Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Semin
(tag)

Köszi a cikket, érdekes olvasmány.

Egy apró baki :

Sacred Blades: Indián hátterű harci banda, tagjai (akik messze nem csak indiánok lehetnek) a közelharc mániákusai, de csak vágófegyvereket használnak. A kiberver használata nem tisztességtelennek számít, így hogy esélyük legyen, különféle drogokat használnak. A meggyilkolt áldozataikra hegtetoválással emlékeznek.

Gondolom itt becsúszott egy plusz nem.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(veterán)

Köszönöm, rengeteg érdekes infóval gyarapodtam! Most értem a végére csak. Durva, hogy 2:21 van már. Itt az idő aludni.


d@vee
(senior tag)
Blog

Hatalmas írás, ezigen :R
Ncore-on mikor lesz fent? :DDD
Szerk.: Muszáj módosítani, hogy természetesen poén a kérdés.

[ Szerkesztve ]


_drk
(senior tag)

Jó kis olvasmány! :R

A 2077 mennyire alapul ezeken a történéseken?

Amúgy nekem a Cyberpunk mint világ, inkább egy műfaj neve már mint pontosan ennek a szerepjátéké.
Kb mint a Fantasy, azt se egyszerűsítjük le a Gyűrűk Urára vagy a D&D-re.
Itt is csak átemelnek majd dolgokat?

Legutóbb az Observer-rel játszottam ami full Cyberpunk, remekül át is adta a feelinget, tudom ajánlani a műfaj kedvelőinek.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Semin: Köszönöm, javítottam. :)

d@vee: Nem csodálkoznék túlzottan. :DDD

_drk: A 2077 mennyire alapul ezeken a történéseken?

A Cyberpunk 2020 volt a kiindulási alap, még a játékmechanika terén is, például a fő tulajdonságok is onnan lettek átemelve. Ugyanakkor sok téren inkább tűnik egy félig-meddig reboot-nak, mint folyománynak, például a legnagyobb cégek (Arasaka, Militech, Zetatech, Trauma Team, stb.) mind-mind megvannak, és ugyan azt csinálják, mint 57 évvel korábban. Szóval sok szempontból a CP2077 története helyben topizik a CP2020-hoz képest. Ugyanakkor egyértelműen vannak változások, például a Hálózat "fejlődött" (vagyis összeomlott) és így tovább. Egyes tereken a történet jelentősebben is változott, nekem az Arasaka család története és felállása például tiszta káosz jelenleg.

De ha az idővonalat végigolvasod, akkor ott túlzottan nagy különbségek nem várhatóak a CP2077-ben, "csak" az utolsó cirka 30 évet kell még leírniuk.

Amúgy nekem a Cyberpunk mint világ, inkább egy műfaj neve már mint pontosan ennek a szerepjátéké.
Kb mint a Fantasy, azt se egyszerűsítjük le a Gyűrűk Urára vagy a D&D-re.
Itt is csak átemelnek majd dolgokat?

A cyberpunk egy műfaj a tudományos fantasztikus műfajon belül, anno viszont ezt a nevet adták az R. Talsorian Games-nél a szerepjátéknak, aztán lett a második kiadás neve Cyberpunk 2.0.2.0., és most a számítógépes játék elnevezése pedig Cyberpunk 2077.

[ Szerkesztve ]


Xaels
(félisten)
Blog

Értem. Egyelőre csak telefonon olvastam el és itt macerás kiszemezgetni a dolgokat, de majd ha hazaértem és lesz időm akkor összeszedem amiket láttam.


olbaidhun
(őstag)
Blog

"A cyberpunk egy műfaj a tudományos fantasztikus műfajon belül"

Imádom a scy-fi-t, mint ahogy sok más műfajt. Nagyon ott van a cyberpunk hangulata, jó a design, tetszik a belbecs jelenlegi videók alapján. Látszik, hogy milyen alázattal nyúlnak hozzá a fejlesztők. Mégis a játékipar szinte csak csalódásokat tudott okozni a 2000-es évektől, ezért kicsit kétkedő vagyok. Alig van egy-két kivétel.

Egy kérdes maradt, mit reagálnak a hasonló remekművekre az óriás kiadók, mint pl az EA, Ubi és a többiek? Remélem pl a Rockstar észre veszi, hogy meg lehet ugrani egy hasonló komplexitású sztorit épp egy gta6-nál is.


Cifu
(nagyúr)
Blog

Mégis a játékipar szinte csak csalódásokat tudott okozni a 2000-es évektől, ezért kicsit kétkedő vagyok.

Izlések és pofonok, én azért a pozitív példákra is merek emlékezni. ;)
A The Witcher 3 például a legnagyobb pozitív csalódásom volt hosszú idő óta...

Egy kérdes maradt, mit reagálnak a hasonló remekművekre az óriás kiadók, mint pl az EA, Ubi és a többiek? Remélem pl a Rockstar észre veszi, hogy meg lehet ugrani egy hasonló komplexitású sztorit épp egy gta6-nál is.

