Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


PSti
(tag)

Eddig ez a legjobb teszt amit a játékról olvastam, köszi szépen. Remélem írsz még. :K


Ciccuka
(addikt)
Blog

Jól látom, hogy ez a game gyakorlatilag egy GTA5 clone?

Olyan régi processzorú gépeken el sem indul, amik nem tudják az SSE4.2 utasításkészlet (valószínűleg még az SSE4.1 is ide tartozik, mint az újabb
Assassin's Creed-eknél is ugyanez a probléma).

[ Szerkesztve ]


icemad
(veterán)
Blog

Nem jól látod. Talán a Witcher 3-hoz vagy Skyrimhez hasonlít, csak más köntösben. A Gta 5 akció játék, ez nagyon nem az. Sok embert megtéveszt az fps nézet. Az mondjuk érdekes, hogy az npc-k mennyivel jobbak a Gta-ban, pedig az 7-8 éves játék.
A többihez nem tudok hozzászólni, konzolon játszok.

Szerk. A teszt tényleg jó. :K

[ Szerkesztve ]


mephi666
(veterán)
Blog

nekem nem voltak elvárásaim a játékkal kapcsolatban... hozzám vágtak egy kódot, aztán akkor "miért ne?" ...ryzen3 2200g, 0 vga :) ...és 1280x1024-ben vállalhatóan fut... nem olyan magas beállításokkal, mint a witcher3, de bőven játszható... voltak bugok, de nem hátráltatott egyik sem, ennél sokkal rosszabb játékokkal találkoztam már... ha meg hozzávesszük, hogy mennyire komplex, simán belefér :K mostanra felkúszott 1.06ig a verziószám és nem is tudnám megmondani, milyen buggal találkoztam legutóbb... kb 30órám van eddig benne, de még messze a sztori vége... ismerős meg beletett vagy 150 órát és 1000%ig elégedett... simán az évtized játéka lett ez :K


Rasnac
(aktív tag)
Blog

Nagyon szépen köszönöm srácok!
Az NPCkről (az utcán cél nélkül tengődő karakterekre gondolok) azért nem írtam, mert őszintén szólva az open world mint játék elem, szintén nem sokat számít a játék alapját nézve.
Véleményem szerint azért rakták bele, mert ez az elvárt. Ennél azért egy jóval erősebb tömeg szimulációt várna az ember, de alapvetően úgy fogom fel mint egy színház háttér elemei, vannak, sok vizet nem zavarnak. Kicsit buta az AI, de aki a városban akar tankal hóhérkodni, annak ott a gta5. :)
Én full storybased game-ként látom a játékot, mert azok a játék elemek tényleg működnek, ott ahol az utcán mentek egy karakterrel autóval, ott szép kidolgozott, jó ránézni.

Egyébként igen, a cikket még az 1.04 kijövetelekor írtam, azóta pedig már az 1.06nál jár a játék és rengeteg optimalizációs és játék mechanikai bugot kitakaritottak :)


nuke7
(veterán)
Blog

Túl korán jött a játék, és túl sokat, túl jó minőségbe mutattak meg belőle a korábbi E3-ak során, ezzel pedig akkora hype-ot generáltak idő előtt, hogy már nem tudták tovább tolni a játék kiadását.

azt láttad hogy jobban néz ki a játék mint a bemutatott demok..? :F

https://youtu.be/Ogihi-OewPQ


icemad
(veterán)
Blog

Ebben nem értünk egyet. Ha már open world, és ha már vannak benne npc-k, akkor azok viselkedjenek is "nagyjából" úgy, ahogy egy valós helyzetben tennék. Lövöldözés közben meneküljenek, egyébként meg csinálják a dolgukat. Az első esetre jó példa a Gta 5, a másodikra akár az Oblivion. Ott pl egy npc komplett napja levolt modellezve, felkelt, evett, dolgozott, stb. És ezek már sok sok éves játékok. Ne érts félre, a cyberpunk 2077 egy bitang jó játék, de ezek az apróságok sokat elvesznek az élményből, abból, hogy igazán beleélje magát az ember. És valahol az emberben benne van, hogy ha ott tudták ezt, akkor itt miért nem?


hunluki
(senior tag)

Elsőként: Jó cikk/kritika/bemutató, gratu :)

Nekem életem első előrendelése volt és nem bántam meg, kb 40. órát pakolom bele és fő szálat alig vittem előre, rámegyek az összes mellékes dologra, craftolgatok, hackelgetek, csinálgatom a minieventeket, lófrálok a városban és imádom minden percét.

