Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Cifu
(nagyúr)
Blog

Semin: Köszönöm, javítottam. :)

d@vee: Nem csodálkoznék túlzottan. :DDD

_drk: A 2077 mennyire alapul ezeken a történéseken?

A Cyberpunk 2020 volt a kiindulási alap, még a játékmechanika terén is, például a fő tulajdonságok is onnan lettek átemelve. Ugyanakkor sok téren inkább tűnik egy félig-meddig reboot-nak, mint folyománynak, például a legnagyobb cégek (Arasaka, Militech, Zetatech, Trauma Team, stb.) mind-mind megvannak, és ugyan azt csinálják, mint 57 évvel korábban. Szóval sok szempontból a CP2077 története helyben topizik a CP2020-hoz képest. Ugyanakkor egyértelműen vannak változások, például a Hálózat "fejlődött" (vagyis összeomlott) és így tovább. Egyes tereken a történet jelentősebben is változott, nekem az Arasaka család története és felállása például tiszta káosz jelenleg.

De ha az idővonalat végigolvasod, akkor ott túlzottan nagy különbségek nem várhatóak a CP2077-ben, "csak" az utolsó cirka 30 évet kell még leírniuk.

Amúgy nekem a Cyberpunk mint világ, inkább egy műfaj neve már mint pontosan ennek a szerepjátéké.
Kb mint a Fantasy, azt se egyszerűsítjük le a Gyűrűk Urára vagy a D&D-re.
Itt is csak átemelnek majd dolgokat?

A cyberpunk egy műfaj a tudományos fantasztikus műfajon belül, anno viszont ezt a nevet adták az R. Talsorian Games-nél a szerepjátéknak, aztán lett a második kiadás neve Cyberpunk 2.0.2.0., és most a számítógépes játék elnevezése pedig Cyberpunk 2077.

[ Szerkesztve ]

üzenetek