[Re:] [CounterBoci:] Oltakozás tapasztalatok - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


bkercso
(nagyúr)
Blog

Nonszensz, ami megy. Háziorvosunk kapott egy adag vakcinát, hogy ossza szét. Ebből az lett, hogy még aznak híre ment, és aki felhívta, az kap. Holnap megyünk (37 vagyok), de csak, mert ugye a járvány kellős közepén kell az iskolákat kinyitni, amikor a kórházak már túlterheltek. :C :W

[ Szerkesztve ]


Gdi
(senior tag)
Blog

A közelgő foci eb miatt a turizmust is be kell röffenteni heteken belül.
Tudod mi történne itt, ha elvinnék innen a foci eb-t? (mert az történne, ha Mo. nem lenne turisztikailag nyitott addigra)


bkercso
(nagyúr)
Blog

Mostolvasom én is a 444-en.
Az iskolákat is nagyon fontos kinyitni addigra.

Mindegy, megérdemeljük a járványt, sajna még többet is ennél - szerintem.


philoxenia
(MODERÁTOR)

Utazzon abba az országba, ahol a világon a legtöbben haltak meg Covidban! Javítsa a statisztikát!
A kórházakban úgysincs már hely... Szerintetek.... :U


bkercso
(nagyúr)
Blog

A vívók már túl vannak a bajnokság élményén. "Kérdezze a vívókat!" :(((


philoxenia
(MODERÁTOR)

A sportolók más tészta, de Japánba nem engedik be a szurkoló külföldieket majd, hozzánk meg csak azok jönnek, akik nem eléggé óvatosak...


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Nem értem azt sem, hogy míg anyámék munkahelyén tavaj ősz óta maszkban dolgoznak, komplett műszakokat küldtek haza nemrég, amikor mindenkit leteszteltek. Vagy 80 ember van táppénzen a jó 200 főből. Gyártósor, javarészt betanított munkások. A maradék a rabszolgatürvény értelmében szombat-vasárnap túlóra. Onnan 12km-re ahol én dolgozom egy 50 fős forgácsolóüzemben, jelenleg senki nincs táppénzen, sem tünetei nincsenek. Egy kezemen megszámolom hány kovidos volt nálunk a kezdetek óta. Ott nem szűrnek, ráadásul semmilyen óvintézkedés nincs. Ennek ellenére az elején regisztráltam, mert van egy egyéves gyerekem. Még ha valószínűleg észre sem veszem ha elkapom, nekem nem éri meg a kockázatot.

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(őstag)
Blog

A vírus terjesztés kiszámíthatatlan folyamat.
Ha nem viszi be senki sem egy zártabb közösségbe, akkor nem terjed a vírus. Akár évekig elkerülhető.
Amikor egy ember beviszi és jó terjesztői pozícióban van, hamar kiderül ki és mennyire immunis a vírusra.
A német vágóhidakon, a vendégmunkások egyetlen hét alatt össze tudtak hozni negyven százalék fertőzöttséget. Ezzel az idősotthonokat is felülmúlták, az amúgy egészségesnek tűnő emberek.


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Update #1

Fájdalom az oltás oldali karon enyhe, viszont ráz a hideg és nincs erőm. Hőmérséklet 37, de majd megfagyok.


rushty
(senior tag)

link?


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

1 nap alatt elmúlt nekem is, meg az összes ismerősömnek is a hidegrázás. (valami lázcsillapítót bevehetsz azért)
A szúrás helye 2 nappal később is fáj :)


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Ez jó hír, remélem a második oltásnál ez a kör már kimarad.


bkercso
(nagyúr)
Blog

A szellőztetéstől is függ, sőt attól igazán. A távolságtól kevésbé. Phys.org-on volt egy cikk erről a héten.


mephi666
(veterán)
Blog

asszonyéknál 1 szűk kis iroda, dolgoznak 4-en... novemberben egyik csaj covidos lett, mindenkit hazaküldtek: asszonynak pozitív, másik 2 nőnek negatív... (úgy, hogy betegen együtt kocsikázott egyikükkel a városban, maszk nélkül...) ...pár hete megint kezdtek tünetei lenni, csináltunk antitest tesztet: nekem full negatív (mintha el se kaptam volna), neki meg 2 csík... (egyik, hogy a szervezete termeli még az antianyagot, másik meg hogy elvileg épp fertőző) ...franc se érti ezt... ja és ma kaptam levelet, hogy háziorvosomnál van szer, jelentkezhetek: szputnyik elfogyott azonnal, astrazeneca pedig lenne még... (az viszont nem kell) ...várok a kínaira, mert úgy tudom hogy azt a háziorvos beadhatja, vele meg könnyebb időpontot megbeszélni (nem akarok 2-3 órát várni a kórházi oltóponton)


