üzenetek

hozzászólások


intuicio
(aktív tag)

:C
Nagyon jó kis teszt lett! Én még mindig tartom magam, hogy feltegyem a játékot, de egyre erősebb bennem a késztetés, hogy toljam vele, a bugok ellenére.
AB-be hogy kell lockolni 60-ra az fps-t, mert hiába állítom be (más játék) alatt, valamiért mindig "ugrál" az fps?
:R


Rasnac
(aktív tag)
Blog

Szia!

Az FPS korlátozást én a játékban állítottam be, de több opció is rendelkezésre áll:

- 1 A játékban

- 2 AMD kártyák esetében itt:

Nvidia kártyára ha tudja valaki, jöhet nyugodtan :R

- 3 Univerzális megoldás külső program segítségével:

Erre nagyon jó program a RivaTuner, ahol maga a program szabja meg a képkockaszámot a videókártyádnak, ez azért is jó, mert rákényszeríti a kártyát, így biztosan nem fog "feleslegesen" számolni.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket! Kellemes Ünnepeket! :))

[ Szerkesztve ]


bozont
(veterán)
Blog

A második az nem fps korlátozás igazából, hanem egy megcélzott fps. Az inkább a gyengébb kártyákkal rendelkezőknek szól, ezért van a többi opció alatta. Lényegében dinamikus felbontásról van szó hogy minél jobban megközelítse a megcélzott fps-t.

Ha van rá lehetőség akkor mindig a játékbeállításoknál érdemes korlátozni az fps-t, ha nincs ilyen opció akkor jöhet a rivatuner például.
De már mindkét gyártónál van lehetőség erre driverből is.

(#1) intuicio
Sajnos ezt játéka/programja válogatja hogy mennyire stabil a beállított fps. De ha freesync/g-sync miatt kell valakinek a korlátozás akkor érdemes néhány fps-sel a maximum Hz alá belőni.

[ Szerkesztve ]


tasiadam
(addikt)

En a 1.3-al toltam vegig es talaltam benne bosegesen bugot, de inkabb vicceset, mint zavarot. Pl hang es fegyver nelkul lovoldozes, liftezes kozben feluton elhagyott hulla (kulzetes h levidd az autoba, de ha fogod a testet, nem tubsz liftet hivni. Lerakod, benyomod a liftet es hopp, te mesz, a test marad).


beyruth82
(addikt)

2x játszottam végig pc-n és 2x konzolon(xsx-en).Anno pc-s verziónál a felvehetetlen tárgyakon kívűl olyan bugba futottam bele 3x hogy nem tudtam befejezni a mellékküldetést.Pl: Mower hadnagyos cyberpszichonál hiába győztem le és kutattam át a területet, gyűjtöttem össze a szilánkokat, feljegyzéseket akkor sem vette elvégzettnek a feladatot.Sajnos ezt többszöri korábbi mentés újratöltése után se tudtam megtenni. Aztán egy küldetesnél ahol ellopott gyógyszert kellett megtalálni, ott ahol a gyógyszernek lennie kellett volna nem volt semmi így nem tudtam befejezni a feladatot.A 3.-nál egy boxolót kellett kimentenem de amikor rátaláltam ájultan nem jelent meg a lehetőség, hogy
felébresszem és kivigyem onnan. Egy korábbi mentés újratöltés ezen viszont segitett és másodjára már megjelent az interakció lehetősége.Xbox series x-en csak olyan bugba szaladtam bele, hogy nem tudtam felvenni néhány tárgyat, cuccot a földről de ezek abszolúte nem voltak zavaróak mert nem hianyzott a 6578. tárgyösszetevő vagy a 456. életerő helyreallító inhallátor. Egyébként teljesen bugmentes konzolon már a cyberpunk.Sajnos a "jó" bugokat is kiszedték belőle(pl azt is amivel egy 4000 eurodolláros képet 5 dollárért vissza lehetett vásárolni aztán újra eladni 4000-ért és ezt végtelenszer akár rengeteg pénzt szerezve így).

