üzenetek

hozzászólások


P.O.W.
(tag)

Remek iromány lett, gratulálok. :C


doooo
(őstag)

Irigyellek titeket, csodás helyek.. :K Sokakat magával tud rántani Bangkok, és Thaiföld úgy egészében. Barátságosabb talán (elvégre érdekük is, hisz fontos a turizmus az ország számára), mint a környékén található egyéb országok. Apropó vidék, szerintem Délkelet-Ázsia az egyik leggyönyörűbb régió a Földön (csak meg is kell őrizni ezt a tájat, márpedig a túlnépesedés, és az azzal járó számtalan probléma nem segítenek a dolgon (ez igaz Kínára is, Indiára is), de ez már más téma...)!
Köszi, hogy megosztottad velünk ezt az élményt! :)


kovsol
(PH! félisten)

Én február 5. -én egyedül szálltam fel egy Budapest-Doha-Bangkok járatra, és egy 7kg -os hátizsákkal vágtam bele egy rövidke kalandba. Bangkokban töltöttem 4 napot, majd egy repülővel lementem Krabiba.
Krabi tartományra már gyerek korom óta kíváncsi voltam, egy álom vált valóra.
Ao Nangon volt a szállásom, és onnan kiindulva próbáltam felfedezni amit lehetett. Elég szépen sikerült bejárni a szigeteket és a szárazföldi részt is.
Majd utána átmentem Phi Phi -re is, aztán vissza Ao Nang további pár napra.
Krabiról visszarepültem még Bangkokba további két napra.
Február 21.-én meg vissza Budapest.

Oldalakat tudnék én is írni a dologról.
Csak két hét volt, de komolyan mondom megváltoztatott ez a két hét.
Következő utazásomat Thaiföldre 3 vagy 4 hétre tervezem, és északnak veszem az irányt, és utána át Kambodzsa.

Az egyedül utazásról tudnék írni sokat. Nagyon sok ember utazik egyedül, és nagyon könnyen lehet találni rövidke időre utazó társakat, és pár napos barátságok szövődnek.
Jómagam pl argentin, angol, amerikai, kínai, koreai, kanadai, ausztrál turistákkal is töltöttem el szép napokat, és helyi emberek is segítőkészek voltak mindig.

Ha az ember leül egyedül enni, nem kellett 5 perc és már volt aki betársult, és azt veszi észre az ember, hogy egy vad idegen emberrel jót beszélget az étel mellett. Korábban sok helyen jártam már, de mind európai helyszín volt, de soha nem vágytam még vissza valahova, mint Thaiföldre!


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Köszönjük a beszámolót, nagyon jó volt olvasni! :R


Skyline15
(lelkes újonc)

Szerintem lennének páran akik szívesen elolvasnák a te beszámolódat is :)

Nagyon jó írás lett!

Keleti irányba még nem jutottam el sajnos, tervbe van a közeljövőben egy Japán, Új-Zélandi út. Azonban, hogy én is írjak, az úti cél esetemben New York City, Washington volt, 2 hétre. Mivel korábban csak európai országokban jártam, így teljesen új élmény volt az egész kirándulás. Érkezés: leszálláskor 75%-os páratartalom volt New Yorkba, mivel azelőtt 1 egész héten át esett az eső.

Boltok: Kint teljesen más a helyzet. Nagyon sok kisbolt eléggé elhanyagolt, amit nem várnánk el egy olyan országtól, mint az USA (ha már itt Magyarországon nagyon megkövetelik a tisztaságot). Bementél a boltba, és két macska mászkált a polcokon, ami elsőre ledöbbentő volt, viszont az eladó elmagyarázta, hogy azóta tartanak macskákat, mióta az egyik vevő egy nyúl méretű patkánnyal futott össze bent. (Később meg is mutatta A4-es papíron az egér képét, amit persze azóta már elfogtak).