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

időpontra mentem oltópontra 16:00-ra. 16:08-kor már a váróban voltam, a 20 perces oltás utáni megfigyelésre.


mephi666
(veterán)
Blog

az jó, sógornő meg majdnem 2 órát várt... az értelmetlen várakozás egy olyan dolog, aminél nem sok mást rühellek jobban: 1-2 hónapja is valahol várakoztam eleget, majd 40perc után lett tele a tököm és otthagytam az egészet a 'csába :) ...az oltás meg tényleg olyan dolog, hogy jó szervezéssel pár perc alatt túl van rajta az ember (ez a helyzet meg épp az, amit jól kell szervezni, minél gördülékenyebben menjen és ne alakuljon véletlenül sem várakozó tömeg)

ui: egyébként most 2 napja nem vagyok 100%os... szerintem korábban átestem már a víruson: durva fejfájás meg napi szinten 2-3 komolyan fáradtsághullám jellemezte 0 lázzal meg kis torokirritációval... hétfő este most alig bírtam aludni, izzadtam láz nélkül becsülettel... tegnap óta meg megint random fáradtság jön (meg napi 2-3szem cataflam elég a kisebb fejfájásra) ...ez most remélem csak a kevés alvás és a hülye időjárás hatása és holnapra már sikerül kialudni...

[ Szerkesztve ]


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Már 38,5 hőmétséklet, kíváncsian várom a "tetőzést" :DDD :O


Luck Dragon
(veterán)
Blog

Ennyi idősen ilyen korán bekerültél ? Ez tényleg meglepő :)


Samus
(addikt)
Blog

Hasonló tünetek voltak nekem is, annyi, hogy nálam a hidegrázás fél óra sem volt (persze éjfélkor ébredtem fel rá), viszont a szúrás helye most múlt el teljesen (1 hét), úgy, hogy már nem fáj, ha megnyomom. Nálam nem volt erőnléti vagy kedvbeli változás.


Igorovics
(csendes tag)
Blog

Nekem is ugyanezek a tünetek voltak + fejfájás. :) A jó hír, hogy másnapra (mára) nagyjából meg is szűntek, gondolom mire olvasod, neked is. :K


bkercso
(nagyúr)
Blog

Sógoromat (35) is behívták, normál menetben. Nagyon helyfüggő, hol tartanak az oltással. :F


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Láz reggelre lement, erőtlenség még tart. Több fiatal is volt az oltottak között. Lehet ilyen kevesen regisztráltak errefelé, hogy már itt tartunk korban?
Valahol azt írták, a romák nem oltatják magukat, mert félnek a rasszista magyaroktól.... Kb. népességarányosan voltak a váróban.


ncc1701
(addikt)

Szerintem már a regisztráltak vége felé tartanak egyes körzetekben. Engem is felkeresett a körzetim, pedig nem vagyok öreg, és akkor lát, mikor lejár a jogsim, qrvára semmi bajom, kb 10 évente vagyok lázas, utóbbi mittomén 5 évben még csak náthás sem voltam. Csak azért regisztráltam, mert aki nem lesz beoltva, azt majd szankcionálni fogják, h ezt nem teheti, oda nem mehet.


Fehér Farkas
(senior tag)
Blog

Fogynak a regisztráltak. Rengetegen arra várnak, hogy maguk választhassanak az oltóanyagból és a nyugatit akarják. Abban a pillanatban, hogy szabaddá teszik a választhatóságot a maradék pár millió ember is ugrani fog, csak ehhez még fel kell tartalékolni elég rendesen. Patthelyzet lesz ez, mert a kétharmadot féltve nem fogják kötelezővé tenni ezt ma is megerősítették, ellenben amíg ez az "azt kapsz amit épp kapsz" elv érvényesül milliók fognak a valagukon ülni és várni és döcögni fog az egész innentől kezdve, tehát nem lesz meg a megfelelő mennyiségű beoltott még hónapokig, fél évig. Majd részben elintézi a természetes immunitás vagy épp a szelekció.
A korlátozások gondolhatod milyenek lesznek majd az oltatlanokra, pont olyan, mint a mostaniak. Elvileg szigorított volt az elmúlt egy hónapban, de 10 helyből 9-re ugyanúgy be tudtam menni, az előző tavaszi szigorok erősebbek voltak. :U Ennyire lesz szigorú az oltatlanok mozgása is..., szerintem elfogyott az utolsó fillér is és el kell indítani a dolgokat a gazdasági cammogáshoz, ha meghalnak sokan, ha nem, most már nem lehet tovább várni, nincs miből tápolni a cégeket termelés nélkül. Itt a vége a dolgoknak, rajt van.


dugo_
(veterán)