[ Szerkesztve ]


KISDUCK
(őstag)
Blog

Én mostanában gondolkoztam a játék megvételén hogy láttam a leárazást, a játék topikjában fel is tettem a kérdést hogy szerintük hogy futhat a gépemen és segítőkész volt mindenki (i5-7300hq és 1060 max-q). A héten úgy voltam vele hogy megnézem a virágboltit hogy hogyan fut aztán durr bele bumm behúzom gogról, ha számomra vállalhatóan megy, de a játék motorja hát nem a legjobb. Egy 2560x1080-as monitoron szoktam a gépet használni és natív felbontáson alacsony beállításokkal 30 fps körül ment közepessel 25-el, (ha egy stabil 35-40-et elértem volna azzal kiegyeztem volna) mondom fel kéne ezt tornázni és akkor jöttek a kellemetlen meglepetések. Nyílván a felbontással szerettem volna játszani, de 2560x1080-nál kisebb széles képarány nincs támogatva mint pl.: 1660x720, utána mondom jól van akkor legyen 16:9-es képarány max lesz 2 függőleges fekete csík oldalt, mert a monitorban beállítottam korábban hogy ha más képarányt kap akkor ne nyújtsa szét és hát szétnyújtotta a képet, mert a teljes képernyős mód is csak ablakos keret nélkül. Visszaszokhatnának a kiadók arra hogy adnak ki demo-t is vagy valami benchmarkot a játékok mellé hogy a lehetséges vásárló meg tudja nézni hogy futni fog-e nála a program normálisan.
Még a pénzéhes wargaming is akinek ott a "paytowin" World of Tanks és ~3 éve lecserélték a motort előtte hónapokkal adtak ki egy benchmarkot hogy mindenki meg tudja nézni hogy nála hogyan fog futni.


Nyarlathotep
(csendes tag)

1.31 verzióval játszottam de olyan szinten egy bugos szemétdomb hogy hihetetlen.
Nem igaz hogy a kezdeti hibákat javították, konkrétan olyan megjelenési game breaking bugba is futottam mikor Takemura soha nem hív fel.


tasiadam
(addikt)

Hany napot vartal?


Nyarlathotep
(csendes tag)

Sokat, megcsináltam a mellékeseket, időt is ugrottam, semmi. Régebbi mentett állást kellett betölteni végül.


Shing
(őstag)

Hiába telt el egy év, ha 4 hónapja nem jött frissítés


mg1992mg
(senior tag)

Nem is olyan rég lenyilatkozták, hogy idén már ne számítsunk semmire, majd jövőre jönnek a frissítések, DLC-k, ilyesmik.


Balika911
(félisten)

Ez az írás se korbácsolta föl a kedvem, ebből jó lesz nekem majd öt-hat év múlva egy Game of the Year (haha) kiadás.

[ Szerkesztve ]


LaciCRM
(veterán)
Blog

Még mindig talpra érkezik az ember ha kiszáll a mozgó autóból ? :DDD


Desy
(tag)

Az írásjelek használatát azért nem ártana megtanulni....
Tudott, van a "magyar nyelv és irodalom" szabályrend.


borob
(tag)

újabb játékoknál én is belebotlottam ebbe, hogy nem jelenítik meg az alacsonyabb ultrawide felbontásokat.
szerencsére igen egyszerű a megoldás; nvidia control panelen adj hozzá egy custom resolutiont és onnantól ott lesz a játékban is. :K


KISDUCK
(őstag)
Blog

Sajnos már letöröltem a gépről, kellett a hely másnak, de majd legközelebb, talán jövőre a kövi nagy patch után kipróbálom, köszi szépen a tippet!


totopad
(aktív tag)

Steam-en most akciós, igy beneveztem rá, meg geforce now-ra, igy élvezhető. Egyelőre az elején vagyok, de eddig bugtalan


icemad
(nagyúr)
Blog

Na én is megvettem 15 euróért xboxra. Sx-en egész szépen fut, viszont bug van benne bőven. Főleg az ütközés modell nem valami jó. Pl bemegyek egy szobába, közelebb lépek a polchoz, és hirtelen minden tárgy szanaszét repül. A másik, ami nem tetszik, az az autóvezetés. Nincs meg a sebesség érzet. Egyébként a játék érdekes, vannak benne jó megoldások. Remélem a nextgen patch ingyenes lesz. 15 eurót megért, de többet nem adnék érte.