Az EA-t én alapból elfelejteném. Az olyan rémségek, mint a Battlefront 2, Mass Effect: Andromeda és az Anthem még a maradék bizalmamat is eljátszotta. Az Ubi és társai sem túl esélyesek arra, hogy eljussanak ide. Tényleg kb. a Rockstar marad ezen a szinten, meg talán még reményként a fekete bárány Bethesda, akiktől még talán el lehet várni ezt a szintet...


Xaels
(félisten)
Blog

2K, THQ Nordic vagy a Devolver Digital is szerintem megérdemli, hogy figyeljen rájuk az ember.


gbors
(nagyúr)
Blog

Aki olvasta a könyvet, az azt is érti, hogy a románc is komoly szerepet játszik a végkifejletben, (legalább) két aspektusból. Valahol még a szánkba is rágja Gibson.

(#27) olbaidhun: nem tudom, játékipar alatt pontosan kikre gondolsz, de az elmúlt 12-13 év töméntelen mennyiségű nagyszerű játékot hozott.

[ Szerkesztve ]


consono
(addikt)

Cifu: az a 40 vs. 2 novella az nem regény akarna inkább lenni? CP-ben nem vagyok kiművelt, de Shadowrunból sok regény jelent meg, de novellával kevéssel találkoztam...


Cifu
(nagyúr)
Blog

A megfogalmazás terén lehet én vagyok lemaradva vagy tévedésben. Novella alatt egy-egy könyvet értek. A regény sem feltétlenül jelent egy komplett könyvet, nem?


UnA
(Korrektor)
Blog

Ha angol a forrás, akkor az zavarbaejtő tud lenni, mert novel --> regény es short story --> novella.

A könyv nem igazán jó mértékegység, mert akár egy novellát is kiadhatnak könyvként (bár nem jellemző).


Cifu
(nagyúr)
Blog

Akkor lehet ezért vagyok teljes képzavarban... :B


gbors
(nagyúr)
Blog

Nekem az rémlik az iskolából, hogy:
- Novella: 5-10 oldal
- Kisregény: 30-50 oldal
- Regény: 150 oldal felett

Gondolom, 1500-2000 karakter közötti oldalakkal számolva. A köztes oldalszámokról nem szólt a fáma :)


apatyas
(Korrektor)
Blog

Utólagos engedelmetekkel, a 4-7. oldalak tájékán tegnap kifésültem pár nyilvánvaló elírást.


Luck Dragon
(veterán)
Blog

Köszönöm, tömör írás, még át kell még ezt futnom mégegyszer . :)


Cifu
(nagyúr)
Blog

Köszönöm szépen! :R

Össznépi korrektúrázás megy szimultán. ^_^

[ Szerkesztve ]


olbaidhun
(őstag)
Blog

Játékipar alatt a jelenleg kibontakozott "AAA" sorozatokat és kapcsolódó trendjeit értem. Platformtól függetlenül elmondható, hogy a megjelent címek 90+ %-ban nem tartalmazzák azt a metafizikai élményt, amit a korábbi fejlesztők építettek. Nyilván akad pár kivétel, természetesen meg kell említeni az indie címek fantasztikus eredményeit és azt a pár nagyszerű exkluzívot, de fel kell hozni a szép új világ elsőprő disznóságait is: dlc, 0day patch, not bug- feature, lootbox, mikro tranzakció, beépített félkarú és így tovább.

"12-13 év töméntelen" Olyan, mintha minden évben ünnepelnéd az adott CoD-ot, Assassins Creed-et, vagy a többi sorozatot a szokásos futószalagról. Az arany 2000-es évekkel bezárólag nagyrészt kihaltak a kategória kreatív fejlesztői, pénzgyári megrendelesék indultak. Klasszikust idézve az élmény számít, nem az érvény. Egyáltalán nem hat meg az agyondizájnolt grafika, évek óta nem történt érdemi előrelépés. Számos kategóriát és annak több tucat játékát megnéztem, meg ugye a rókabőrök...

Mondom, van kivétel, nagyon üdítő volt az uncharted, god od war, last of us, red dead, gta, batman, dead space és még pár széria. Na igen, épp az utóbbit a visceral horror alkotását elvitték szépen akció, multi irányba, mert úgy jobban cseng a kassza.. aztán elkaszálták, ahogy sok minden mást... persze voltak elementális húzások, méltatnám még azt a pár kreatívot, akit a fórumban is le lettek írva.

Fura egy pénzgyár lett a játékipar, ha objektíven szemléled a nagy egészt, de volt már korábban is ilyen állapot!

(#28) Cifu
"meg talán még reményként a fekete bárány Bethesda, akiktől még talán el lehet várni ezt a szintet..."
Nem várok tőlük semmit, megéri cinikusabban kezelni, tipikus példa arra, hogy nincs alázat a játékok iránt, épp ott hiányzik az optimalizálás, ami a leginkább naggyá tette az adott klasszikust. Csak az id részleg, ami ér valamit, pillants rá mit tettek a rage2-vel, fallout-tal, quake champions, stb, stb.

Az, hogy egy ekkora stúdiónak sikerült pár db használható eredményt is összehozni (pénzügyileg), nem nevezném kiugró eredménynek. Épp ezért aggódom a Cyberpunk-ért.


apatyas
(Korrektor)
Blog

Több szem több csomót talál a kákán, és a vastyúknak is jut szeg. :)

üzenetek