Abban a pillanatban, hogy szabaddá teszik a választhatóságot

Most is szabad. Ha jól felfogott érdekből visszautasítod a Novicsokot vagy a kínai denevérhúgyot, akkor csodák csodájára 1-2 héten belül újrahívnak és előkerül az amúgy heti 120-250 ezres adagokban küldött Pfizer is... Csak azt nem várja a dagadt a reptéren, azért nincs róla hír.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Csak azért regisztráltam, mert aki nem lesz beoltva, azt majd szankcionálni fogják
Legalább ennyi eszed volt. :P


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Kollégák között sok a fiatal, pont azt mondják, amit írsz. Nem regisztrálnak, mert nem érdekli őket az egész korlátozás. Különben is észre sem veszik, ha elkapják. Más az oltás mellékhatásaitól fél, a regisztráltak nagy része ncc1701 elvét vallja: "Csak azért regisztráltam, mert aki nem lesz beoltva, azt majd szankcionálni fogják, h ezt nem teheti, oda nem mehet." Nálam ezen felül még ott volt a gyerek és agyonhajszolom magam. Beteg nem szoktam lenni, de büntetlenül ennyit dolgozni nem lehet.


stickermajom
(addikt)
Blog

Nekem is behívták pár 30 körüli ismerősöm Sputnikra, illetve AstraZenecára. Valószínűleg tényleg beindult a válogatás a regisztráltak részéről is.

Én szerdán felhívtam a háziorvosom, hogy érdeklődjek mikorra vagyok várható, rögtön felajánlott egy Sputnik időpontot holnapra.


flymi
(őstag)
Blog

Én nem vagyok oltás ellenes de kell a f*$omnak. Van egy 2 éves kislányom de nem igazán értem a kettőnek mi köze egymáshoz.
Asszony (34) regisztrált, ma kapott egy szputnyikot, lelke rajta. Az idén úgy sem lesz babaprojekt. Ez most már tény.

[ Szerkesztve ]


aujjobba
(őstag)

Ma oltottak be AZ-val, 37 eves vagyok.
Eszembe sem jutott volna elutasitani, en nem szeretnem vedtelenul elkapni ezt a vackot.
Nem is ertem teljesen, hogy akinek nem kell oltas az mitol fel?
Tobb tizmillio embernek beadtak mar az oltasokat vilagszerte, szerintem az AZ kapcsan felmerult nehany verrogos esetet hagyjuk, nagyobb az eselye elcsap a villamos.
Pedig ahol elek nincs is villamos.

[ Szerkesztve ]


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Annyi köze van egymáshoz, hogy nem a gyerek kérte az életét, mi döntöttünk úgy a feleségemmel, hogy legyen, ezért felelősséggel tartozunk neki. Mivel semmi garancia arra, hogy minden fiatalnál enyhe lefolyású lesz ez a szar, beoltattam magam. Neked meg lelked rajta.


flymi
(őstag)
Blog

Nincs semmi gond azzal ha valaki beoltatja magát, én csak a magam részéről nyilatkoztam. Kicsit erősen, de ez az én véleményem. 😉


bkercso
(nagyúr)
Blog

24 órája kaptunk Astrát feleségemmmel. Este és éjjel volt hidegrázás és láz, napközben enyhe fejfájás és levertség, mosranra járunk, de még elég erőtlenség van. Karfájdalom nálam minimális, mintha beütöttem volna.

[ Szerkesztve ]


Csabroncka
(addikt)
Blog

Akinek a családjában agresszívabb patáliát csinált a covid, az a legtöbb esetben nem válogat és rögtön oltatja magát!

Miután látom anyámékon, hogy mit művel velük a posztcovid (szívburokgyulladás, pulzus és vérnyomás eszement ingadozása), engem rohadtul nem érdekel, kit, hol, mennyiért és hogyan vár a dagadt, vagy éppen mikor mennyi nézővel akar stadiont nyitni, leszarom!

Egyszerűn örülök, hogy a szűk családomban nem halt meg eddig senki, és alig várom, hogy a 3 és 4 éves gyerekem is minél előbb oltva legyen!

Szputnyik: (35) 2. nap erős ízületi fájdalom, fáradtság, ami másnapra megszűnt.

flymi: Szigorúan az én magánvéleményem, hogy felelősségteljes szülőként kötelességed a saját egészséged minden áron történő megvédése, hogy a gyerekedet felneveld! Ebbe ilyen téren apró tévedések nem nagyon férnek bele, mert utána nincs kinek magyarázkodni, még zsíros kockázati biztosítás mellett sem. Én 95%-ban pontosan a két kisgyerekem miatt oltattam be magam, ennyivel tartozok nekik!