Nyelvtudás: Angolból tárgyalóképes nyelvtudással rendelkezem, úgy gondoltam, hogy ez elég lesz kint létem során. Azt egy percig sem gondoltam, hogy nem az én angol tudásommal lesz a probléma. (Ez a rész csak New Yorkra volt igaz). További meglepetésként ért, hogy az egyik Brooklyn-i pékségbe, két eladó beszélget, méghozzá magyarul! Második napomat töltöttem kint, és máris magyarokba futottam bele. (Milyen kicsi a világ gondoltam). Másnap, szintén kisboltba, szintén magyar eladó volt, amikor már elkezdtem gondolkodni, hogy jó helyen járok-e, és tényleg New York-e ez :)

Pár szóban Washingtonról: Busszal mentem át New Yorkból, a teljes út 4 óráig tartott, a jegy ára is elképesztően olcsó volt (22$ - az ottani árakhoz képest persze). A helyi lakosok száma jóval nagyobb mint a turistáké, így azért az egész környék teljesen más képet fest, mint máshol Amerikában. Jellemző volt a tisztaság, lakossághoz képest nem voltak zsúfoltak az utcák, egyszóval nyugodt, csendes városi környezettel tudnám leírni a helyet.

Ha választanom kellene, hogy laknék-e kint: Washingtonban egyértelműen, teljesen mindegy, hogy milyen munkát végezve. Viszont New Yorkba nagyon sokat kellene fizetniük azért, hogy kint maradjak. Nem azt mondom ezzel, hogy nem érdemes megnézni, mert nagyon is érdemes, sok a látnivaló, és egyszer el kell jutnia mindenkinek oda.

[ Szerkesztve ]


Avicularia
(PH! kedvence)

Mi két hetet voltunk Phuketen 2015 november-decemberben. A hely nagy része olyan mint egy pöcegödör. Pia eszméletlen drága, még svéd mértékkel is (Svédországban élek) 7/11-ben 1000 baht 1 literes absolut vodka (kb 8.5K huf). Minden tele orosz turistákkal, sok boltot felvásároltak az oroszok. Én utálok minden kaját ami vízben él, úgyhogy 2 hétig majdnem minden nap Burger Kingben ettem, néha pizzát ami szintén f@s volt.
Második nap úgy mentem ki az utcára, hogy valakit pofánvágok a 2 méterenkénti tukmálástól, meg az erőszakos eladóktól, akik pld. rendesen be akarnak kényszeríteni mondjuk egy étterembe.
Persze tök jó volt a thai massage voltam vagy 6x két hét alatt, meg voltunk elefántlovagláson, meg delfin shown, illetve a fentebb említett Phi-Phi szigeten is, ahol nevetséges de belépődíjat kell fizetni, hogy bemehess a szigetre. (modern útonállás állami módon)
Kasmír öltönyt nagyon olcsón varrattam magamnak egy pakisztáni szabónál, ha valaki arra jár nem érdemes kihagyni.
Volt sok jó élmény is, de inkább negatív volt a kialakult kép, pedig jó szállodában voltunk.
Blue Ocean Resort


kenwood
(PH! addikt)
Blog

" Mumbaiban közölték, hogy a gépünk bizony már felszállt Bangkokba, a következő hajnali 2-kor megy, amire 12 órát kell várnunk. Bocsánatkérés semmilyen formában nem történt. Igazából minek is, apróbb malőr."
Nekem iden Miskolcon tovabb toltak a sztorit.
70 perc kesest mondtak az IC-re, 20 perc utan befutott az eggyel korabbi,amire nem engedtek fel ,pedig 20%-os toltottsegen volt,allt vagy 15 percet meg.
Pestig ket megalloja van,esely nem volt megtolteni.

A mienk 55-60 perc kesessel bejott.
Mire kiertunk a peronrol nyilo Restibol,el is ment.
A kovetkezore uj helyjegyet kellett venni.
Elnezest nem kertek :DDD

[ Szerkesztve ]


b0rZ
(fanatikus tag)

Kegyetlenül durván hangulatos leírás, köszi szépen. :)


kovsol
(PH! félisten)

Phuket nagyon turistás, és még nem is annyira szép, mint 60-100km -el odébb.
Észeki rész amúgy egyébként olcsóbb, mint a déli, főleg a turistás részek nagyon drágák.

[ Szerkesztve ]


nalaca000
(kvázi-tag)

Érdekes volt olvasni. Köszi.

Én már több, mint 2 éve itt élek Bangkokban.
Ha van rá érdeklődés, akkor összeszedem magam és írok egy beszámolót.
Nem is arról, hogy mit érdemes megnézni, hanem, hogy mire kell vigyázni, mivel lehet szívni, milyenek az emberek, stb...


dugo_
(PH! kedvence)

Lenne rá érdeklődés. :R


kammerer
(PH! nagyúr)

Köszi!

