üzenetek

hozzászólások


nyulnyulu
(senior tag)

Nagyon jó cikk,részletes,kimerítő,csodálom az elszántságodat!Mivel volt szerencsém bele szívni a "kis csodába" meglepően jó ízre,de mivel ismersz,tudod nekem ez brutál szűk!Elektronikán nem csodálkoztam,yihi hez nekem is volt szerencsém a G-class al,de a sokak által istenített dna még nem tudott meg győzni!Maradok a colossal és a dvarw mtl nél,neked pedig további kitartást kívánok,hasonló tesztek elvégzéséhez!
UI:hét elején nézz le egy jó mézeskávéra! :C


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Hát igen, a kicsike neked tényleg túl szűk!
Örülök, hogy tetszett az irományom! :R
A kávét pedig behajtom! :D


Hege1234
(őstag)

Köszi a tesztet! :R
fórumra már ritkán tévedek
így nekem nagy meglepetés volt
hogy van új dvarw tank

az árazása viszont :))
pedig imádom a dvarw tankokat
van itthon K,MTL és DL tankom is..
de ez az MTL16 szerintem csak
full lehúzásra termett :(((


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Nem lehúzásra. Tőlünk nyugatabbra van erre nagy igény. Oda tervezték és az árát is oda szabták (beleszámítva a kockázatot is). Ezt figyelembe véve nem drága. Nekünk drága. :(


Hege1234
(őstag)

ok ezt nem tudtam
a DL-nél követtem a részleteket
ott az volt hogy milyen kevés
haszonnal hoztak ki mindent és ezért
is volt a magasabb árazás a sima MTL-hez képest
csak ott azért hihetőbb volt :)


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

A 16-os esetében azt sem szabad elfelejteni, hogy a kazánpalást nem acél, hanem peek, ami drágább az acélnál. Erre az elmondásuk szerint azért volt szükség, mert ennél a kis méretnél megnőtt a rövidzárlat esélye. Szerintem a melegedésre is jótékony hatással van.


macilaci78
(Korrektor)

Én értem, hogy USB-ről tölthető, de címlapon kell lennie egy szenvedélybetegséget okozó cuccnak?
Mikor lesz, amikor valaki egy pincényi marihuánafarm DIY világítási projektjét írja le ecsetelve a világítás minősége és a cucc minősége közti összefüggéket?


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Rosszul állsz hozzá (ahogy még nagyon sokan sajnos). Az e-cigi elsősorban a dohányosoknak kínál egy sokkal kevésbé káros alternatívát. És itt ez a lényeg.
Én sosem akartam leszokni, de mióta átálltam, nincs kátrány (értelemszerűen) és a nikotin mennyisége az ötödére csökkent.
Hogyha nem a trafikmutyit támogató negatív propagandát olvasnád, akkor ezzel tisztában lennél és még véletlenül sem hasonlítanád a narkózáshoz, ami egyrészt sértő, másrészt tökéletesen téves.


nyulnyulu
(senior tag)

Hááát neeeem ééérted?Ez maga az ördög,ettöl kapsz el mindent,lábgombátol az agyrákig,mindenééééé ez felel,sőőőőőőőt:elvizenyősödik a tüdőd! :))


macilaci78
(Korrektor)

Egyfelől egyesek szerint kevésbé káros a hagyományos cigitől és a leszokni vágyóknak akár segíthet is, másrészt a kevesebb kár miatt csábítóbb lehet azoknak, akiket a dohányzás kockázata amúgy visszatart.
Nem hoztam összefüggésbe drogfogyasztással, úgy azért erős lenne, ettől függetlenül szerintem nem ide való.
A neten meg olvasni olyan cikkeket is, amik szerint az eciginek is megvannak a maga veszélyei.


nyulnyulu
(senior tag)

Ajánlanám figyelmedbe ezt a videot,egész jól bemutatja azoknak az elektromos cigit és hatásait:[link]akik nem ismerik
nagyon hasznos információkkal gazdagodhatsz!És Geri jól mondja,ez egy alternatíva,nem kezdem el sorolni mi a pozitiv hozama,felesleges!De ha te ennyire ágálsz ellene,nem lehetsz más csak Első szent viktor,sajnos a trafik mutyinak bassza a csőrét,hogy bizony ezen nincs akkora haszon(nekik)!Te vagy az viktor? :Y

