üzenetek

hozzászólások


szipipeti
(csendes tag)

Nekem a best a "Pinkasu" ahol a tradicionális ételeket készítik,
Kötelező darab a(z)
erjesztett kolbász
fél kacsa párolt-káposztával - kezdőknek csak comb
kemencés csülök (van 1 jó hely ha kéred...)
márványos knédli - ha van
és a marhaszeletek.... vadas-mártások, (tejszínnel és erdeigyümölcs-lekvárral)
káposzta alapú levesek kötelező, nagy a variáció!
Ami mindenhol kötelező elem:
"tankovny' vagy "tankové"
felirattal rendelkező éttermek...
Az un.: TANKSÖR, jellemző a PILSNER GAMBRINUS ect...
Előnye: nincs pasztörizálva, nincs tartósítószer, 1 korsótól (3-tól sem) leszel részeg..
Nincs benne szénsav..
Habja végig marad, és kenyérbél illatú!
(Járj utána a "vágott sör"-nek! Érdekes élmény!)
Tanksört 45-60 kcs környékén mérik...
Lányok előszeretettel isszák (igen korsóval) a csapolt barna KOZEL-t...
Tavaly az egyik leányzó váltig állította, hogy Ő sört.... soha... 3-ik vacsoránál már a 2 korsó volt a szint...
Fent a várban van egy kb 500 éves sörfőzde... érdekes ízekkel...
NEM BERÚGNI KELL! ízlelni!
Plzenben kihagyhatatlan a sörgyár! Kötelező...
És már Karlovy Vary sincs messze....
Bruno-ban az egyik étteremben 3 dl söröskorsóban kapod a tiramisut! Jó!

[ Szerkesztve ]

üzenetek