[ Szerkesztve ]


Fehér Farkas
(senior tag)
Blog

Én már elkaptam októberben, de be fogom oltatni magam ettől függetlenül, viszont csak akkor ha odamegyek és Pfizert kérek akkor azt kapok. Amíg ez nincs, addig felejtsenek el. Nem fogok óvodás módon szórakozni regisztrációkkal, meg visszautasítani, meg újravárni, mint egy idióta, mire hajlandóak azt adni amit szeretnék, mert szerintük ez a rendszer a megfelelő. Ha képtelenek a szabad választhatóság alapjait megteremteni akkor meg nem lesz oltásom.
Nálunk a családban, meg a szélesebb rokoni körben is mindenki a Pfizerre vár. Kivéve a nagyszülőket, őket regisztráltattuk azonnal, mert többszörös kockázati tényezők voltak, már megkapták mindkettőt egy hete. Mi meg várunk.

[ Szerkesztve ]


stickermajom
(addikt)
Blog

És miért vár mindenki a Pfizerre? Van erre valami értelmes magyarázat?


mephi666
(veterán)
Blog

...mi kínaira várunk, de a háziorvosunkhoz csak astra meg szputnyik kerül folyamatosan :) érdekesség, hogy délelőtt felkerült 35 szputnyik és még mindig van belőle 6... nem akarják elkapkodni


bkercso
(nagyúr)
Blog

Én sültgalambra várok.

[ Szerkesztve ]


flymi
(őstag)
Blog

Felelősségteljes szülőként is van szabad akaratom és választási lehetőségem és én ebből a vakciánból nem kérek.

kötelességed a saját egészséged minden áron történő megvédése -> Mert itt ugye mindenki antialkoholista, nem dohányzik, egészséges étrenden él mindenféle "E" nélkül, hegyvidéki friss levegőt szív, nem drogozik, nem k*rvázik, nem internetfüggő, stb... Na ugyan hagyjuk már... :DDD ;)

(#40) bkercso: Arra én is. :D

[ Szerkesztve ]


CounterBoci
(senior tag)
Blog

:DDD


bkercso
(nagyúr)
Blog

AHH, KÖSZI! :R :R


rushty
(senior tag)

Ez így látható valahol? :Y


Fr0z3n
(őstag)
Blog

Én 33 éves létemre ma kaptam szurit, mégpedig AZ. Olvasom itt, meg máshol is a tapasztalatokat, nekem épp csak a helye látszik, de semmi mellékhatás, még csak fájdalom se a beadás helyen. Lehet placebo 😂


rushty
(senior tag)

Mind szenvedős, kell hozzá idő. ;]


mephi666
(veterán)
Blog

feliratkoztunk és küldenek értesítést időnként, hogy a háziorvosunk praxisában felkerültünk a listára: belépünk email/taj/születési dátum kombóval és ott írja a rendszer, hogy miből épp mennyi van... választhatunk, vagy bizonyos gyógyszerről leiratkozhatunk, ha azt tutira nem kérjük :K ...és nap közben tudtuk követni, hogy miből mennyi van épp (szputnyik beállt 6-ra)


aujjobba
(őstag)

Napközben nekem se volt bajom, aztán estére jött a hidegrázás, fejfájás.
Most épp zúg a fejem és nehezek a végtagjaim, érzékeny az oltás helyén a felkarom.

Nem baj, legalább reagál a szervezetem.


Fr0z3n
(őstag)
Blog

Hát volt egy pocsék éjszakám az biztos. Belső lázam lehetett, mert 2 hőmérő se mutatott semmit, viszont vacogtam rendesen. Majd derül mit hoz a jövő, jelenleg jobb egy fokkal.


alvaro
(senior tag)

Kis falu, 42 leszek, tegnapelőtt sorra kerültem. Mondjuk lehet benne szerepe, hogy nincs lépem, mert ősszel szétverte egy Volkswagen, mínusz tizenöt pont az immunrendszernek. Vagy csak úgy tartanak tőle a maradék öregek, hogy lasszóval kell embert fogni. Mert AstraZeneca. Gondoltam, ha már annyian félnek tőle, simán bevállalom. A majdnem villamos már úgyis megvolt novemberben, szerintem ezzel egy időre kipipáltam. A Egy darabig csak az oltás helyét éreztem, aztán estefele már minden fájt egy kicsit, meg dideregtem, mint a kutya. Ez aztán éjfélre elmúlt, viszont kaptam helyette egy kis fejfájást. Azt reggel egy sima Algopyrin elzavarta, tegnap még kicsit gyenge meg mindenfájós voltam, este már futottam egy rövidet, mára pedig elmúlt.

Igazából olyasmi volt, mint egy megfázás, mínusz a takony és a torokfájás-köhögés. Amit egy hónapja beszedtem, rosszabb és tartósabb volt, pedig negatív lett a PCR-om.

üzenetek