(#10) nalaca000: Van!


adlersson
(kvázi-tag)
Blog

"Sokakat magával tud rántani Bangkok..." - Szerintem sokkal inkább az "izgalmas", tengerpartok, semmint az az igénytelen szeméttelep a vonzó, ami Bangkok-szerte fellelhető.


Foglalt név
(őstag)

Csak az első oldalon jutottam túl, de a kommenteket is olvasva, kicsit kitörtünk a Balaton, Holt-Tisza dimenziókból pár évtized alatt. Tudom a kalandvágy... De tényleg ritka, hogy ennyire kézzelfogható egy mondás, mit itt a "Kinyílt a világ!".


Avicularia
(PH! kedvence)

33K svéd koronába került 2 hét, amiből 11,5K volt a repülőjegy 2 főnek és 5.5K volt a szálloda. És nem mondom, hogy simán a dupláját el lehetett volna költeni, és akkor se szórtuk volna el eszetlenül a pénzt.
Idén asszony Maldív-szigetekre akart menni, de meggyőztem, hogy muszlimokat nem támogatunk :)


Skyline15
(lelkes újonc)

Első külföldi saját szervezésű utam Zürich - Párizs útvonal volt Szakközép Iskolás időszakomban szóbeli, és írásbeli érettségi között. Jegy árát, illetve az utazási költségemet saját magam kerestem meg, elvégre nem szabad mindig a szülőkre támaszkodni.

Ha lehetőség van (miért ne lenne), akkor érdemes, akár a közelben lévő országokat is bejárni. Saját esetből kiindulva, ha veszi a fáradtságot bármelyik tinédzser, és ivás, partizás helyett, elmegy valahova diákmunkára, 10 nap alatt, már meg tudja keresni magának a repülőjegy / vonatjegy árát.

Én nem is igazán a kalandvágyat emelném ki, hanem, hogy nem szabad "korlátolt" szemléletmódot folytatni.
Egyszer ki kell menni külföldre, megnézni, hogyan zajlik az élet ott, és utána elgondolkodni, hogy vajon változtatni kellene-e bármely szokáson.


Foglalt név
(őstag)

Nem írtad, ez mikor történt, találgatni pedig nem szeretnék. Ellenben 10 nap alatt a zánkai tábor konyháján kb. 10eFt-ot vágtak hozzám(műszak 7-23h), ami diákként ugyan félhavi ellátmány volt, de ebből Zürichben hozzávetőlegesen sétálni lehet és nem körutazni.(Hazudok, mert hajléktalanszállón elvileg ~6000Ft-ért be lehet húzni egy éjszakát.) Ráadásul itt még nagyon nem arról beszélünk, hogy elstoppolsz 10eKm-t.
Mert ugye itt Angliából ruccanunk ki Thaiföldre, s nem pedig Mezőtúrról a Tesco parkolóba "bulizni". Mindkettő a "magyar" valóság. Mindkettő újkeletű, csak azt nem tudom, van-e még valaki Zánkán, vagy már azt is "megmentette" valaki magának.


kovsol
(PH! félisten)

Európán belül nevetséges árakon lehet már repülni. Szállást is ki lehet fogni olcsón. Én már a családtagoknak utazást adok születésnapra is. Édesanyámat elvittem 4 napra Rómába születésnapja alkalmából. Ez egy életre szóló közös emlék, és többet ér minden féle tárgyi ajándéktól.
Öcsémet Londonba vittem el januárban 3 napra. Repjegy volt 8e Ft oda vissza, szállás január miatt egész olcsó volt, így az is megvolt 16e Ft ból a két éjjelre fejenként 3 csillagos szállodában, egész jó környéken.

Balaton meg a Horvátország már számomra unalmas téma, és a limitált számú szabadnapjaimat inkább valóban új dolgok felfedezésével szeretem eltölteni.

Idén még egy New York + Niagara-vízesés kombót tervezek. Utána jövő év elején meg vissza Ázsia.
Egy-egy ilyen 3-4 napos európai városnézés meg akkor ha épp kifog az ember akciós repjegyet.

