Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Skynet258
(veterán)

Nekem SK7 van a tévé alatt, én is szeretem. :K


balintka
(addikt)

Az még jobb cucc, mint az enyém, de úgy emlékszem, nem volt akkora a műszaki különbség köztük, mint az ár, így az olcsóbbat vettem.


nuke7
(veterán)
Blog

én úgy érzem, hogy egy normális sztereo rendszer még az sk8-nál is jobban szól, és annyiért már simán lehet is venni :U
Rather ‘flat’ subwoofer sound
No rear channel sound
Only one HDMI input
No 4K passthrough


Skynet258
(veterán)

Anno pár éve amikor vettem akkor telóról átküldtem pár zenét az SK2-től SK7-ig és utóbbi szólt a legjobban ezért választottam végül azt. De lassan ideje lenne a cserének. :U

nuke7: biztosan jobb egy sztereo rendszer, de nekem anno az volt a fontos, hogy minél kisebb helyet foglaljon, szóljon valahogy és például a Spotify-t ki lehessen rá küldeni egyszerűen. Ez megugrotta, nem is csalódtam benne.

Rather ‘flat’ subwoofer sound - tény, hogy van jobb mélysugárzó de filmhez elég ez is
No rear channel sound - nekem nem is kellett térhatású hang
Only one HDMI input - számomra pont elég mert egy se kell rá esetemben
No 4K passthrough - nem ezen küldöm át a videójelet így ez se számít

Minden attól függ ki mire használja és mire kell neki. ;)


nuke7
(veterán)
Blog

ja értem :K

de amúgy pl. film térhatáshoz is úgy vettem észre, hogy egy sztereo rendszer bizony nagyon jó térhatást tud csinálni :K


xcsabo
(senior tag)

Nagyon jó kis írás lett... A TV-hez jó lenne. Ennyiért meg pláne.
Én egy ősöreg - itt a prohardveren is tesztet 2.1-es rendszert használok.Saját beépített DAC van benne, S/Pdifen kersztül hajtom, kikerülve az alaplapi hangkeltőt. Tényleg nagyon jó.
[link]
Amire kell tökéletesen teszi a dolgát.A helykihasználásról annyit, hogy a monitor fölé raktam egy
konzolos polcot (Ikea ALEX), ami minden apróságot elnyel, és annak az aljára raktam a két csipogót.


Degeczi
(nagyúr)

Szerencséd van, h még működik, jellemzően nem mennek annak példányai ilyen sokáig, javítani pedig nehéz, mert elég szokatlan a fölépítése.


xcsabo
(senior tag)

Szerintem kb. akkor vettem amikor a cikket olvastam. És még friss volt. :) mármint a cikk.
Napi használatban van azóta. Egy valamire rajottem az évek alatt és valszeg ezert bírja még mindig: a tapegysegen van egy relé. Jól hallani ahogy lekapcsol ha ki kapcsolom a hangszórót. Ha ez megtortent csak akkor nyomom ki a hosszabbítót. A bekapcsolasnal hatalmas az áramfelvétele. Gyakran lecsapta a biztosítékot. Szóval vigyázni kell rá. Meghálálja. :DDD

[ Szerkesztve ]


balintka
(addikt)

Mit vennél helyette?


Vesa
(addikt)

Ez így van, de manapság eltolódott a hangzás iránti igény(telenség). Elég belegondolni abba, hogy az emberek jelentős része már csak egy nyomorult telefonon hallgat zenét, és arról vitázik, hogy "melyik szól jobban". Holott, természetesen semmilyen 1cm-es rezegő nem szólhat jól, ez egy placebo. Ehhez képest viszont a soundbar maga a megtestesült csodahangzás! Ezen kívül a lakberendezéshez köthető trendek miatt is kiment a divatból az álló hangszórók látványa, a hangzás másodlagossá vált.


aelod
(veterán)

Hát nekem egy Genius SW-HF 5.1 5005-öt váltott egy LG SJ2 soundbar. Előbbi még működött nagyon jól szólt de koros volt már potija is kontaktos volt. Utóbbi egész jól szól viszont messze nem lehet összehasonlítani az előzővel.
Kábel mizéria is megszűnt, öregszem és már zavar. Szóval egyet tudok érteni a hely és kábel miatti soundbar vásárlókkal. Aki meg komoly hangzást akkor nyilván nem ilyeneket fog venni.


xcsabo
(senior tag)

Az az LG igen jó áron van. Olcsóbb mint a cikkben szereplő tesztalany.


