Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


paljani
(tag)

Kezdjük az elején: most belőlem 70+ órányi játékidő beszél. Full SZUBJEKTÍV értékelés következík mind a játék mind a játékosok vonatkozásában.

1. Gépigény/Grafika: Durva amit kér és amit ad egyaránt. Jómagam Ultra grafikai beállítások mellettem toltam, az asszony néha megállt és nézte egy pár percet. Annyit mondott, hogy ez már lassan szebb mint a valóság (hidegen hagyják a játékok amúgy). Az ilyen prev-gen konzolon meg krumplipécével bűvészkedők ezt a szintű immerziót sajnos nem kapják meg. Én még a 90-es években “játékszocializálódtam”, nekem a grafika semmi és lényegtelen, legalábbis eddig ezt hittem. Olyan 30+ óránál jártam, amikor először használtam a fast travelt (aztán utána se nagyon). Addig (és azóta is) mindig csaK felpattantam a motorra és mentem a városban. Lenyűgöző. Ha azon nyávog valaki, hogy a kenyérpirítóján nem is fut megfelelően és nem is néz ki jól, akkor barátom - hogy idézzem a klasszikust - elmentél f*sz nélkül b*szni. Bár ahogy olvastam néhányotok elfogadta, hogy a gyengébb gépén bizony le kell tekerni a grafikát és visszavenni pár dologból, végsősoron csak hozzáállás kérdése.

2. Bugok: Vannak. Én bivalyerős gépen tolom, nekem játékmenetet érintő bug nem volt egy sem, grafikai glitch egy pár (pl. az egyik jelenetben Jackie egy pisztolyt tett be a fejébe a relic helyett - hangosan felröhögtem) és - tádám - ennyi. Netes olvasgatás közben egyre erősebben megjelent bennem az érzés, hogy minél gyászabb eszközön tolod a játékot annál több bug és glitch van jelen. Ez mondjuk tökre érthető és logikus is lenne. A komolyabb és perzisztens problémák (pl. Savegame bug) már vagy javítva lettek vagy javítás alatt vannak. A fejlesztők hozzáállása jó, ha valaki retteg a bugoktól vagy nézzen rá később vagy ha kellően bika gépe van nyugodtan ugorjon neki már most. Ha meg előrendelte/megvette kérje vissza a pénzét, megteheti.

3. Játékmenet: Zseniális. Leszarom a bábokat, hogy nincs lemodellezve a teljes napjuk mert tudom, hogy a paks atomerőműve se tudná megmozdítani a játékot, ha le lenne (nyilván akkor meg az lenne a gond). Az NPC-k zseniálisak, a karaktermodellek és mimika jól sikerültek. A (főbb)küldetések változatosak, hihetőek és roppant szórakoztatóak. A teleportáló rendőrök megint érdekesek, ha nem így oldották volna meg akkor kábé a fél várost bedarálhatná az ember és akkor terroristaszimulátornak bélyegezné a játékot píszí sajtó. A vezetés szimplán szar (gáz-fék only) a többi közlekedő is bugyuta ezért is szoktam rá a motorra. Ezzel majd érdemes lesz kezdeni valamit később. A Gun-Fu nagyon jól sikerült mondjuk én egy idő után Melee-Blade buildet fejlesztettem és az is teljesen élvezhető. Az jó lenne, ha ki lehetne kapcsolni bizonyos animációkat gondolok itt a Mantis blade féle felkoncolásra, ami elsőre “kurvanagykirályvagyok” érzés de ezredik alkalommal inkább idegesítő és tördeli a játékot. A játék nehézsége könnyű, ez kinek előny kinek hátrány. Érdemes feltekerni az elején ha bizonytalan vagy mit is kéne választani. Sajnos viszonylag “életszerűre” sikerült a párkapcsolat (1 szex a kiszemelttel, aztan járhatsz kurvázni ha szexet akarsz :DD ), de ezeket is inkább píszí irányba vitték sajnos. Alaposan érdemes körbenézni mindenhol, lesz pár helyszín ahova “normálisan” nem tudunk visszamenni de ikonikus fegyvereket/terveket tartalmaz. Eszméletlen a Cyberpunk hangulat, ha ez bejön nagyon fog tetszeni, ha nem akkor meg nem (de ettől még nem lesz szar a játék).

4.Botrány: Addig tudom támogatni az ügyet, hogy a pénzvisszafizetést garantálja a kiadó. Onnantól kontraproduktív az egész, pár hülyegyerek-crybaby miatt az egész iparág meg fogja szívni és végsősoron a játékosok is. A kirakatperek (amik csak a pénzről szólnak) miatt vissza fognak venni a kiadók az ilyen több száz millió dolláros (!!!) költségvetésű mégis innovatív fejlesztésekből aztán maradnak az egyenszar folytatások (fifa, AC, Far cry stb) éves szinten. Nem kell fél-egy év sem és erről fog cikkezni a sajtó, majd linkelem a fröcsögőknek ezt a mostani hozzászólásom...

5.Kérdések: Ha van, tedd fel szívesen válaszolok.

üzenetek