Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Cifu
(nagyúr)
Blog

UnA: "Az idővonal (5. oldal) eléggé magán hordozza a 80-as évek világvége témájú filmjeinek a hangulatát – persze ettől függetlenül eléggé elborult..."

Igen az, egyfelől kellően sötét a hangulata, másfelől viszont azért messze nem harmonikus, komplett, koherens az egész. Nem véletlenül írtam, hogy azért láttam már ilyen téren jobban összeállított világ-hátteret is...

Carlos Padre: "Az a Neurománc mindig annyira bántja a szemem. Hogy lehetett ennyire félrefordítani?"

Egyfelől egyetértek, másfelől azért valljuk be, nem egyszerű tartalmilag és nyelvtanilag is helyesen áthelyezni magyarba a Neuromancer szót? Én se tudnék jobbat, mint megtartani az eredeti angol címet...

"(ja és William Gibson)"

Köszi, javítottam.

Xaels: "Nem semmi írás, mondjuk magát a P&P RPG játékmechanikáját nem részleteztem volna ennyire mert talán annak nem sok köze lesz a CRPG-hez."

Igazság szerint még júniusban kezdtem el írni ezt a cikket, a 2018-as játékmenet videókon még ott volt például a Humanity (Emberség) is a kibervereknél, ami aztán kiderült, hogy ki lett véve. A P&P CP2020 bemutató azért lett ilyen bő lére eresztett, hogy lehessen látni milyen játékmechanikából indultak ki. Amennyire én látom, a CP2077-t a CP2020 szabályaival kezdték el, aztán nekiálltak kidobni és megváltoztatni azokat a dolgokat, amik nem váltak be. Miután kezdtem belátni, hogy tényleg kár volt ennyire részletekbe belemennem, nekiálltam megvágni azt a részt, de sehogy sem akart összeállni egy egésszé. Végül hagytam az eredeti, teljes változatot, és az olvasóra bízom, hogy átugorja vagy végigolvassa.

"Van pár elgépelés meg olyan rész ahol látszik a fogalmazáson gondolkoztál sokat mert több verzió keveredett kicsit össze."

Ezeket nyugodtan lehet jelezni akár itt, akár privátban, és javítom őket! :R

"A későbbi oldalakról nekem személy szerint kicsit hiányzott még 1-2 kép illetve vannak kicsit rövidnek ható oldalak mint a cégek, szlengek."

Holnap még megpróbálom kicsit bővíteni, ha lesz erőm.
A szleng, cégek és bandák azért ilyen rövidek, mert nem akartam egy oldalra bezsúfolni őket.

[ Szerkesztve ]

üzenetek