Az elmúlt 10 évben a CP az azon ritka játékok egyike ami hozta a "b@sszameg rámhajnalodott" életérzést amiből nagyon kevés volt, god of war, witcher 3, illetve cities skylines tudott idáig felérni.
DE:
Ez egy félkész játék. Beharangozott fícsörök jelentős százaléka hiányzik. Pl korrupt zsaruk,vagy nincs meg még az az alap skyrim féle minden egyes NPC követhető és fekszik/alszik/végzi a dolgát rota, pedig ez manapság már elvárható lenne, főleg ha úgy harangozzuk be hogy az évtized/század/ezred RPG-je.
Teleportáló rendőrök szintén viccesek, illetve ha lősz egyet és nézed ahogy egyszerre száll ki az összes NPC majd fut el mintha szalagon húznák is mókásan hat.

Jelen formában ez egy középszerű akciójáték tele buggal, viszont nálam arra tökéletes hogy az összes shardot átolvasva memorizáljam night city-t és később amikor már a fejlesztők is azt mondják hogy NA MOST VAN KÉSZ, akkor lehet majd nekimenni igazából. Addigra már rendesen lesz optimalizálva (bár jelenlegi középszar PC-men is tök jól fut), bugokból is elenyésző marad, illetve a modderek is rávetődnek majd, na meg persze multiban is lehet majd zúzni.

Szóval szerintem per pill csak a rajongóknak éri meg, viszont nekik nagyon. Később pedig ha kikupálták akkor majd GOTY kiadást lehet bátran ajánlani mindenkinek mert koncepicó szinten ez egy mestermű, csak rohadtul félkész.


icemad
(veterán)
Blog

Ilyen téren engem a No man's sky - ra emlékeztet. Teljes áron az sem ért semmit megjelenéskor. Mostanra lett játék belőle. Majd 2 év múlva ez is jó lesz. Addigra lesz goty kiadás 5-10 euróért.


hunluki
(senior tag)

Pontosan. Amúgy NMS is zseniálisan jó játék, főleg VR-be. Havernál játszottam pár napon át, azóta eldöntöttem hogy ps5 mellé majd jön egy VR is.

Ha nem CP fan az illető akkor szerintem olyan 15-20 euróért GOTY már egész jó deal lesz, ez alatt meg instant buy.


Rasnac
(aktív tag)
Blog

Az elmúlt években jöttek jó játékok, de egyik esetén sem volt lehetőségem 4 szinte teljes egybefüggő napot megjelenéskor játszani, itt ez szerencsére megadatott, így durván 40 órát beletudtam csempészni, ami bitang nagy dolognak számít tekintve, hogy jó ha havonta egyszer leülök bármivel is játszani.
Viszont kíváncsi voltam, és számomra amit adott a játék az több volt annál mint amit a rengeteg lehúzó "kritikus" mondott.
Sokan kritizálják a mellék küldetéseket, és azt mondják a witcher 3hoz fel se ér... Khm azért már az olyan mellék küldetések, mint a Panam, Judy, River, Rogue karakterei adnak, szerintem bőven eléggé átgondoltak, kidolgozottak és érdekesek.
A karakterek pedig jók, remek az animáció a voice acting, és ezért megvolt a waho faktor. Oké ezek mellékküldik kb 10-15 órát adnak a játékba, de basszus ezek "csak" mellék küldetések, amik több mint a mostani legtöbb AAA fősztori ideje....
Azt meg ugye megse kell említeni, hogy az endinget is befolyásolják... Durván.

Szóval, valahogy nem tudom, olyan a játék, mint Béta fázisú open world game, mégis a történet szempontjából meg nagyon is jól kidolgozott.
Remélem hogy még érkezik egy jó nagy update amiben mindent helyre tesznek úgy ahogy azt eltervezték. Mert kár lenne, így hagyni a játékot. Így is egy jó játék, de lehetne sokkal jobb is.
Minden a CDRP-n múlik, és azon vajon mennyire vágja őket földhöz a mostani botrány session.


stewe2
(tag)
Blog

Köszönöm a bemutatót. Talán a tiéd sikerült a leg objektívabbra. Tettszett, hogy nem hatásvadász, a HYPE vonatot jól kihasználó írás. A játékkal talán sohasem fogok játszani, abszolút nem az én világom, viszont a CDPR munkásságát maximálisan támogatom. Amit a Witcher témában megvalósítottak (gémek+new lore+könyvek kadása+filmek inspirálása), az mesteri.

