[Re:] [djculture:] Norbi megvédte Laci bácsit a nemzet szakácsát... - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Valószínűleg meg fognak kövezni ebben a topicban, de önmagában az egész Norbis diétás dolog nem hülyeség. Lényegében egy alacsony szénhidrátos diétát tol, csak rájött arra, hogy teljesen reménytelen az embereket rávenni arra, hogy:
a) lemondjanak a megszokott kajáikról
b) megértsék, mint jelent egy alacsony ch-s diéta, és hogyan kéne összeállítani egy egész napi kajálást

Ezért bevezetett egy jelölés rendszert, ami szerint a saját márkanév alatt forgalmazott termékeit besorolja (gyakorlatilag ch tartalom alapján), és mindegyik kategóriánál meg van, hogy naponta mennyit lehet belőle enni. Lényegében nem jön ki más, mint egy egyszerű alacsony-szénhidrátos étrend piramis. Plusz megcsinálja a "hagyományos magyar" kaják és desszertek alacsony szénhidrátos verzióit (lásd túró rudi)
Ebből kifolyólag aki tényleg betartja a dolgot és tényleg (nagyrészt) az ő termékeit eszi csak, az szépen le is fogy tőle. Hogy a termékei horror áron vannak? Ez az ára annak, ha valaki nem hajlandó gondolkozni és tanulni... (meg sütni-főzni)

mephi666
Ha ugyanezeket valamelyik most menő gasztroblogger csinálná meg, akkor rögtön "Izgalmas", "érdekes", "menő" jelzőket kapna (nem feltétlen tőled, úgy általában). Igazából Laci bácsi is csak abba bukott bele, amelyikbe az összes gasztro blogger előbb-utóbb: egy darabig el lehet lenni a szokásos alapkaják "saját" verziójának elkészítésével, de valójában a főzés messze kevésbé összetett dolog, mint elsőre látszik. Van pár séma, pár alapanyag, pár elkészítési mód, aztán ezeket lehet variálni csomó kiegészítő anyaggal meg fűszerrel, de a lényegen olyan sokat nem változtatsz. Egyszer lehet csinálni hortobágyi húsos palacsintát gombával, és eladni, hogy na ez az én verzióm, de ha fél év múlva felraksz mondjuk füstölt sonkás hortobágyi húsos palacsintát, az már unalmas lesz... Mi marad? Minden olyan kaja ami teljesen szokatlan, illetve olyan összetett kaják, amiknek se otthon, se étteremi konyhán nem áll neki senki, csak a glasztrobloggerek főzik, mert jó nézni ahogy elkészül. Ugyanolyan lett ez, mint a pornóipar: jól néz ki a képernyőn, de ha megpróbálod leutánozni, rájössz, hogy ezt így ebben a formában semmi értelme ;]

[ Szerkesztve ]


Kasya
(nagyúr)
Blog

De van neki barmi szerepe a termekeiben? Nem ismerem mindet, de amit lattam, az mas gyartok termekei, csak "Update1" logoval. Tehat en azt gondolom, hogy pl. a Norbi Rudi, ami Sole aka. Bonafarm termek, az az o elelmiszermernokeinek a termeke.


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Tudtommal van pár tényleg saját terméke, de nagyrészt ezt a kategorizálást teszi csak hozzá. De megmondom őszintén annyira nem ismerem, csak pár ismerős aki jobban beleásta magát, én még életemben nem ettem update-es terméket.


Ptech
(őstag)
Blog

Az alacsony szénhidrátos diétával nincs is semmi gond. Még azzal sincs, hogy Norbi felismerte hogy építhet egy brandet köré, amiből jól megél.Azzal már van, hogy vajákos-kuruzsló szintű badarságokat tud nyilatkozni.


mephi666
(nagyúr)
Blog

értem ezt a részét, hogy megpróbál újat alkotni, aztán lesznek meghökkentő végeredmények... ettem már flancos helyen olyan kajákat, amiknek megjegyezni se lehet a nevét, de messze állnak ezek az ízlésemtől... szeretem a megszokott ízeket: étteremben az esetek 99%-ában brassóit szoktam enni, mert az frissen készül... és ahány hely, annyiféleképp készítik :K van ahol kifejezetten jó, máshol pedig messze alulmúlja azt, ahogy én készítem... egy főzős műsorban nekem többet számít az, hogy kedvet kapjon az ember elkészíteni az ételt... esetleg olyan újításokat vigyenek bele, ami feldobja a megszokott ételt, de még kivitelezhető marad bárkinek :K nem követem a gasztrobloggereket, mert nagyrészt önfényezésről szól az egész és lacibácsitól is fura, hogy beállt a múltjával ebbe a sorba... szerintem egyáltalán nem áll jól neki


dugynok
(senior tag)

Azért az vicces, hogy pont a brassóit mondod, hogy frissen készítik...
Mondjuk jópár étel van, amit inkább megeszek másnaposan, mikor összeért.

[ Szerkesztve ]


Freiherr
(őstag)
Blog

Frissen a maradékból.
Neten fent van a 10 étel, amit soha ne rendelj étteremben, a Brassói az első. 😀


kenwood
(veterán)
Blog

Nevetseges bohoc ez a Norbi.
Nem osszevagott videokrol van szo,hanem "lacibacsi" sajat musorairol.
Nezzetek mar meg a sajat csatornajan a lasagnet,az olasz husos tesztat.
Vagy barmit.
Ezen felul tobb helyrol is hallani,hogy kb. az osszes dija vagy sohivatalbol van ,vagy szimpla hazugsag. (Nogradi 2)
Nem kell megvagni a filmjeit,a youtube csatornajan is kizarolag moslekot keszit.