Redneck
(veterán)
Blog

Én tuti nem vettem volna meg teljes áron, de barátnőmnek beakadt hogy nagyon várom, ezért meglepett vele tavaly karácsonykor. A kezdeti hibák miatt, és mert mindig volt mit nyomni, nem kezdtem bele. Nyáron eladtam a VGA-mat, nemrég a gamer monitorom is, XSX-re viszont nem vettem meg. Ha majd teljesen rendben lesz, esetleg gombokért adják boxra, vagy egy véletlen folytán lesz egy dVGA-m, végre kipróbálom.


Alpi.
(addikt)
Blog

A második opció az nem fps limiter, hanem egy felb. "skálázó" eljárás. Az Amd FSR-hez nagyon hasonló (az élesítő eljárása pl. ugyan az, az FX Cas mindkét esetben pl. ), hardverfüggetlen opció !
Ergo megy bármilyen vga-val, nem csak Amd-vel.
Használata nagyon sok esetben érdemes ! Még olyankor is, amikor sokan nem is gondolnák ! :)
[Egy példa]
Ha kell fps, nem célszerű mediumra leváltani High-rol, legalábbis meg kell próbálni a fenti módszerrel, mert szebb lesz a végeredmény ! Főleg, akinek nagy felb. kijelzője van. (és úgy is játszik, de gondolom ez alap. :) )

Illetve ezt bekapcsolni és 100%-on hagyni (azaz natív felb. mellett) igaz hülyeségnek tűnik, de nem az ! :)
Az FPS nem változik (hiszem ugyan akkorába rendereli, mint addig), de !!! az FX Cas, kontraszt alapú élesítő aktív és szebb, élesebb képet ad. Nem aztaq', de "ingyen" van és nem rontja a teljesítményt. :)
Aki nem hiszi, próbálja ki ! :K

[ Szerkesztve ]


Ciccuka
(veterán)
Blog

Phenom-on gondolom még mindig nem fut.


Alpi.
(addikt)
Blog

Elméletileg igen, de gyakorlatilag értelmetlen.
Legalábbis régebb volt működő, Avx-telenítési mod.


Rasnac
(aktív tag)
Blog

Szia
Köszi szépen a megerősítést! Így már főleg van értelme ;)


prolad
(őstag)

Na, leheg kap egy újabb esélyt. Lassan egy éve próbálok valamit kezdeni vele, már eljutottam a tutorial végéig. :D


hitvanyalak
(senior tag)
Blog

Nagyon hálás vagyok ezért az írásért, régóta agyalok rajta, hogy újra nekikezdek.
:R


Polllen
(nagyúr)
Blog

Az egyik warhammer játékban jártam úgy, h v-sync kikapcsolása után a karakter az átvezető alatt maradt, a lift meg ment. Sajnos a lift alatt valami láva volt, így instant halál.


podtibi
(tag)

Szerintem kár bármi jót látni benne. A módok jobban helyre hozzák, ha továbbra is így haladnak a javításával.(Mármint nem a modderek. Ami azért nem tagadhatjuk elég ciki.)
Én nagyon szerettem ezt a játékot, de nagyon rosszul esett amit művelni akart velem. Kényelmetlen hogy silverhand-el kell együtt minden küldetést megcsinálni és közbe még ellent is mond önmagának a karakter, ha úgy adódik a helyzet. A járókelők üresek és lényegtelenek, de a rendőröket se felejtsük el. A játék teljes pályája nincsen kész állapotban, erről is videót az interneten lehet találni. Még mindig nem érdekel hogy mi lesz a barátommal a játékban és emiatt már tényleg elég frusztráló egy idő után az egész, főleg miután újra kezded magát a játékot. A mellék küldetések sokkal érdekesebbek, de annál rövidebbek és kihasználatlanok. Nem fogom védeni amit szükségtelen védeni. Ez nem egy kész játék és alapjaiban is vérzik az egész, tehát számomra nem normális ha valaki így ahogy van mindezzel netán elégedett.