A CP 2077 néhány hónapon belül, de a legkésőbb a GOTY (lsd.: Witcher 3) változat megjelenésekor a játékipar mérföldköve lesz, ebben biztos vagyok. Aki a premier napjára egy fullos változatot várt, az sztem hazudott magának. Aki a kialakult helyzetet nem tudta türelemmel feldolgozni, (nézzük csak az első hét javításait) az nem CDPR rajongó. Aki ezek mellett vállalhatatlan módon fröcsögte tele a médiát (a nézettség miatt), az meg csak szimplán sz@rházi.

Az egyetlen hiba a last gen konzolverziók voltak. A gépigény sem horror, egyrészt, mert van option menü, másrészt meg nézzük meg mit is nyújt vizuálisan. Akik meg a játékmenetet firkálják, nekik egyszerűen nem való ez a játék.

Thx stewe :)


TrueWhitee
(tag)

Hát lett nem az évtized játéka, avagy nagyobb lett a hypeja, mint a lángja. Amúgy pont ezért lett "szar", mert épp azok az alapvető dolgok hiányoznak belőle, ami mondjuk a GTA V-nél, vagy RDR-nél sokadjára való végigjátszására ösztökél.

Kis összehasonlítás


Steve1207
(addikt)
Blog

Az van valahol a cikkben, hogy mennyi játékidő után született a szösszenet? Nem találtam, pedig még utólag is átfutottam.


nuke7
(veterán)
Blog

hát bazz, az aztán rohadtul számít, hogy a gránát a vízben hogy robban - vagy hogy a vízbe ölt npc-k tudnak-e úszni :W :(

[ Szerkesztve ]


Rasnac
(aktív tag)
Blog

Szia
A véleményemet 38órányi játék után írtam, azóta még beleesett kb 10 óra, de sajnos legközelebb majd csak januárban lesz rá több időm.

Mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi visszajelzéseket, nyugodtan írjátok meg az írás hogy tetszett (hosszra, tartalomra, kihagytam-e valamit, bármit) , első hosszabb játék beszámolóm így tényleg fontos a visszajelzésetek.

[ Szerkesztve ]


ForRedGlory
(nagyúr)
Blog

:W


Alpi.
(addikt)
Blog

:K :C
Végére értem ma én is, és páratlan darabnak tartom ! Életem top 3 játékélménye ! Ez a mennyiségű és minőségű anyag, történetben, fordulatokban, karakterek felépítésében, stb., stb. egyedülálló ! Én pont kissebb fenntartásokkal álltam neki, mert annyira nem éreztem biztosnak, hogy annyira be fog találni, mint pl. a Witcher 3, de, és ezt teljesen komolyan mondom, minden órával egyre jobban imádtam ! Semmi laposodás a végére, sőt ! Végig, bárhova is mentem, mindenhol, jól kitalált, ötletes párbeszédek, érdekes, izgalmas dolgokkal találkoztam. Beszívott, alig vártam, hogy megint játszhassam tovább, nevettem és bizony a végén még könnyeztem is, meglepődtem, gyönyörködtem a látványba, kíváncsiságot éreztem, szerettem, utáltam, egy-két esetben mindkét érzelmet éreztem egy azon karakterrel szemben a játék különböző pontján ! A végén meg egy olyan mennyiségű érzéssel értem meg a stáblistát, hogy napokig, hetekig kell még hordozgatnom, mire igazán a helyére kerül minden !
Nem tudja ezt szinte semmi más ! Sem játék, de ugyan úgy filmek, stb. sem tudják ! Aki erre érzékeny, annak nincs is kérdés, mit fog nyújtani (vagy nyújtott) a CP 2077 !
Számomra ez egy mestermű a maga módján ! Nem tökéletes, de ettől még páratlan alkotás, kimagaslóan bármilyen, manapság látott szint fölött !
Úgy tűnik, a Cdpr képes volt feltölteni ezt is a Witcher 3 szuper erejével ! Ennyit még sosem éreztem a Witcher óta ! :R :C

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(veterán)

Én nem játszom a játékkal (fantasy kedvelő vagyok, nem sci-fi), de öcsém igen. Ő nagyon ritkán játszik, sosem fejez be semmit, ezt viszont tolja ezerrel, és várja mindig, hogy játszhasson.
Szóval öcsém esetéből megfigyelve ez egy jó játék lett.

üzenetek