Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Vesa
(addikt)

Abszolút nem leszólás, csak sajnálom szegény zenészt aki szenved a stúdióban, hogy minél jobban szóljon a dal, aztán egy Sokol rádión hallgatják majd meg az emberek, ahol a szenvedésének 80%-ka elvész. ez kb. olyan, mintha megterveznek és összeraknak nagy gondal egy sportautót, amit aztán bevásárlásra használnak a Mátészalkai kátyútengeren. :D

Nincs bajom a soundbarokkal, de a telefonon zenehallgatás nálam tabu téma.


Skynet258
(veterán)

Gondolom mindenki élvezettel hallgatná úgy ahogy a zenész összerakta, csak nincs hozzá hely vagy pénz. Két lehetőséged maradt, vagy hallgatod a lehetőségeidhez mérten legjobb minőségben, vagy nem hallgatsz zenét. :) Persze egyetértek az igénytelenség egy létező dolog sok embernél, de nem minden esetben ez van a dolog mögött.


gondoni
(csendes tag)

Csak most keveredtem ide, már az első pillanattól ismerős volt a főszereplő "fizimiskája".

Jómagam egy ilyent birtoklok néhány hónapja, a helyi Lidl egyik turkálós kosarából szedtem: SILVERCREST Soundbar Stereo 2.1 :DDD

Na ugye, hogy le sem tagadhatják a rokonságot?!

Ha már korábban kitúrtam a net bugyraiból a többi rokont, megosztom itt is: a japán piacon Gramolux TVSPK03 néven fellelhető.
Aztán egészen komoly leírásokat, videókat találtam róla Platinum M10 néven
Itt meg egy Konzert SBx-2x4 nevű, hányattatott sorsú szub-os nagytesót szerelnek...

Az enyém-fajta hosszabbá vált és beletuszkolták a .1-es mélyhangot a rúdba, több-kevesebb sikerrel. Bár nem hallottam, de szerintem a ládával jobban tudhat szólni, így viszont nem kell azt rugdosnom, mert a tévénk a hálóban az ágy lábától 60 cm-re lévő falra van akasztva, ahol közlekednünk is kell.
Funkcionalitásban kb. teljesen megegyeznek, amivel én elégedett is vagyok. A házimozi vonalat teljesen elengedtem, egy komplett tízkilós Denon erősítő és hangszórószett áll a szekrény tetején (aktív szubot már eladtam), helyette hallgatjuk ezt a rudat (este 10 után panelban, alvó kisgyerekeinktől nem messze).

Erre a felhasználási profilra, akkora helyre milyen érdemi hangminőséget is akarhatnék? :F A tévé vérszegény cincogásánál sokkal jobb a hangja, az audiofil határát súroló sztereo szettem persze csúnyán leiskolázza, de az maradt a nappaliban.

Egy tízszeres ár-szorzóval még ebben/ilyesmiben "lát" a fülem fantáziát, de a realitás talaján maradva kb. sosem lesz erre a célra ennyi felesleges pénzem: Dali Katch One :O


xcsabo
(senior tag)

Bocs, de semmi köze hozzá. Elég csak megnézni a bar hosszát. A Lidl-ös 2x hosszabb. :)) Ha meg "beletuszkolták" a mélyet akkor már nem lehet ugyanaz :DD

[ Szerkesztve ]


gondoni
(csendes tag)

Megbocsátom, de rokonságot említettem, nem azonosságot. :D

Persze DNS teszteredmény nem áll rendelkezésemre a bizonyításhoz, csupán a megfigyeléseimre alapozok: pl. a nyomógombokat és USB foglalatot tartalmazó oldallap közelről nézve is ugyanazon a "fröccsöntő gépen" készülhetett, valamelyik OEM gyártónál. A rúd arculata is azonos, a közepén a négyjegyű, rikító-fehér hétszegmenses kijelzőjével (nálam két rétegnyi piros szigetelőszalaggal szelídült hálószoba-baráttá :P ) és funkcionalitásával.


xcsabo
(senior tag)

Közös ősök :DDD


csonkadavid
(tag)

Nekem edifier r1280t van a tv mellett. Black Friday-kor vettem 2 éve asszem 18 ért. Biztos oda nem adnám ezért a műanyag csodáért.

[ Szerkesztve ]


Fall-N
(addikt)

Én úgy vagyok vele, hogy bőven van létjogosultsága ezeknek a soundbaroknak, de jóval olcsóbban kapni jóval jobb hangzású PC-s 2.0 vagy 2.1 hangfalat. Azok sem foglalnak sok helyet és elférnek a falon a TV mellett vagy a TV szekrényen. Persze ott is van akár BT-s vagy kábeles megoldás kinek mi kell. De alsó hangon sem olcsóak és a kínálat alja az hangzásban is az alja. Azoknál már egy fa dobozos Genius hangfal is jobb bár nem árthat azokhoz sem egy alap kis erősítő.

[ Szerkesztve ]


Raymond
(félisten)
Blog

En ugy vettem eszre ebben a Sony nagy bajnok, a filmjeiknel szinte mindig nagyon jo a hangkeveres es a sima sztereo hangszorkobol is nagyon szep terhatas van.


futo001
(senior tag)
Blog

Pedig a bejáratás nem hit kérdése.
Prémium audio termékeken dolgoztam mérnökként, már a gyártósoron, még teszt előtt barna és fehér zajjal járattuk be őket. Ha ez valamiért kimaradt, a mély hangok tesztjén biztosan elhasalt a termék, a magashangokén viszont nem a sugárzó jellegéből adódóan. Pontosan azért csináltuk ezt, hogy amikor a user megkapja a terméket, már ne kelljen a bejáratással foglalkoznia, egyből használhassa és főleg hogy ne egy negatív élmény kapcsolódjon a termék használatbavételéhez.


Hegyirabló
(addikt)

Köszönöm a tesztet!

Monitorhoz, játékhoz gondolkodom egy ilyenben. De sajnos az alaplapomon nincs optikai hangkimenet. Meg lehetne oldani hátlapi kivezetéssel, de az macerás. Ezért megfordult a fejemben, hogy Bluetoothal csatlakoztassam, az ugyanis van az alaplapban. De arról meg azt olvastam, hogy csúszik vele a hang a képhez képest, az meg játéknál nem előny.

Mit gondoltok?

üzenetek

Hirdetés