Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Skynet258
(veterán)

Nekem SK7 van a tévé alatt, én is szeretem. :K


balintka
(addikt)

Az még jobb cucc, mint az enyém, de úgy emlékszem, nem volt akkora a műszaki különbség köztük, mint az ár, így az olcsóbbat vettem.


nuke7
(veterán)
Blog

én úgy érzem, hogy egy normális sztereo rendszer még az sk8-nál is jobban szól, és annyiért már simán lehet is venni :U
Rather ‘flat’ subwoofer sound
No rear channel sound
Only one HDMI input
No 4K passthrough


Skynet258
(veterán)

Anno pár éve amikor vettem akkor telóról átküldtem pár zenét az SK2-től SK7-ig és utóbbi szólt a legjobban ezért választottam végül azt. De lassan ideje lenne a cserének. :U

nuke7: biztosan jobb egy sztereo rendszer, de nekem anno az volt a fontos, hogy minél kisebb helyet foglaljon, szóljon valahogy és például a Spotify-t ki lehessen rá küldeni egyszerűen. Ez megugrotta, nem is csalódtam benne.

Rather ‘flat’ subwoofer sound - tény, hogy van jobb mélysugárzó de filmhez elég ez is
No rear channel sound - nekem nem is kellett térhatású hang
Only one HDMI input - számomra pont elég mert egy se kell rá esetemben
No 4K passthrough - nem ezen küldöm át a videójelet így ez se számít

Minden attól függ ki mire használja és mire kell neki. ;)


nuke7
(veterán)
Blog

ja értem :K

de amúgy pl. film térhatáshoz is úgy vettem észre, hogy egy sztereo rendszer bizony nagyon jó térhatást tud csinálni :K


xcsabo
(senior tag)

Nagyon jó kis írás lett... A TV-hez jó lenne. Ennyiért meg pláne.
Én egy ősöreg - itt a prohardveren is tesztet 2.1-es rendszert használok.Saját beépített DAC van benne, S/Pdifen kersztül hajtom, kikerülve az alaplapi hangkeltőt. Tényleg nagyon jó.
[link]
Amire kell tökéletesen teszi a dolgát.A helykihasználásról annyit, hogy a monitor fölé raktam egy
konzolos polcot (Ikea ALEX), ami minden apróságot elnyel, és annak az aljára raktam a két csipogót.


Degeczi
(nagyúr)

Szerencséd van, h még működik, jellemzően nem mennek annak példányai ilyen sokáig, javítani pedig nehéz, mert elég szokatlan a fölépítése.


xcsabo
(senior tag)

Szerintem kb. akkor vettem amikor a cikket olvastam. És még friss volt. :) mármint a cikk.
Napi használatban van azóta. Egy valamire rajottem az évek alatt és valszeg ezert bírja még mindig: a tapegysegen van egy relé. Jól hallani ahogy lekapcsol ha ki kapcsolom a hangszórót. Ha ez megtortent csak akkor nyomom ki a hosszabbítót. A bekapcsolasnal hatalmas az áramfelvétele. Gyakran lecsapta a biztosítékot. Szóval vigyázni kell rá. Meghálálja. :DDD

[ Szerkesztve ]


balintka
(addikt)

Mit vennél helyette?


Vesa
(addikt)

Ez így van, de manapság eltolódott a hangzás iránti igény(telenség). Elég belegondolni abba, hogy az emberek jelentős része már csak egy nyomorult telefonon hallgat zenét, és arról vitázik, hogy "melyik szól jobban". Holott, természetesen semmilyen 1cm-es rezegő nem szólhat jól, ez egy placebo. Ehhez képest viszont a soundbar maga a megtestesült csodahangzás! Ezen kívül a lakberendezéshez köthető trendek miatt is kiment a divatból az álló hangszórók látványa, a hangzás másodlagossá vált.


aelod
(veterán)

Hát nekem egy Genius SW-HF 5.1 5005-öt váltott egy LG SJ2 soundbar. Előbbi még működött nagyon jól szólt de koros volt már potija is kontaktos volt. Utóbbi egész jól szól viszont messze nem lehet összehasonlítani az előzővel.
Kábel mizéria is megszűnt, öregszem és már zavar. Szóval egyet tudok érteni a hely és kábel miatti soundbar vásárlókkal. Aki meg komoly hangzást akkor nyilván nem ilyeneket fog venni.


xcsabo
(senior tag)

Az az LG igen jó áron van. Olcsóbb mint a cikkben szereplő tesztalany.


Ununqatrium
(aktív tag)
Blog

Én a HDMI hiánya miatt nem azt vettem, egyébként nálam is alternatíva lett volna.


nemlehet
(őstag)
Blog

Szerintem sosem volt olyan nagy igényesség a hangzás iránt, a legtöbb embernek botfüle van és mellé valamilyen halláskárosodása.
Inkább arról van szó, hogy sokáig volt szakmai igényesség a gyártók részéről illetve abban látták a versenypotenciált hogy adjunk jobbat műszaki szempontból, de ma már abszolút átvették az irányítást a business managerek és marketingesek akik tudják hogy sokszor egy termék kinézete, trendisége többet számít mint a funkcionális tudása.


M5Norbi
(őstag)

Na meg a hangzás iránti igényességet elég nehéz egzaktan mérni.
Van aki itt a 30-40 ezres hangfalakat dicsőíti kicsit fentebb a soundbarokkal szemben.
És látom olyan is van aki nem képes elfogadni hogy van akinek egy soundbar adta minőség is megfelelő.(valóban van amelyik normális minőségben szól)
És sok ember tudja hogy annyiból kihozhatna egy stereo rendszert is ami még jobb lehetne de nem ér meg neki annyival több macerát.
Oké vannak igénytelenek telefonról hallgatott zenével meg mittudomén de nem kell mindenkit leszólni azért mert nem ez az élete.


aelod
(veterán)

Ezért is esett rá a választás. Egy kis lakásban bőven elegendő a teljesítménye.


Skynet258
(veterán)

nemlehet @ M5Norbi: gyönyörűen összefoglaltátok a dolgot, és ha kissé nagyobb képet nézünk akkor ez sok szegmensre igaz ami az életben megvehető. Mindenki azt vegye ami neki szimpatikus, és írja le bátran a véleményét. Ha sok azonos vélemény születik ugyanarról a termékről akkor az már annyira szar nem lehet. És ez nem azt jelenti, hogy ne lenne nála jobb, csak, hogy adott árszegmensben ajánlott vétel.


xcsabo
(senior tag)

Zárhatjuk a fórumot :D


aelod
(veterán)

Szépen írtad, így van.


nuke7
(veterán)
Blog

sose tartottam magam divatembernek... :DDD

üzenetek

Hirdetés