üzenetek

hozzászólások


bloggiold
(tag)
Blog

"másodlagos kamera nem működik" - a másodlagos kamera ezúttal csak a mélységadatok begyűjtésére szolgál (bokeh).
Elméletileg a szoftver felhasználja mind a kettő kamera adatait és a mélységérzékelő funkció révén meg tudja állapítani, hogy a térben hol található a például fotózott alany arca, hogy a mögötte lévő területet látványosan elhomályosítsa, vagyis körülbelül olyan hatás érhető el, mint egy profi portréobjektíves tükörreflexes fényképezőgéppel. Igazából az nem érzékelő minősége számít már (általában Sony, Samsung, szóval jók) hanem a szoftveres rásegítés, az, ahogyan feldolgozza az érzékelt adatokat. Egy jól megírt algoritmus kell hozzá elsősorban, ami itt nincs és a top gyártók is küzdenek ezzel, nem kicsit, nagyon. Néz meg egy top kategóriás Huawei vagy Samsung fórumot, arról, hogy mit írnak a fotózásban jártas amatőr, vagy fél profi felhasználok.

,,kicsit vitába szállnék veled, mert lehet, hogy te nem érzed (főleg üres rendszerrel), de kicsit több appal, erősebben multitaszkolva bizony beszaggat." - Soha nem üres rendszerrel tesztelek, minden alkalmazás rajta van, ami a fő telefonom is használok (Snapi 855 6GB RAM) és úgy hasonlítom össze 1-2 héten keresztül, sőt ismerősi körben maradnak a kütyük, szóval látom pár év múlva is, hogy minként muzsikálnak.

,,egyre kisebb létjogosultsága van a csúcstelóknak, mikor már 30-40 ezres osztályban is vannak vállalható készülékek, extrákkal." - Ja, főleg, hogy egy kezdő rendőr, mentős, tűzoltó aki készenléti szolgálatban van, szóval kint az utcán 170 ezret keres. A helyzet közel 20 éves szolgálati idővel és magasabb beosztással sem sokkal rózsásabb.

,,És szerencsére a tacsi is szerepel" - teszt nem létezhet nélküle.

[ Szerkesztve ]

üzenetek