üzenetek

hozzászólások


hallador
(addikt)

úgy beszélsz róla, mintha genetikai alapon lenne eredeztethető a különbség.

Tehát szerinted, ha Te belebeszélsz valamit a más mondandójába, akkor az nem a Te gondolataid? Szerintem pedig kicsit komolytalan ez a hozzáállás, mondhatnám magyarosan "nem tehetek semmiről".

Nekem is sikerült dolgoznom itthon és külföldön is, és abszolút nincs meg az a fajta különbség, amiről te beszélsz.

Már úgy érted, hogy aközött semmi különbség nincs, hogy ha becsületesen dolgozol, akkor félre tudsz tenni, vagy nem tudsz félretenni? Semmi különbség nincs aközött, hogy valaki tud tanulni vagy nem tud tanulni, mert nincs pénze? Semmi különbség nincs aközött, hogy ellátnak a kórházban vagy belehalsz, lerokkansz mert nem foglalkoznak veled?
Ez számodra nem különbség?

Pl. sanyarú körülmények között élő spanyol kisemberek között arányaiban semmivel sincs több vagy kevesebb olyan, aki lopásra hajlamos, mint itthon.

Már úgy érted, hogy ha egy komplett társadalmat lopásra nevelnek 40 éven át, akkor az ugyanaz, mint ha valaki becsületesen dolgozik? És becsületesen megél?

A másik értelmezhetetlen mondókád, pontosan az a végletesség, amiről beszéltem, szerinted mennyi Spanyol szegény ember Spanyolországban van és mennyi magyar szegény ember van Magyarországon? Az arányok fogalma Magyarországon az 0 és az 1 értékben ki is fújt... Neked ez jó akkor hajrá..

Csak a hozzád hasonló, "álokos" megmondóemberek szeretnek nagyokat mondani.

Az, hogy neked nem tetszik valami, akkor máris el kell kezdeni belemagyarázni valamit? Én nem minősítelek téged, mert ennyivel is több vagyok....

Akkor is, ha nincs semmi alapja.

Hogy lenne annak alapja, hogy tömegesen hagynak el egy országot, mert nem tetszik az embereknek a Te általad is képviselt közönyösség... Neked Jó a rendszer hajrá, a Te dolgod... Más meg élni akar dolgozni és abból megélni nem a másra mutogatásból a más a hibás de én miért nem, nem eltartani olyan embereket akiket amúgy nem érdekli mi van a többi emberrel...

Ja még egy Magyarországon nem gyakorolt szokás, ha kimondják az igazságot, azon nem megsértődni kell, hanem tenni ellene, hogy ha annak valóságtartalma negatív, akkor az pozitív irányba változzon, nem, nem a politikusok, nem a Te szórakoztatására, nem a kinek nagyobbat mondani, aztán aki nem az behúzza sértődötten a farkát, mert ha nem beszélünk róla, akkor nincs is probléma... Hanem azért, hogy ezzel is több legyen a társadalom.

Az ehhez vezető út nem a közönyösség...

Aztán lehet magyarázni, hogy ki a megmondó ember, ha igaza van, akkor senkit nem érdekel... Max azt aki be akar tenni a fejlődésnek... Na ebben otthon nagyok...

[ Szerkesztve ]

üzenetek