Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


joghurt
(addikt)
Blog

Az említett (pl. Csodavár) és nem említett (pl. jégbarlang) látványosságokat most nem kerestétek fel, vagy csak nem fényképeztétek?

Korábbi erdélyi cikkeknél már írtam, hogy szép-szép mindent magyarul írni (bár akkor jó lenne a magyar helyesírás szabályait is követve...), de mivel odaát legutóbbi ottjártamkor még semmi sem volt magyarul kiírva, a tájékozódást/keresést sokban könnyítené a román nevek feltüntetése.

Lábjegyzetben: Ez a rész nem is a történelmi Erdély része, és itt mindig is a mócok éltek többségben, már csak ezért is indokolt lenne.


psycroptic
(őstag)
Blog

Ebből pár helyszínt már magam is bejártam(Csodavár, Glavoj-rét, Aragyásza-Barlang,...stb.). A Pádis-t ajánlom mindenkinek, aki szép vidéket akar látni. Rengeteg túraútvonal van, mindenki talál magának valót.(nehezet, könnyűt) Nekem tetszett. :R


csongi
(veterán)
Blog

Padis viszont Magyar volt. :)

Nagyon sok latnivalo van erre. Hetekbe kerul mire a jelentosebb reszt megnezi az ember.
konnyu szakaszok keves van. Izzaszto es farasztoak a turautvonalak, de a latvany mindenert karpotol. Az egesz Bihari hagyseg egy igazi kalandtura. A padis csak egy falatka belole. Eveken keresztul lehet visszajarni.
Sajnos a szemet mennyisege is sok. :(.
A satorozo helyen az erdobe kell piszkolni, es nem valami szep.. :).

Koszi az irast!!
:).


dellfanboy
(senior tag)

Van egy varázslatos hely kis hazánk szívében

pontosan hol talalhato ez a varazslatos hely?


csongi
(veterán)
Blog

Romania :)


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Na itt már jártam, szóval ismerősek voltak a képek. A Glavoi rét viszont piszkosul zsúfolt és taszító tud lenni egy nyári hétvégén, amikor tele van. 2 éve konkrétan folyamatosan csípte a szememet a rakott tüzekből felszálló füst... Maga a táj viszont csodálatos, a Csodavárban a szavam is elakadt. Egy kollégám már nem volt olyan boldog, a telefonja a barlangban folydogáló vízben kötött ki, azóta lehet, hogy egy medve nézegeti rajta a Pornhubot. :DDD


Stigma.HC
(senior tag)

Pár hete voltunk utoljára kint, pár ismerős szerette volna megnézni a csodavárat és környékét. Hát ami a glavoj réten volt embertömeg az valami elképesztő, szinte mozdulni nem lehett ott és sajnos szemét-szemét hátán :(


csongi
(veterán)
Blog

Aug20. koruli idopontok kerulendoek.
Javasolt panzioba menni, olcso arak vannak.
Illetve a kempingterulete az ott elo "vad lo" allany egyik vonulasi utonala. Nem kerdeznek, bemennek a satorba, ha szamukra erdekes dolog van ott. :D.
Ha csak ki nem turtak oket az emberek az elmult 5evben.

A szemet sajnos nagy problema az egesz bihari reszen.
A patakokbol nem tanacsos inni. Fent 1600meter kornyeki csucson meg lehet. Nekem sikerult, es nagyon fionom vize volt.
Nincs azzal baj, hogy sok uj ember fedezi fel ezt a helyet. Ahogyan bannak vele az viszont felhaborito. Kemenyen kellene szankcionalni...


joghurt
(addikt)
Blog

Különösen azóta lett ilyen tömegnyomor, hogy elkészült a rendes 763-as út. Mondjuk 10 éve még majdhogynem csak terepjáróval lehetett feljutni a sziklás-köves szerpentinen Pietroasa felől, és odáig is hagyományos román (max. 60-nal járható, ha elég jók a reflexeid) bekötőút ment.

A szeméthelyzeten pedig sokat segítene, ha a nemzeti park kirakna szemeteseket (és ürítené is azokat).

A panziót én is ajánlani tudom; nagyon baráti áron aludtunk ott, és nagyon jó csorbákat adtak vacsorára.


Stigma.HC
(senior tag)

Biciklivel szoktunk kitekerni innen Békés megyéből fel a hegyre Pietroasa felől és ott szoktunk megszállni a panzióban. Hát van forgalom nem is kicsi mikor kaptatunk felfele. Lépten-nyomon érik egymást az autók, figyelni kell nagyon.


Bluerainbow
(Közösségépítő)
Blog

Helló

Köszönöm a hozzászólást !

Pádist pár év alatt nagyjából bejártuk , viszont csak az utóbbi időben fotózunk jobb eszközökkel igy csak ezek a helyszinekről irunk beszámolót. Mivel hatalmas a terület , egy cikkben kár lenne belezsúfolni az egészet , igy mindig egy kisebb részletét mutatjuk be. Mi Szatmárnémetiben (Románia) élünk , itt az egyetlen magyar nyelvű napilapnál dolgozunk. Ennek a lapnak készülnek elsősorban a cikkek. Miután a lap leközli őket , kerülnek fel a netre (többek között a Logout-ra).


fateless
(veterán)
Blog

Huh, régrn voltunk már itt (utoljára 2004-ben), nagyon jó volt egy hét alatt bejárni egy csomó helyet.
De hiába szerettük, már nem vágyunk vissza, mert túl sok az ember.
Idén a többiel a Fogarasi havasokba mentek (én végül maradtam a családdal), de még mindig megvan a Magas-Tátra, ahova 1700m fölé jóval kevesebben mennek, még mindig jó terület.
Ha kiruccanunk Ausztriába egy-egy ismertebb helyre, mozdulni sem lehet nyáron. Májusban és október végén viszont még mindig jó Ausztria 2000 méter feletti területe (bár idén azt is kihagyjuk feleségemmel, most az 1 és 3 éves gyerekeké a főszerep - egy gyerek mellett még elmentünk 4 napra az osztrákokhoz, de kettő pici már sok a nagyiknak)

Bluerainbow
Beljebb nem szoktatok menni? Kis- és Nagy-Hagymás, Hargitha, nem emlékszem a völgy nevére meg a nagy sziklafalra, de az a környék. Persze ott sem voltunk 2001 óta, de előtte minden évben egy ideig. (Most már lusták vagyunk utazni, Ausztria és Szlovákia közelebb van)

[ Szerkesztve ]


Hatvan9
(senior tag)

Le a kalappal :R
Gyönyörű képek! Mivel készült?


Bluerainbow
(Közösségépítő)
Blog

Hadilábon állunk az idővel. csak hétvégén tudunk néha kiruccanni 1-1 napra. Így a 250 km-nél távolabbi helyek kiesnek , mert sok lenne az utazás. Viszont nyaralni messzebb szoktunk menni , Idén a fogarasi havasokban jártunk , idővel onnan is jönnek leírások.

Hatvan9 - Nikon D810 , Nikon D7200 és DJI Spark Drón (ha érdekelnek az objektívek is , felsorolom)

[ Szerkesztve ]


fateless
(veterán)
Blog

Na igen, mi is az idő hiánya miatt szoktunk át Ausztriára, az van közel.
De hiányzik Erdély és környéke


gzbotii
(veterán)
Blog

Hát nem, és légyszi ne mond meg nekünk, hogy mi a hazánk, vagy hogy használjuk a helységek elnevezését.

üzenetek