Ununqatrium
(aktív tag)
Blog

Én a HDMI hiánya miatt nem azt vettem, egyébként nálam is alternatíva lett volna.


nemlehet
(őstag)
Blog

Szerintem sosem volt olyan nagy igényesség a hangzás iránt, a legtöbb embernek botfüle van és mellé valamilyen halláskárosodása.
Inkább arról van szó, hogy sokáig volt szakmai igényesség a gyártók részéről illetve abban látták a versenypotenciált hogy adjunk jobbat műszaki szempontból, de ma már abszolút átvették az irányítást a business managerek és marketingesek akik tudják hogy sokszor egy termék kinézete, trendisége többet számít mint a funkcionális tudása.


M5Norbi
(őstag)

Na meg a hangzás iránti igényességet elég nehéz egzaktan mérni.
Van aki itt a 30-40 ezres hangfalakat dicsőíti kicsit fentebb a soundbarokkal szemben.
És látom olyan is van aki nem képes elfogadni hogy van akinek egy soundbar adta minőség is megfelelő.(valóban van amelyik normális minőségben szól)
És sok ember tudja hogy annyiból kihozhatna egy stereo rendszert is ami még jobb lehetne de nem ér meg neki annyival több macerát.
Oké vannak igénytelenek telefonról hallgatott zenével meg mittudomén de nem kell mindenkit leszólni azért mert nem ez az élete.


aelod
(veterán)

Ezért is esett rá a választás. Egy kis lakásban bőven elegendő a teljesítménye.


Skynet258
(veterán)

nemlehet @ M5Norbi: gyönyörűen összefoglaltátok a dolgot, és ha kissé nagyobb képet nézünk akkor ez sok szegmensre igaz ami az életben megvehető. Mindenki azt vegye ami neki szimpatikus, és írja le bátran a véleményét. Ha sok azonos vélemény születik ugyanarról a termékről akkor az már annyira szar nem lehet. És ez nem azt jelenti, hogy ne lenne nála jobb, csak, hogy adott árszegmensben ajánlott vétel.


xcsabo
(senior tag)

Zárhatjuk a fórumot :D


aelod
(veterán)

Szépen írtad, így van.


nuke7
(veterán)
Blog

sose tartottam magam divatembernek... :DDD


Vesa
(addikt)

Abszolút nem leszólás, csak sajnálom szegény zenészt aki szenved a stúdióban, hogy minél jobban szóljon a dal, aztán egy Sokol rádión hallgatják majd meg az emberek, ahol a szenvedésének 80%-ka elvész. ez kb. olyan, mintha megterveznek és összeraknak nagy gondal egy sportautót, amit aztán bevásárlásra használnak a Mátészalkai kátyútengeren. :D

Nincs bajom a soundbarokkal, de a telefonon zenehallgatás nálam tabu téma.


Skynet258
(veterán)

Gondolom mindenki élvezettel hallgatná úgy ahogy a zenész összerakta, csak nincs hozzá hely vagy pénz. Két lehetőséged maradt, vagy hallgatod a lehetőségeidhez mérten legjobb minőségben, vagy nem hallgatsz zenét. :) Persze egyetértek az igénytelenség egy létező dolog sok embernél, de nem minden esetben ez van a dolog mögött.


gondoni
(csendes tag)

Csak most keveredtem ide, már az első pillanattól ismerős volt a főszereplő "fizimiskája".

Jómagam egy ilyent birtoklok néhány hónapja, a helyi Lidl egyik turkálós kosarából szedtem: SILVERCREST Soundbar Stereo 2.1 :DDD

Na ugye, hogy le sem tagadhatják a rokonságot?!

Ha már korábban kitúrtam a net bugyraiból a többi rokont, megosztom itt is: a japán piacon Gramolux TVSPK03 néven fellelhető.
Aztán egészen komoly leírásokat, videókat találtam róla Platinum M10 néven
Itt meg egy Konzert SBx-2x4 nevű, hányattatott sorsú szub-os nagytesót szerelnek...