[ Szerkesztve ]


LK
(addikt)

Én pont egy éve játszottam a játékkal. i3 9100f 16GB és RX570 4GB, 1080p med beállítás mellett 33-35 átlag fps volt egy éve, most néztem két hét játék után most 51 fps az átlag. Tömegben is folyamatos a játék. Ennyit javítottak rajta. Szerintem ez elég jó. A levegőben fekvő hullák még mindig jelen vannak. Tüzelnék,de nem tudok, nem tudok felvenni 1-2 cuccot a földről. A legtöbb hiba újratöltésnél megoldódik. Elégedett vagyok,de jöhetne pár DLC.


makkmarce
(senior tag)

fura, hogy mennyi hibáról írtok, én az 1.23-ast vittem végig fele ennyi bug se volt benne. Ezekszerint ez inkább visszafele fejlődik, mint előre :(


Savageboy
(aktív tag)

Én 1.03-al kezdtem el anno, és tényleg voltak benne hibák, de amilyen durván lehúzzák sokan, az számomra érthetetlen. Simán ki tudtam vinni komolyabb gondok nélkül 2020 decemberében... Persze lehet az is hozzátartozik, hogy nem egy őskövület géppel toltam, hanem legalább a középszerű szintet megütő konfiggal (6600k, 1080)...


podtibi
(tag)

Nem a hibái miatt olyan xar amilyen, hanem mert nem éri el azt a szintet aminek hívják-nevezik. A csalódás és a marketing az ami ezt a játékot képviseli. Játéknak játék, de kihasználatlan és mai napig nincs kész. Mintha teljesen megállná a helyét mindaz hogy félkész. Láttál videót amiben összefoglalják a problémát teljesen? Nem. Nem magyar emberekre gondolok.

[ Szerkesztve ]


makkmarce
(senior tag)

nemtom, nekem semmivel se kevesebb, mint egy GTA5 single player. Van egy story, sok side mission, végigvittem, kb 2 komolyabb buggal, és pár vizuális buggal(levegőt támasztó emberből volt 1-2), és az ultrapocsék autó irányítással, szerintem ez a legnagyobb baja a játéknak. Még1x végig fogom legalább. Nekem nincs hiányérzetem, biztos túl kevés marketinganyagot olvastam, pedig előrendeltem még a megjelenés előtt kb fél-1 évvel. Utána nem is volt időm, szóval fél évet simán vártam, miután ment a hiszti, hogy jajjdebugos. Konzolokon lehet, pc-n alig volt valami baja (mondom ezt az 1.23-asról, az újabbakat nem teszteltem).
Amit videót láttam, és problémáztak, annak 80%-a megtalálható volt a GTA-ban is. Ami meg konzolos bugokról szólt az egy másik dimenzió, egyszerűen kár volt kiadni az előző generációra.


Rasnac
(aktív tag)
Blog

A helyzet az, hogy az előző konzol generációra kiadni (ps4 és xone) eléggé kapufa volt. Sajnos, ahogy azt a játék megjelenésekor is írtam, nem kellett volna kiadni. Persze van valami szabály hogy csak ps4prora kiadni nem lehet játékot, ezért muszáj volt,de ugye általában az erőlködésnek megvan az eredménye.

PC-n már az 1.03al jatszottam végig, és szerintem ha az open world nem lenne, csak a pure story a mellék küldetésekkel, jóval kevesebb lenne a probléma. Persze tudom tudom, openworld nélkül nem lenne az ami.
Én szerettem ezt a játékot, mert átgondolt sztorija van, és a mellék küldetések (nem az utcákon lévő tucat, hanem az igazi mellékküldetések) sztorijai is jók voltak.
Én bízom abban, hogy a cdpr fog egy 2.részt készíteni amiben tanulnak a hibákból és lesz egy normálisan átgondolt és csak nextgenre kiadott élmény.