(#15) Avicularia múlt évben Stockholmban is jártam, na az volt az első hely ahol aztán meggondoltam minden kiadást, mert túl magasak voltak az árak. Thaiföldön nem igazán gondolkoztam ilyesmin. :)

[ Szerkesztve ]


Foglalt név
(őstag)

Pont erre próbáltam utalni, hogy ha az embernek még él a nagyapja és férfias vérmérsékletű, akkor elővezetni egy "Balaton meg a Horvátország már számomra unalmas téma" kezdetű mondatot, hasonló impulzumomentumú pofont eredményezhet, mint egy nem kérek a csirkéből, mert nem natural :) Ekkorát fordult a világ 20 év alatt. Örülök, hogy páran ezt értékelik, mert azért akad olyan is, aki egy korabeli beszállókártya bekerülési árán transzatlantik utat foglal és sipákol, hogy miért nem jár hozzá masszázs.


doooo
(őstag)

Kifejtettem az álláspontom a dologról, ember vs. környezet. Nem preferálom a szeméttelepet, de a városnak akkor is van egy jellegzetes "vibrálása", van akinek ez tetszik (mint például a cikkírónak) és van akinek nem (például neked). Én külön kategóriákként kezelem az emberi és az "emberen kívüli" helyeket. És mindkettő kategóriából van figyelemreméltó Thaiföldön (ismételten mondom, nem a szeméttelepek, de a másik oldalon sem a turistáktól roskadozó, beépíttetett tengerpartok).


Skyline15
(lelkes újonc)

7 éve volt ez.
De elnézésedet kell kérnem, mert én értelmeztem félre az írásodat.


Avicularia
(PH! kedvence)

Én Malmöben lakok, itt sokkal olcsóbb minden mint Stockholmban, kb. 1.5x a szorzó
De itt nálunk Malmöben egy drága pizza 80-90 korona, Phuketen meg 600 baht volt, ami 150 korona kb. 5K huf.
Olcsó repjegyek valóban vannak, mostanában jópárszor voltam otthon, sokszor sikerül 99 koronáért megcsípni jegyet, ami 3.1K huf, a rekordom 54 korona volt Malmö-Budapest wizzair járatra. Ennyiért már simán megéri elmenni pár napra Európában körülnézni.
USA-ba mi is akarunk menni asszonnyal, van neki ott 2 unokatestvére is, szóval szállás nem gond, csak én parázok, mert van egy olyan kérdés a vízumkérő lapon, hogy voltál-e elítélve erőszakos bűncselekményért és én voltam súlyos testi sértésért elítélve (kis autós összeszólalkozás után eltört a másik autós orra, miután megpróbált elgázolni), igaz csak pénzbírságra. Igaz svéd útlevéllel mennék, svédben büntetlen előéletem van, de tudjuk ,hogy az amerikaiak minden adatot tudnak mindenkiről és nem tudom mit kellene válaszolni a kérdésre. Ha bevallom, akkor lehet azért nem engednek be a határon, ha meg letagadom meg akkor lehet azért. És nincs kedvem elbukni két Európa-USA repülőjegyet, mert nyilván akkor az asszony is jönne haza velem. Ezen dilemmázok már elég régen.


UnA
(Korrektor)
Blog

Azt mondanám általános szabályként, hogy nagyon felkapott helyre nem érdemes elmenni. Szinte mindig borítékolható a tömeg és a lehúzás. :N

USA: írd be nyugodtan, ahogy volt, aztán ha emiatt nem akarnák megadni a vízumot (ami nem valószínű), akkor meg úgyis mindegy...

[ Szerkesztve ]


Freiherr
(őstag)
Blog

Nem mindegy. Attól még megkaphatja a vízumot, viszont a belépésnél simán megtagadhatják a belépést a bevándorlásiak, ez a szívás.


UnA
(Korrektor)
Blog

Akkor rendben, mert én is azt javasoltam, hogy ne kamuzzon. ;)


Avicularia
(PH! kedvence)

Ahogy írták fentebb, megkapom a vízumot, de nem biztos hogy beengednek. Ha nem tudnám ,hogy az amerikaiak minden adatot begyűjtenek ,akkor simán letagadhatnám, mert Magyarországon magyar állampolgárként ítéltek el. Viszont az államokba svéd állampolgárként, svéd útlevéllel utaznék.
De tudjuk, hogy mindenkiről mindent tudnak. És nem lenne jó 250-300K-t elbukni ilyen ostobaság miatt.


