Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


mrcrnl
(tag)

Kb 3 éve vettem én is egy ilyet 300ezerért. Quadro vga volt benne i7 proci, 32GB RAM és 512GB SSD társaságában. Az eredeti számla is megvolt hozzá, melyen 1.1 millió jó magyar forintocska virított.Még mindig nagyon jó gép. Kapott egy dokkolót is. Munkára kellett, de nem én használom. Virtuális gép fut rajta...


joghurt
(addikt)
Blog

Na, az is megérdemli, aki forintért vette. Mi USÁkiából rendeltük. Először persze problémáztak, hogy miért nem valamelyik magyar Dell viszonteladótól. Amikor megírtuk, hogy az ő árlistájukon ugyanez a konfiguráció mennyibe kerül, postafordultával jöttek a gépek Amerikából. (És rendesen fizettünk utánuk vámot, áfát.)


TheAquir
(csendes tag)

Szia Qkackca,

itt van nehany Atto benchmark. Az enyemben ket SSD van meg egy HDD

[ Szerkesztve ]


joeetm
(tag)
Blog

Szerintem már több mint egy éve adtam el a HP 8770W-met. A legerősebb CPU (i7-3920XM) és GPU (Quadro K5000M 4GB) volt benne, Dreamcolor kijelzővel. Most minimum a dupláját érné, de a bánat sem gondolta volna, hogy így megbolondul a világ. Így maradok a W701 képernyője mögött ha éppen laptopon vagyok asztali helyett :)) Viszont egy fullos M6800 összepakolása már régóta mozgatja a fantáziámat :DDD .


Pöttön
(őstag)

Grat a laptophoz!
Nagyon jók ezek a precision-ok. Én is nagyon sokáig szemeztem ezzel az M6800-al.
Végül egy T430-as thinkpad+ egpu kombónál kötöttem ki amit nem bántam meg.
Az előző gépem az egy Elitebook 8760w-volt, ami a példa értékű szinhűségű panel, és a rendkívüli anyag használat-össszeszerelési minőség ellenére is negatív élményt nyújtott számomra. Sajnos az alkatrész csere-fejleszthetőség terén szerzett negatív tapasztalatok miatt megfogadtam hogy hp gépem soha többet nem lesz.
Félre értés ne essék, nem azt mondom hogy rossz gépek, de nem nekem valók az is biztos... :))


MaxxDamage
(nagyúr)
Blog

Látom végül megtaláltad amit kerestél, grat hozzá és jó használatot! ;)


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Nehéz menet volt, de igen úgy gondolom, összeillünk, mint borsó meg a héja :)


MaxxDamage
(nagyúr)
Blog

Ennek örülök. :)
Én is keresem a GT73VR utódját, de nem igen van olyan amire azt mondhatnám, ez megfelelő lenne... :(((


Adamyno
(tag)
Blog

Jó kis gép. Én is az ilyeneket szeretem. Mondjuk nekem elég lenne az integrált videokártya, így kevesebb a fogyasztás is kevésbé is melegedne. Azt írtad eltávolítható. Ha kiveszed úgy is elindul a gép csak az intellel?

Nekem egy x230, T430 és egy valamilyen Dell Latitude gépem van. Utóbbit ritkán használom. Nehéz utódot találni mert valóban nehezen szerelhetők és bővíthetők az újak. Mocskosul rámentek az integrációra gondolom az olcsó gyártás érdekében.


Kopi31415
(félisten)
Blog

Ha benne van a dedikált sem feltétlen használja. A gépem jelenleg kb. 99%-ban fut integrált VGA-n. Jó gép, de háromszor meggondolom, hogy hová akarom vinni magammal.


Kopi31415
(félisten)
Blog

Egyetértek, az valóban nem lett jó megoldás.
Illetve aki sokat gépel, annak a home/End páros funkcióbillel együtt a PGDwn PGUp gombokra költözése jobb lenne.Esetleg a Home/End párossal együtt a kurzorgombokra, és a világítás onnan fel a Home/end helyére.