Aki etelizesitot, teszkozs kecsupot,loncshust,csirkemajat rak az olasz kajakba,azt meg enni sem engeded a sajat konyhadban,nemhogy fozni a tvben.

[ Szerkesztve ]


kenwood
(veterán)
Blog

50 millios haszon ?
Ne vicceljunk mar!
Uj S65 Amg Mercivel jar,60+ millio csak az autoja :D
Ott szazmilliok,milliardok porogtek...
Nem csak tul volt arazva az IPO (lenyegeben a semmit,a markenevet adta el),amit mindenki tudott,de kesobb tobb szabalytalansag is tortent,amiert fel is fuggesztettek a reszvenyek arusitasat.

[ Szerkesztve ]


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

"Aki etelizesitot, teszkozs kecsupot,loncshust,csirkemajat rak az olasz kajakba,azt meg enni sem engeded a sajat konyhadban,nemhogy fozni a tvben."
Mo-n az emberek 90%-a igy foz, ha foz. De a tobbseg nem is foz, hanem ilyen-olyan menzan eszik. Annal meg meg ez is jobb. Amugy csirkemajjal mi a baj? :F


Kasya
(nagyúr)
Blog

Mondjuk nem tudom az olasz kajakba ezek mennyire illenek bele, de alapvetoen semmi. Sot, jo loncshust is alig talalni mar a boltokban...

(#49) kenwood: Oh, most kerestem csak ra...elso talalatok kozott rogton azt latom, hogy tavaly osszetorte a Porschejat... Ugy tunik, neki es Rekanak is jol megy a "biznic".


kenwood
(veterán)
Blog

Nem az olcso alapanyagokkal van a baj.
Stahlt pont azert nem szeretem,mert olyan alapanyagokbol foz,amikrol soha nem is hallottam.
Husz boltot bejarva ,10 ezerert kell bevasarolni egy 1500 forintos kaja elkeszitesehez.

Itt arrol van szo,hogy olyan helyzetekben hasznalja az etelizesitot,ahol semmi ertelme nincsen. (vagyis a fozes alapjaival sincs tisztaban)
Hogy ebbe a moslekba miert kellett meg a majat is beleganyolni,azt epeszu,fozni tudo ember sose fogja megerteni.
[link]

kommenteket erdemes atfutni.

[ Szerkesztve ]


Kasya
(nagyúr)
Blog

A klommentek tiltva vannak :/
A videot viszont kesobb megnezem.


mephi666
(nagyúr)
Blog

mi a tarhonyatortán akadtunk le: ott fogta a tarhonyát, beszórta egy pudingporral, összekeverte, meghempergette fél kiló tejszínben, aztán nyakon öntötte zselatinnal és úgy rakta be a hűtőbe összeállni... én úgy tudtam, hogy a pudingport főzni szokás (esetleg néha rakunk palacsintatésztába és akkor sütjük)

ami még szép volt nála pár videóból, hogy nem sajnálja a zsírt... lecsó alá a zöldséget annyi zsírban rottyantotta össze, aminek a negyede is sok lett volna 3szor annyi zöldséghez :D

ui: a flancolást én sem szeretem... amikor a recept fele-e olyan alapanyag, amiről életemben nem hallottam még...


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

"nemzet szakácsát..."

Ez honnan jött amúgy? MI alapján mondják rá hogy a nemzet szakácsa?


8th
(addikt)
Blog

Valószínűleg szimplán csak kitalálta magának mint anno nagy feró a nemzet csótánya titulust.

(#57) djculture: de mire fel?

[ Szerkesztve ]


djculture
(félisten)
Blog

80-as évek végén a Frankfurti szakácsolimpián mikor megnyerte a nemzetek nagydíjat akkor kezdték el igy hívni. De hívhatnánk lovagnak is mert a 1248-ban Franciaországban alapított, 1950-ben újjáalakult, Párizsban bejegyzett Chaine des Rôtisseurs Világszervezet lovagja

[ Szerkesztve ]


Cathfaern
(nagyúr)
Blog

Van olyan puding amit nem kell főzni :)


nyisziati
(veterán)
Blog

Mi egy darabig rendeltünk itthonra Laci bá cégétől (Teletál), de leálltunk vele, mert gagyi volt.
Ugyanazért a pénzért az Egészségkonyha sokkal jobbat és tényleg egészségesebbet hoz.


mephi666
(nagyúr)
Blog

van, de azt általában tejjel kikeverjük, nem pedig beszórjuk vele a főtt tarhonyát, majd tejszínhabbal meg zselatinnal kutyuljuk :DDD lacibácsi új youtube-os főzőműsora emlékeztet arra, amikor kb 15évesek voltunk és télen 40-50km biciklizés közben kitaláltuk, hogy süssünk nálunk palacsintát, mert van jó szilvalekvárunk hozzá... sütöttük-ettük, amikor meguntuk a szilvalekvárt, akkor eszünkbe jutott, hogy a maradék bekevert tésztát be kellene sózni és mindenféle ízben csináljunk sós palacsintát... ami épp akadt otthon: a májkrémes és kolbászos-sajtos kimondottan finom lett... a mustáros kevésbé... a majonézes meg úgy nézett ki, mintha páran beleverték volna :D ...odaadtuk a kutyának, de az se ette meg

[ Szerkesztve ]

üzenetek