[Re:] [Cyberpunk:] Az Oroszlánkirály 2019 - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


joey04
(félisten)

Nem rossz, de nekem csalódás volt. Pontosan azért, mert az eredeti egy klasszikus, ez meg max "egynek elmegy" kategória. Ha nem láttam volna anno az eredetit, akkor jobb véleménnyel lennék róla.


Cyberpunk
(félisten)
Blog

Igen meg tudom érteni. Ez azért egy feldolgozás, azokhoz meg nem úgy állunk, mint egy új, eredeti filmhez.


UnA
(Korrektor)
Blog

Különben is, egy ilyen avatar esetén nem is tagadhatod le az oroszlánkirályos elfogultságodat :)


Cyberpunk
(félisten)
Blog

Igen az már lebuktat. :D


KKaresz45
(aktív tag)

Tetszik a bejegyzés. :) Nekem nagyon bejött ez a remake és örülök, hogy nem csak fikázó írásokat lehet róla olvasni.

Mindenhol azt olvasom, hogy "azért rossz mert nem olyan mint a rajzfilm". OK, a rajzfilm tényleg zseniális volt, és ez valóban nem pont olyan, de miért is lenne olyan? A rajzfilmet már megcsinálták 1994-ben, minek csinálnák meg ugyanazt még egyszer?

Az is igaz, hogy a reálisabb megjelenítéssel elvesztek dolgok, például csökkent a humor faktor, de (számomra) nem zavaró mértékben. Nincs mimika? Van mimikájuk az állatoknak, csak nincs benne az az eltúlzott, irreális mimika ami a rajzfilmeket jellemzi. Cserébe a gonoszok félelmetesebbek lettek, nagyobb a fenyegetés, nagyobb súlya van az eseményeknek. A drámai részek ez által még drámaibbak lettek. Egyáltalán nem éreztem "lélektelennek", mint ahogy egy kritikában olvastam. Én személy szerint jobban tudtam izgulni az élő(nek ható) állatokért, mint a rajzfilm figurákért.

Más, mint az eredeti, kár is összehasonlítani vele. Az új megvalósítás miatt máshogy hat a nézőre, más érzéseket vált ki, más élményt ad. Ezért érdemes remake-et csinálni. Elmondani ugyanazt a történetet (kicsit) másképpen.


Cyberpunk
(félisten)
Blog

Igen jó meglátás. Nem elnagyolt minika valóban van, igaz ez a mozi vásznon nehezen jön át. Az állatok testbeszéde is jelen van egyébként.

A hangulata valóban komorabb. A rajzfilmben azért vannak vidámabb részek, amik pont a túlzó mimika miatt is hatásosak. Ebbe is próbáltak vicces dolgokat erőltetni, de nem igazán tett neki jót.


D1Rect
(félisten)
Blog

Borzalmas volt.


Cyberpunk
(félisten)
Blog

Ez is egy vélemény. :)


Cyberpunk
(félisten)
Blog

Ma volt szabad két órám, és hát megnéztem 3x-ra is. Szerintem a mozi gépész után nem sokan látták ennyiszer. Még mindig tetszik. :)

üzenetek