MasterDeeJay
(addikt)
Blog

Grat! Ez már egy igaz profi mobil workstation. Kár hogy nem xeon procis.
Nekem a pár gennel régebbi elődje van a polcon félrerakva mert valami van a tápjával (villog össze vissza és nem mindig indul a gép). Az sem egy gyenge darab.
M6400
Q9100 proci de volt már benne X9100-as is 3,6ghz-re húzva
4x4gb DDR3 1066 (igen 16gb ddr3 ram van egy core2 notebookban!)
Ati HD5870M - ez kicsit árverés mert gyakorlatban egy 5770-es 1gb rammal. Saját szabványú mxm tehát csak pár féle kártya megy bele sajnos.
Integrált nem volt benne, Q43 chipset.
1920x1200-as kijelző. (lehet ips, nem vagyok benne biztos)
Van súlya a kis dögnek, azaz önvédelemre is alkalmas.

[ Szerkesztve ]


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Mivel a prociban van IGP, ill OS alatt is az esetek többségében IGP-ről megy, így kell neki adnia képet IGP-vel is... igaz nem próbáltam le, de tudom hogy hasonló kaliberá gépeknél simán működő felállás az is... de túl sok akku időt nem lehet vele nyerni, mert ugye ha nem fut 3D alkalmazás, az IGP megoldja :)


Francia91
(veterán)
Blog

AMD-s modelleknél nincs IGP-re váltás, ez a verzió csak a GPU órajeleit állítja alaphelyzetbe, spórolva az energiával. Az nVidia Quadro-s modelleknél működik az nVidia Optimus funkció, ami automatikusan átvált az IGP-re, ha nincs grafikus terhelés, valamint az nVidia kezelőpaneljében manuálisan is tudod állítgatni alkalmazásonként, hogy melyikhez melyiket használja, ha az automatikával nem lennél megelégedve.
Tehát AMD-s verzió esetén fixen az AMD GPU megy, nVidia-s gépeknél pedig ha BIOS-ban engedélyezve van az Optimus, és a Windows driverek is ennek megfelelően vannak telepítve, akkor a rendszer maga váltogat az IGP és GPU között.

Kiegészítés: az IPS 10 bites kijelzős M6600/6700/6800-asok esetében viszont nVidia verziónál is fixen a GPU megy állandó jelleggel, mivel az Intel IGP nem képes 10 bites megjelenítésre

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(félisten)
Blog

Azt nem tudod, honnan lehet megtudni milyen panel van a laptopban?
Céges, tehát nem tudok szabadon turkálni benne.


Francia91
(veterán)
Blog

Aida64-gyel szoktam megnézni, a "Megjelenítés" menüpont alatt, ott megtalálod a panel típusát. Ha ez nem járható, akkor nemtudom, mivel tudnád megnézni


Kopi31415
(félisten)
Blog

Óje, ilyenekhez Admin jog kell.


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Az alap, hogy az Optimus csak Nvidiával megy :D Viszont bakke', azt nem tudtam, hogy az AMD-vel semmi ilyesmi nincs nálam :B , mindig tanul valamit az ember :R


Francia91
(veterán)
Blog

Az AMD-nek ebben a notiban a "Zero core" elnevezésű funkciója volt, amit írtam, hogy kikapcsolja, vagy minimálisra veszi a GPU órajeleit


#85163776
(lelkes újonc)

Hát igen..ez valóban egy nagyon jó gép. Nekem egy M4800-am van Quadro K1100M-el, és egy 256GB SATA SSD-vel, és hát kifogástalan. Egyedül erre lennék hajlandó lecserélni, és azt sem a kijelző méret miatt, hanem a 2 sata miatt, nézem is a piacot, de nem találok olyan konfiggal egyet sem, ami szintén i7-4800MQ /i7-4810MQ + tökmindegymilyenvga + min. 16GB RAM +full hd kijelző konfiggal rendelkezne. Sajnos amiket eddig találtam, hogy jó lenne, mind hd+ felbontású kijelzőt kapott, de végülis jó ez is. :D

üzenetek