Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


morgyi
(nagyúr)
Blog

Ez a történet ott bukik meg hogy elég kevés a Radeon GPU-t használó androidos és iOS-es tabletek és mobilok aránya a piacon (konkrétan egyenlőre 0).
Ott mégis megy.

Ez bullshit magyarázkodás az AMD részéről. Elhiszem hogy az, hogy zárni akarjuk ezt a featuret PC-n mérgelődést váltana ki.


JKJ420
(tag)

egyelőre jelentése: most és még egy ideig

egyenlőre jelentése: egyenlő részekre (Pl. Egyenlő darabokra vágtuk fel az almás süteményt.)

Neked az első kell.


AxBattler
(félisten)

...a tartalom streamelése egy kliens felé csak akkor valósulhat meg, ha az adatokat fogadó gépre is Radeon Software meghajtó van telepítve, azaz Radeon grafikus vezérlő van a rendszeren belül.
Mi a helyzet a VEGA vezérlős APU-kkal (és VGA-kkal)? :F
Azok is Radeon szoftverrel mennek, de akkor ezek szerint nem megy rájuk az AMD Link?


solfilo
(veterán)
Blog

Szerintem mennie kéne, 3400G-t pl így hívják a saját oldalon:
AMD Ryzen™ 5 3400G with Radeon™ RX Vega 11 Graphics

[ Szerkesztve ]


Tyrel
(őstag)

Szerintem is főleg ez az érdekes, hogy mi van akkor a Ryzen APU-val szerelt notebookokkal?

Meg pontosan milyen fixfunkciós multimédiás blokkot igényel? Pl. veszel az "irodai gépedbe" használtan egy százéves RX 460-at, akkor azzal már megy, vagy még nem?... Igazán tisztázhatnák hogy egész pontosan mi kell hozzá...


solfilo
(veterán)
Blog

Nem értem mi a kérdés az APU-kkal kapcsolatban, azokban is Radeon grafikus vezérlő van.
RX 460 is gyorsít elég sok mindent, ha olyan a használt formátum, amit képes dekódolni, akkor mehet Polarissal is.

Elnézve a legfejlettebb RDNA2-t, H.264 és HEVC-et tud kódolni, ezek dekódolására képes a Polaris is. Ettől még persze közölhették volna a minimum hardverigényt. :)

innen

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Android, iOS, Amazon OS-re AMD Link 4.0 települ. Windowsra AMD Link for Windows. Utóbbiról szól a hír.

#3 AxBattler : Az APU-ban is Radeon van.

#5 Tyrel : Ezért írtam a hírt, hogy ez tiszta legyen. Radeon kell hozzá. Ennyi, ez a minimum igénye. Ha van Radeon a gépben, akkor van rajta Radeon Software és a program feltelepül. Ha nincs Radeon, nincs telepítés sem.

[ Szerkesztve ]


morgyi
(nagyúr)
Blog

Kösz, azt hittem érdemben is hozzá szólsz. Szoktam rá figyelni pedig.

Illetve az egyenlőre az a többi fajtától nem túlságosan kitűnő szar minőségű bort is jelenti :DDD "egyen lőre".


morgyi
(nagyúr)
Blog

Ugyan azt a funkciót valósítja meg. Androidon és iOS-en saját hardver hiányában furcsamód működik.

Ennyi és erről van szó. PC-n lekorlátozzák a saját hardverre, mobilon mivel a mobilos felhasználók 100%-át kizárnák nem tudják lekorlátozni.
Üzleti döntés, csak ne akarjuk bullshit technológiai maszlaggal megmagyarázni.
Nem próbáltam még az AMD Linket, de pl. a Steam remote play-nek semmi ilyen kritériuma nincs.

Ez kb. ugyan az, mint amikor az NV csinálta azt, hogy nem települ fel Radeon driver mellé az NV driver. Hogy ne tudj PhysX-re társkártyát tenni egy Radeon mellé.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Olvasd el végig a hírt.


Rimuru
(veterán)
Blog

DRM for windows powered by amd. :U


AxBattler
(félisten)

Köszi mindenkinek! :R


morgyi
(nagyúr)
Blog

Továbbra is kérdés hogy mi az az egetrengető erőforrászabáló feature az AMD Link for Windows-ban, ami agyonterhelné a CPU-t ezért dedikált Radeon hardveres blokk kell, viszont az AMD Link 4.0-hoz ami Androidon és iOS-en megy, oda meg nem kell.


cskamacska
(addikt)
Blog

Engem az érdekelne hogy ebben mi a biznic AMD-nek? :F
Volna egy szolgáltatása ami egy viszonylag népes piacra kellene hogy betörjön és elterjedjen, de már a leges legelején azonnal elgáncsolja azzal, hogy a video streamet fogadó gépben is AMD kártya kellene legyen. Ami Steam stat szerint 16,8%-on tetőzik, de ebbe a ATI Mobility Radeon X1400-at is belevéve, ami megint kiesik jó 15 éves kora okán. Kurrens AMD-s gép, amire egyáltalán telepíthető a Link a stream fogadásához, lehet talán 10%? Talán.