Az enyém-fajta hosszabbá vált és beletuszkolták a .1-es mélyhangot a rúdba, több-kevesebb sikerrel. Bár nem hallottam, de szerintem a ládával jobban tudhat szólni, így viszont nem kell azt rugdosnom, mert a tévénk a hálóban az ágy lábától 60 cm-re lévő falra van akasztva, ahol közlekednünk is kell.
Funkcionalitásban kb. teljesen megegyeznek, amivel én elégedett is vagyok. A házimozi vonalat teljesen elengedtem, egy komplett tízkilós Denon erősítő és hangszórószett áll a szekrény tetején (aktív szubot már eladtam), helyette hallgatjuk ezt a rudat (este 10 után panelban, alvó kisgyerekeinktől nem messze).

Erre a felhasználási profilra, akkora helyre milyen érdemi hangminőséget is akarhatnék? :F A tévé vérszegény cincogásánál sokkal jobb a hangja, az audiofil határát súroló sztereo szettem persze csúnyán leiskolázza, de az maradt a nappaliban.

Egy tízszeres ár-szorzóval még ebben/ilyesmiben "lát" a fülem fantáziát, de a realitás talaján maradva kb. sosem lesz erre a célra ennyi felesleges pénzem: Dali Katch One :O


xcsabo
(senior tag)

Bocs, de semmi köze hozzá. Elég csak megnézni a bar hosszát. A Lidl-ös 2x hosszabb. :)) Ha meg "beletuszkolták" a mélyet akkor már nem lehet ugyanaz :DD

[ Szerkesztve ]


gondoni
(csendes tag)

Megbocsátom, de rokonságot említettem, nem azonosságot. :D

Persze DNS teszteredmény nem áll rendelkezésemre a bizonyításhoz, csupán a megfigyeléseimre alapozok: pl. a nyomógombokat és USB foglalatot tartalmazó oldallap közelről nézve is ugyanazon a "fröccsöntő gépen" készülhetett, valamelyik OEM gyártónál. A rúd arculata is azonos, a közepén a négyjegyű, rikító-fehér hétszegmenses kijelzőjével (nálam két rétegnyi piros szigetelőszalaggal szelídült hálószoba-baráttá :P ) és funkcionalitásával.


xcsabo
(senior tag)

Közös ősök :DDD


csonkadavid
(tag)

Nekem edifier r1280t van a tv mellett. Black Friday-kor vettem 2 éve asszem 18 ért. Biztos oda nem adnám ezért a műanyag csodáért.

[ Szerkesztve ]


Fall-N
(addikt)

Én úgy vagyok vele, hogy bőven van létjogosultsága ezeknek a soundbaroknak, de jóval olcsóbban kapni jóval jobb hangzású PC-s 2.0 vagy 2.1 hangfalat. Azok sem foglalnak sok helyet és elférnek a falon a TV mellett vagy a TV szekrényen. Persze ott is van akár BT-s vagy kábeles megoldás kinek mi kell. De alsó hangon sem olcsóak és a kínálat alja az hangzásban is az alja. Azoknál már egy fa dobozos Genius hangfal is jobb bár nem árthat azokhoz sem egy alap kis erősítő.

[ Szerkesztve ]


Raymond
(félisten)
Blog

En ugy vettem eszre ebben a Sony nagy bajnok, a filmjeiknel szinte mindig nagyon jo a hangkeveres es a sima sztereo hangszorkobol is nagyon szep terhatas van.


futo001
(senior tag)
Blog

Pedig a bejáratás nem hit kérdése.
Prémium audio termékeken dolgoztam mérnökként, már a gyártósoron, még teszt előtt barna és fehér zajjal járattuk be őket. Ha ez valamiért kimaradt, a mély hangok tesztjén biztosan elhasalt a termék, a magashangokén viszont nem a sugárzó jellegéből adódóan. Pontosan azért csináltuk ezt, hogy amikor a user megkapja a terméket, már ne kelljen a bejáratással foglalkoznia, egyből használhassa és főleg hogy ne egy negatív élmény kapcsolódjon a termék használatbavételéhez.


Hegyirabló
(addikt)

Köszönöm a tesztet!

Monitorhoz, játékhoz gondolkodom egy ilyenben. De sajnos az alaplapomon nincs optikai hangkimenet. Meg lehetne oldani hátlapi kivezetéssel, de az macerás. Ezért megfordult a fejemben, hogy Bluetoothal csatlakoztassam, az ugyanis van az alaplapban. De arról meg azt olvastam, hogy csúszik vele a hang a képhez képest, az meg játéknál nem előny.

Mit gondoltok?

üzenetek

Hirdetés