(halkan jegyzem meg, kipattant a pletyka hogy a nextgen patchel ujrakiadják a játékot samurai edition néven és átszabnak benne sokmindent. Ám legyen de ha a core szintű problémákat nem fogják kezelni, ugyanott fogunk tartani amivel jelenleg is baj van)


podtibi
(tag)

Egyik videóban még az is kiderül hogy a pálya sincsen teljesen kész és már úgy körbe járhatod. A járókelők nullák. A story egysíkú, de ezt nem a mellékszálaknak kellenek kibillentenie. Modderek hozzák helyre amit a fejlesztők nem tettek meg, tehát nem tagadhatjuk a problémát. E felett nem illene elnézni. A gta5 az egy dolog, nem is érdekel. De hogy egy nagyvilágban ennyire üresnek érezzem magam...(mármint nem a gta5-ben.)


beyruth82
(addikt)

Világ legjobb játéka!
[link]


podtibi
(tag)

Nem teljesen értelek.


beyruth82
(addikt)

Hagyjuk már a minden játékban előforduló bugokat az első évben!Ez nem lehet szempont.Cyberpunk világ legjobb játéka 4x játszottam ki 2x pc-n 2x xbox series x-en.Játémenetet befolyásoló buggal nem találkoztam soha


makkmarce
(senior tag)

arra nagyon kiváncsi vagyok neked melyik játékban jobb a story ennél, mert abból bizony nagyon nagyon kevés van


podtibi
(tag)

Még mindig nem a bugok-kal van a gondom. Olvass mielőtt írsz.


podtibi
(tag)

Mondjuk a remember:me

Ahhoz képest silverhand egy ellentmondásokkal megtöltött, erőltetett személyiség. Ami azt illeti küszködtem hack-eléssel a játékban, de annak is annyi értelme van mint inkább nem távcsövet vagy szimpla pisztolyt fejleszteni legnehezebben. A társunk aki meg minden újrakezdésnél meghal, elég értelmetlenné teszi a főszálat és annak hangulatát. Mert hát a francért nem lehet megmenteni sem, de még ölni sem ölthetjük meg hamarább. Egyedül a mellék szálak tetszettek és a lövöldözés, de egy idő után az ai ezt unalmassá teszi. A rendőröket tökjó hogy megölhetem, csak semmi érdemlegeset nem ad azonkívül hogy tovább haladhatok a játékban. A nehézségi beállítás nem áll másból, minthogy a legkönnyebb feladatokat elvégzed és úgy a színtednek megfelelően a játék is egyre könnyebb, legnehezebben is. De ha ez nem így volna, akkor fogod magad és a főszál haladtával lesz könnyebb.

[ Szerkesztve ]


beyruth82
(addikt)

Világ legjobb játéka story szempontból. 7 fajta befejezéssel, stb.Witcher 3 szintű.


podtibi
(tag)

Ilyet én is tudok írni bármelyik játékra. Tessék megindokolni az állásodat, ha már ilyen egyszerűen védekezel. A hét befejezés attól súlytalan hogy nincs óriási különbség, de valóban befejezés. A witcher-t meg ideje lenne elengedni szerintem. Akár jó játék,akár nem.

[ Szerkesztve ]


makkmarce
(senior tag)

ja, szóval mivel nincs happyend, szar a story.. ok, nincs több kérdésem :) Maradjunk annyiban, hogy a story jóval közelebb áll a való élethez emiatt, mint a minden sikerül mesék. A witcher nem volt ennyire depresszív, de ott van még a Life is strange, az se egy vidám tündérmese.

A hackelés meg faék egyszerű, szintén nemértem mit kínlódtál vele, de ha nem áll kézre, nem kötelező. Ismerek olyat aki közelharci fegyverekkel vitte végig, én meg hackelés, és távcsöves puska, ami átvisz részlegesen a falon.
Persze ha mindenben jó akarsz lenni, akkor valójában egy használhatatlan karaktert csinálsz, mert annyi pontod nincs, ez nem egy mindent kimaxolok 1 karakterrel játék.


podtibi
(tag)

Attól függ. Hol írtam konkrétan hogy happyend-et vártam el a játéktól? Ha nem értesz valamit, légy szíves kérdezz többet vagy konkrétabban.


podtibi
(tag)

A valóélet hogy élsz és meghalsz, függetlenül attól hogy mit érsz el benne. Kár túlzottan belegondolni a valóságot. Egy játék, tehát az is marad, legyen akár mondandója eget megrengető. Ami meg azt illeti, elég nagy gond van ha az ember a saját életét egy játékhoz szándékozza hasonlítani.

