedig rosszabb ajánlat, hidd el. :P A click latency ott is megvan, valamint a szenzora is gyengébb egy fokkal. Nem fog bekerülni az ajánlott listára. Elvileg nemsokára érkezik a Minos X5, ahogy a cikkben írtam is. Az sok dologban felülmúlja ezt, és remélhetőleg hasonló árszegmensben fog mozogni.


GhanBuri Ghan
(senior tag)

Kana iCafe?


Vanir
(PH! kedvence)
Blog

Mi van vele? :P


micafighter
(PH! nagyúr)
Blog

Köszi a tesztet :R

Szerintem a fórumtárs erre gondolt: ,,Ár-érték arányban azonban kiemelkedően jól teljesített, nem tudok másik egeret mondani 7800 Ft körüli áron, ami ezt a szintet megüti." :)


GhanBuri Ghan
(senior tag)

Szerinted milyen ajánlat a Minoshoz képest.
Mondjuk nekem pl. balkezesként nem tetszik, hogy a két extra gomb bal oldalon van.


Vanir
(PH! kedvence)
Blog

micafighter: :R

[link] ;)
Balkezesként szerintem ne ezt vedd.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Mondjuk a "click latency valahol 13 ms körül lehet" kijelentés szerintem kisujjból szopott eredmény, jó lenne letesztelni biztosra! Vagy tévedek, és ez így korrekt, vagyis nem csak a korábbi Cougar egerek vacak click latency teljesítménye lett ennek itt megelőlegezve?

Kizárt, hogy az a "13 ms körül" esetleg csak 6-8 ms?

Input lag is zavaró, de ha meg azt nézem, hogy a monitoromnak is van 8-10 ms display lag-je, az a 4 ms még kibírható lenne talán a jó árért cserébe.

[ Szerkesztve ]


Vanir
(PH! kedvence)
Blog

100%-ig korrekt eredményt szinte lehetetlen mérni, de viszonylag pontos az a 13 ms. Ami mellesleg abszolút nem világrengető, miután egy újabb Zowie 8 ms-et tud, a régebbiek meg 16-ot - és ezekkel sok százezer dolláros lanokat nyernek.


Fred23
(PH! kedvence)

Igen, azt néztem én is, hogy mit tud egy EC2-A, és úgy vagyok vele, hogy nekem az elég is, beérném vele. Logitech G-s egerek persze ilyen szempontból sokkal jobbak, de mondom, nem zavarna 8 ms button lag, viszont a 13 ms azért már fáj.


ribizly
(PH! kedvence)
Blog

Kiváló teszt! :C Köszönet érte! :R
Nem hinném, hogy valaha is közelebbi kapcsolatba kerülnék a Cougar-al amúgy, mert számomra elviszi ma a pálmát a Zowie, Logitech, stb, de jó látni, hogy van olyan gyártó, amelyik próbál megfelelni és közben nem elszállt árakkal próbálja a quality-t bizonygatni. :)
Mondjuk ebben az árkategóriában még mindig a G102 vezet szerintem... :U


Fred23
(PH! kedvence)

G102 az G203, szóval ha kicsit rádob még az ember a 7800Ft-ra, talán tényleg jobban járhat. Perpill 9990Ft-ért van a G203.

Szemben 7800-ért a Minos X3. Hmm. Méretileg mondjuk a Minos X3 lenne számomra a jobb választás.

Legjobban persze egy Zowie EC2-A kellene, de 20k az túl sok. :U

Várom a Minos X5 tesztet. :D

[ Szerkesztve ]


Vanir
(PH! kedvence)
Blog

15k alatt is szokott lenni aprón EC2-A. Használt egértől meg nem kell félni.

ribizly: Köszi! Nyilván jobb választás, csak a méret nem ugyanaz.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Nem rossz teszt, 1 hónapja pihen egy az asszony gépénél, de sajnos megy eladásra. Melegben nagyon izzadós, számomra túl kopogós a műanyag és hangos, gagyis a kattanása,amitől idegbajt kapni. Ez mellett néha csinál anomáliákat a szenzor, ami gondolom nem közvetlenül a jó minőségű szenzor hibája, hanem a feldolgozó egységé , vagy nem tudom.
Érdemesebb egy G203 ba beruházni, pár ezer forintot hozzá gyűjteni szerintem. 12 K ért szerintem az a best buy most kompetitív játékra, ez a tesztelt egér nem feltétlenül szolgál ki minden igényt.


rankesz
(PH! kedvence)

Vanir
(PH! kedvence)
Blog

Ezt az anomáliás dolgot kifejtenéd? Nálam semmi érdekeset nem csinált.
Amúgy tudom, hogy jó a G203 (sőt, a G102 még sokkal jobb 7500 körül, nekem is az van), de azért az jóval kisebb és erőteljesen más a fogása.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Hivatalosan G102 itthon magyar garival nem kapható, gondolom azért ilyen jó áras a 102.+ 2.5K t megér a garancia.
Anomália az, hogy azonos beállításokkal egyik nap 150 fokot fordul az egér 18 centiméteren, másik nap 180 fokot, majd Win újra indítás után újra 150 fokot.
Valamint hirtelen rántásnál volt égbe meredő célkereszt,igaz csak egyszer, amit kb utoljára genius gagyi egereknél tapasztaltam .
Egyébként nagyon jó árban van és valóban aki nagyobb egeret keres, mint a G203 , annak jó vétel, bár a használt műanyag még akkor is kérdésessé tenné számomra a dolgot, de nem mindenki ilyen finnyás rá, mint Én.