Mármint ki fogja ezt használni? És hogy éri meg ez AMD-nek? :U

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Benne van a hírben. Meg lehetne csinálni úgy, hogy nem kéri az AMD dedikált hardverét, de nem így van megcsinálva. Így viszont kell neki a Radeon Software a kliens oldalon is. Mert a host oldalon oké, ott streamelni is kell, arra rá lehet mondani, hogy bonyolult, ott tényleg van alapja annak, hogy magukhoz kötik, de a kliens az igazából adatot küld, illetve streamet fogad. Az adatküldés nem valami nehéz, míg a stream fogadása tulajdonképpen csak dekódolás a kliens számára. Ezt meg tudná oldani legrosszabb esetben a CPU.

Az AMD Link 4.0 egyébként nem tud annyit, mint az AMD Link for Windows. De a kliens felől ugyanaz a probléma. A stream dekódolása.

#14 cskamacska : Az AMD-nek ez a szoftver nem volt nagy munka. Lényegében ugyanaz az alapja, mint az AMD Link 4.0-nak. Egy csomó kódot átvihettek onnan, tehát igen minimális erőforrásból megoldották az AMD Link for Windows verziót. A lényege ennek üzletpolitikai. A Smart Access Memory mellett egy újabb dolog, ami AMD hardvert követel.

[ Szerkesztve ]


arty
(addikt)
Blog

+1


erer1000
(őstag)
Blog

Azért valamilyen szinten jogos a #2 komment amúgy.
De ez még mindig kevésbé zavar engem mint egy "szakmai fórumon" az a tény hogy az emberek jó része nem fogja fel hogy Gb=/=GB , de ha fel is fogja, szarul használja


morgyi
(nagyúr)
Blog

Nem mondtam hogy nem jogos. Benéztem, írtam is hogy pedig szoktam rá figyelni. Csak ha én pl. valakit kijavítok, azért érdemben is szoktam valamit írni a felvetésre amit leírt.


szbazsi123
(csendes tag)

egyenbor, tetszik :)

[ Szerkesztve ]


b.
(nagyúr)
Blog

nem igazán érzem problémának ezt. Egyértelmű, hogy a saját GPU-it részesíti előnyben a saját technológiájával.


morgyi
(nagyúr)
Blog

Ahhoz hogy streamelni tudj egy gépről, ahhoz már rendelkezned kell egy viszonylag erős AMD VGA-val.

Most ha neked van egy Intel videolassítós laptopod, amire streamelnél gépet, akkor nem tudod megcsinálni. Holott hagytál 1x ott pénzt az AMD-nél. Pont az lenne a lényeg (a Steam streamnek is ez a lényege) hogy akár egy fika kis IGP-s laposon is tudj játszani, vagy mégjobb.
A TV-re kötött i3-as/Celeronos HTPC-den akár.


b.
(nagyúr)
Blog

Igen, igazad van ebben.

Szerintem átmenetileg lesz ez csak így, lehet még egyelőre így tudják csak garantálni a megfelelő működést vagy fene tudja. Aztán később majd jön más hardverekhez, esetleg CPU hoz.

[ Szerkesztve ]


erer1000
(őstag)
Blog

én kipróbáltam azt a steam streamelést, de hogy is mondjam hagy kivetnivalót maga után

8300H+IGP + 1050Ti volt a streamelő laptop, és a fogadó oldalon a kép olyan volt, hogy nevetséges. rendesen a tömörítő kodekek nyomai látszódnak, pedig csak egy L4D 2 ment, nem is valami túl igényes


morgyi
(nagyúr)
Blog

Hozhattam volna példának a Geforce Now-ot is. Persze az nem teljesen ugyan ez, meg ott fizetned kell érte. De azt se kötötték ahhoz hogy vegyél egy belépő Geforce-ot, mert a kliensben annak kell lennie, mert csak az tudja faszán dekódolni a streamet.


b.
(nagyúr)
Blog

Az Nvidiának a GameStream ami inkább ehhez hasonló.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Tudnák a megfelelő működést máshogy is garantálni. A host oldalon oké, hogy követelik a Radeont, ez teljesen elfogadható. De a kliens oldalon ez tényleg csak adatküldés és adatfogadás. :)


Hunpriest
(aktív tag)

Ezt a bullshit szöveget. Nyilván mesterséges limitáció ez, hiszen mobilon simán megy. Nem értem miért pont a PC usereket szívatják. A saját vásárlóid szívatása nem mindenkinek hoz sikert.

[ Szerkesztve ]

üzenetek

Hirdetés