Avicularia
(PH! kedvence)

Még régebben néztem, nem mostanában a vízumot, de oda volt valahova írva, hogy a vízum megkapása nem garantálja az országba való belépést. Még arra gondoltam, hogy Kanadába repülünk és szárazföldön kocsival vagy vonattal lépnénk be az államokba. Ezzel csak az a baj, hogy Floridába mennénk az asszony egyik unokatestvéréhez, és az kicsit messze esik az északi határtól


Foglalt név
(őstag)

Akkor Kuba, aztán átcsónakoztok a Keys-re :)


Freiherr
(őstag)
Blog

Szerintem ez nem olyan súlyú cselekmény, mintha például fegyveres rablásért ültél volna, pláne csak pénzbírságot kaptál.
Ezért nem hiszem, hogy visszafordítanának, lehet nem is foglalkoznak vele, max. elbeszélget veled az officer, aztán úgyis látja, hogy nem vagy egy tróger.


Avicularia
(PH! kedvence)

Oké, én is így gondolom. Remélem majd a bevándorlási tiszt is így fog vélekedni :)


Tidus
(PH! addikt)
Blog

Soha semmilyen megfontolásból nem tenném közzé a neten , hogy hová utazok, hol járok(járunk).


kovsol
(PH! félisten)

Kis üldözési mánia befigyel biztos.


Tidus
(PH! addikt)
Blog

Tudod ha az ember nem egy átlag bérből él, hanem ő fizeti a bért, akkor megtehet olyan dolgokat is amire esetleg rákérdeznek bizonyos hivatalokból is, esetleg.
Erre miből futotta, elmúlt öt év vizsgálódás, stb. Ha tiszta akkor is, inkább nem kell ezt bevállalni feleslegesen.
Üldözési mánia mire fel, max. ha többnek akarsz látszani mint aki vagy, szerintem.
Nekem fészbukom sincs, nélküle is működök, aki pedig csak ott működik az oda való. Mint a fagyasztott cucc a mélyhűtőbe, jegelve.


Cathfaern
(PH! nagyúr)
Blog

Nem kell adótcsalni, és akkor nem fog kérdezősködni a hivatal, ez ilyen egyszerű :)


Avicularia
(PH! kedvence)

Igazad van, aki fekete munkából meg adócsalásból utazgat, az inkább ne posztolja a facebookra :U


UnA
(Korrektor)
Blog

:)


batai15
(PH! félisten)
Blog

Remek iromány, csodálatos lehetett , irigyellek komolyan . :)


gaborbol
(őstag)
Blog

Koszi! :R Jo volt olvasni meg kicsit virtualisan korulnezni.

kovsol Ird meg, ha van ra idod. Sokunknak lenne erdekes egy teljesen mas vilag-kultura egy mas vagy hasonlo szemszogbol.

[ Szerkesztve ]


nzozz
(fanatikus tag)

Hát nem semmi, én is irigyellek!
Nekem is rajta van a "bakancslistámon" egy Délkelet-Ázsiai "felfedezés". Amúgy sokkal inkább azok a területek, helyek érdekelnek, amik nem annyira felkapottak, látogatottak a turisták által (mert amúgy is az fogja jobban megmutatni a hely valódi oldalát), illetve az ottani flóra és fauna, a természet számomra a legnagyobb vonzerő. Ahogy néztem, 3-6 féle védőoltás ajánlott/szükséges ilyen ezekre a területekre való utazáskor, típusonként általában 3 injekció... kb. mint egy tűpárna :DDD


kenwood
(PH! addikt)
Blog

Az max. akkor hulyeseg,ha kirakod facebookra publicban a fotot az erkezesrol.
Volt mar,akihez igy tortek be.

Hatosagok nem facebookrol,hanem az utazasi irodaktol es a repjegy kereskedoktol gyujtik az adatokat.
Azzal sok mindent nem tudsz kezdeni.


wertigo1984
(PH! addikt)

Imadtam olvasni, koszonom nagyon jo iromany! :R
Utazas kozben teljesen belemerultem.

üzenetek