[ Szerkesztve ]


Vanir
(PH! kedvence)
Blog

2.5K t megér a garancia.
Márakinek. :P Ezek nem rohadnak le, ha meg igen, akkor valószínűleg csak mikrokapcsoló vagy kábelcsere megoldja. Komolyabb bajuk nem lesz, vagy ha igen, akkor az valószínűleg már eleve úgy érkezik, és mondjuk ebay-ről kérsz egy refund-ot vagy resend-et. Persze az átlagjúzernek megérheti a gari, de aki konyít hozzá, annak érdemes lehet spórolni ezen.

Az a 180-150 fokos dolog egyáltalán nem biztos, hogy magának az egérnek a hibája, lehet, hogy bekapcsolva maradt az EPP és nem raw a játéknál az input, satöbbi.
Az égre nézés pedig gyakori hiba 3310-nél, de kevés embernél fog rendesen kijönni (elég érdekesen kell hozzá rántani, meg kell dönteni az egeret oldalirányba és úgy gyorsan levágni a felületre).


b.
(PH! nagyúr)
Blog

ó dehogy nem rohadnak le. 15 éve játszok versenyszerűen,foglalkozok egerekkel elég sokat. nálam nem sok egér bírta ki a garancia időt csere nélkül.persze valóban legtöbbször kábel, mikrokapcsoló gond volt, szar kínai omron nem sokat bír, de pl épp másfél hónapja küldtem vissza Sensei raw ot gariba aminél nem a fent említett gondok voltak, hasonló hibát produkált mint amikor félreflashhelődik bios frissítésnél.
Az sem mellékes átlagusernek, hogy vehet talpakat, skatezt, stb , ha otthon maszekol,ha cserél éppen mikrokapcsolót, míg pl nekem eddig a legtöbb esetben cserélték az egeret újra, nem javították.

Nem nem EPP probléma,minden féle rásegítés és gyorsítás ki van kapcsolva nálam, mind reg ben az oprendszer alatt, mind a játék alatt.általában az az első, ha véletlenül win-t telepítek.
más egérrel, pl Logi G203 vagy éppen Steelseries sensei-vel nincs ilyen probléma, csak ezzel az egérrel és driver nélkül is.

[ Szerkesztve ]


csakszabi
(lelkes újonc)

A cougar termékek egyébként nagyon alá vannak becsülve, pedig a elég jó cuccok, volt szerencsém egy párhoz.
Csak hát a színe annyira nem gyerebe :D


Redneck
(PH! kedvence)
Blog

A dizájn és a mozgás oké, de az input lag, az anyaghasználat, valamint a random műanyag talp nem frankó. :(
Inkább legyen kicsit drágább és G203. Tudom hogy sokaknak az az ár már nem opció, de érdemes kifizetni.


dobragab
(PH! addikt)
Blog

Ó, ezek szerint Vanir felületes volt, nem is gondolt arra, hogy a PMW3310 legszebb bugját a Cougar sem javította :DD


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Azta , igen ez az, 10-15 % körbeül az eltérés olyan 150-160 fokra becsültem a 180 hoz képest..Most megpróbáltam és igen , ez a gond. :R
Egyébként nagyon nagyon jó írás, részletes, példaértékű. Grat hozzá, el is mentettem magamnak :)

[ Szerkesztve ]


Vanir
(PH! kedvence)
Blog

Nem tudtam reprodukálni a hibát. Firmware frissítést csináltál? Nvm, valóban elég off a DPI beállítás, de nálam nem ugrált, csak konstans gyorsabb.

[ Szerkesztve ]


MorcosMacska
(lelkes újonc)

Mi a manó, itthon olcsóbb a cucc mint eBayről? :)


Vanir
(PH! kedvence)
Blog

Közben rájöttem, hogy a G102-m volt 750 DPI környékén, és ahhoz képest tűnt többnek a Minos X3, ami viszont stabilan 800 DPI-t mutatott több MouseTester mérés után is, miközben játszottam, és emelgettem is az egeret. Szóval nagyon gyanús, hogy b. kollégánál a firmware update lesz a megoldás - az enyém már frissítve van.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

legújabb FW van rajta. Állítólag egyes alaplapgyártók drivereivel függ össze a dolog, de annyira nem merültem bele a témába

[ Szerkesztve ]


macskea
(őstag)

Már nincs, az Alzán gyakorlatilag garancia nélkül 12e, de inkább 14. :-(


Komplikato
(PH! kedvence)

Most meg 7500, az Extremen is 8K alatt van. Biztos kiszórják, mert jön az új generáció. ;]

[ Szerkesztve ]


Amerigo57
(tag)

Köszi a tesztet Vanir. :K

üzenetek