Annyira kínlódtam a hack fával, hogy kis is maxoltam.(Édeskevés a többihez képest.)

A közelharci és a távcsöves-puska úgyszintén jó, de a hack-re ez nem mondható maxon sem.

Értem.. Valóban nem tudom kimaxolni a karaktert, ettől függetlenül mindennek haszna csak maxon van igazán.(Legalábbis illendő lenne hogy még nagyobb haszna legyen.) Ha tehát nem voltak képeset olyan ellenfeleket csinálni akik maxon is kihívást keltőek lennének, akkor az ellenfeleken se gondolkoztak eleget.(Mondjuk amilyen az ai...)

[ Szerkesztve ]


makkmarce
(senior tag)

nem hasonlítottam a saját életemhez, azt mondtam, életszerűbb. Az, hogy neked csak a rózsaszín ködös heroikus story tetszik, az nem a játék hibája.

"Hol írtam konkrétan hogy happyend-et vártam el a játéktól?"
ott, ahol az előszóban meghaló karakter miatt szerinted újrajátszhatatlan a játék. Ehhez képest elég sok féle vége lehet és nem mass effect szintű kék, piros vagy zöld sugárnyaláb.

Még mindig nemigazán értem a problémádat. az a baj, hogy csak hackeléssel nem tudsz megölni mindenkit? vagy mi a gond? Meghackeled, lebénítod, implantot teszel be, hogy sűrűn használhasd. Én hackeltem, megjelentek a falak mögött és a vékonyabb falaknál egyszerűen átlőttem őket a távcsövessel, vagy lebénítottam, akár bossokat is. Ennél többet, hasznosabbat mit akarsz vele?


podtibi
(tag)

-Igazad van. Nem írtam oda hogy:"ha"
Bocsánat.

-"Az, hogy neked csak a rózsaszín ködös heroikus story tetszik" Ellenkezőleg. Szimplán a játék bármelyik vége többet is érdemelhetett volna, mint amilyen lett. Túl sok lett a megválaszoltalan kérdés vagy épp túl kevés.

-Igen. Elég zavaró hogy a haverom halálát nézzem újra egy nyíltvilágú játékban minden újrakezdésnél, ahol meg a chip nem ritkán cseszteti az agyat mindennap.

-Igazad van. Na de akkor ez lehet a baj, könnyű ha úgy vesszük.

Jut eszembe. A történet amúgy egy kész vicc. Egy filmen alapszik, aminek megnézésével le is lőtted magát a játékstoryt. Nekem hanyag munkának érződik a történet is, magában a játékban. Ezekután.

[ Szerkesztve ]


makkmarce
(senior tag)

melyik film lenne ez? Johnny Mnemonic a szivárgással? mert ahhoz képest egész jól felpofozták.
Nem mondom, hogy mestermű, mert minimum megérdemelne még legalább 2 olyan kiegészítőt, mint amit a witcherhez adtak, a nagyobbik többet ért, mint a legtöbb új játék.


podtibi
(tag)

-Igen. Arra a filmre gondoltam.

-Mit pofoztak fel? Felhasználtak egy teljes film történettet.

-Elhiszem és értem hogy a witcher jó lett. Kérlek ne lapozzunk vissza, ha a kettő amúgyis távol áll egymástól. Köszönöm.


iRiver
(kezdő)

Bár soha nem játszottam vele de titkon reménykedek, hogy lesz még valami csoda vagy a nextgenes változat mutat valami újat mert itt van ez a szobor amitől jó áron szeretnék megválni és a jó hírek/pozitív dolgok ugye mindig jót tesznek a gyűjtői relikviáknak :D [link]

[ Szerkesztve ]

üzenetek