[ Szerkesztve ]


benedekco
(őstag)

Mondjuk az egy jó kérdés, hogy ha egy olyan országban élő ember írna cikket arról ahol legális a mariska termesztése, akkor rendben lenne-e a dolog vagy sem.


moonlight115
(Korrektor)
Blog

Kedves korrektortárs, egyetértek, igazad van, megvannak a veszélyei az e-ciginek, mint minden másnak, amit az emberek használnak. Vagy amit megesznek. Ezért támogatom a javaslatodat, hogy ne szülessenek címlapos cikkek a számítógépekről, monitorokról (szédülést, fejfájást, szembajokat okozhat!), telefonokról, fejhallgatókról (halláskárosodás!). De ne írjon senki címlaposat számítógépes játékokról sem (volt, aki belehalt!). Bár itt ritka, de a főzős cikkek is veszélyes anyagokat propagálnak, mivel mindig kiderül valamelyik élelmiszerről, hogy káros. Nem is beszélve pl. a borászatról, ami kultúrába csomagolja a mérget. Olvastam, hogy megdőlt a hit a vörösbor jótékony hatásáról is. Gasztroenterológiai kutatások kiderítették, hogy a bélbaktériumok halálos ellensége az összes alkohol.

Persze tudom, hogy különféle érdekek mentén megy ez a pro és kontra e-cigi dolog, de lássuk be, hogy van, akinek segít. Például a bátyámnak, aki e-cigivel leszokott a dohányzásról, pár hónap múlva azt is letette. Soha nem gondoltam volna, hogy ez valaha megtörténik. Szerintem csodatévő hatása is van neki. :D

[ Szerkesztve ]


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Az e-cigi sem a friss hegyi levegő, ez kétségtelen, de amit a magyar sajtó írogat, az legtöbb esetben sok éves, megalapozatlan írások fordítása (Sokszor meg légből kapott ostobaság). A független (és megfelelő módon elvégzett) tesztek alapján az e-cigi gőze kevésbé káros, mint egy nagyváros levegője.
Az e-cigi felhasználók túlnyomó többsége (99% feletti) valahai dohányos.
Angliában már receptre adják tüdőbetegeknek.

Lehet, hogy a narkós összevetést félreértetem, de félreérthetően fogalmaztál.

Hódika: Nem is tudtam, hogy a bátyád így szokott le! Gratula neki! Én még nem tudtam letenni, de már gyakran szívok nikotinmenteset is. :)


nyulnyulu
(senior tag)

Megerősítem a csodát itt járok a vízen,épp az okj s jedi tanfolyamra siettem.


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Ha jól tudom, a termesztés sehol sem legális (azt csak engedéllyel és felügyelt körülmények között). A fogyasztás legális például Hollandiában és Kanadában (Meg néhány USA államban orvosi céllal).


moonlight115
(Korrektor)
Blog

:C

Geri B. A nikotinmentes után jöhet a cigimentes! :K


nyulnyulu
(senior tag)

Kipróbáltam a 0 ést,pont Geritöl kértem egy picit,hogy had próbáljam ki,de nekem ízre nagyon nem jött be,teljesen más íze van mintha tartalmazna nikotint!Én még biztos maradok a 3 as nál!Viszont teljes fordulat,fatality,glaz,creed,dvarw dl,után csak a dvarw mtl maradt meg!


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Az a hosszú távú terv, de nem siettetem. A nikotin csökkentése sem volt tudatos. Amikor úgy éreztem, akkor csökkentettem. Majd eljön az ideje annak is. :K


moonlight115
(Korrektor)
Blog

Egy kis segítség Jóval leszokásom után találtam ezt, de nagyjából így szoktam le. Először gondolatban.


macilaci78
(Korrektor)

Először gondolatban. - Másodjára hogyan? Harmadjára hogyan tervezed? ;]
Igen, igazad van a korábbi hozzászólásodban is, de a Prohardver lapcsalád pont a játékokkal, hardverekkel, IT-val foglalkozik. A dohányzásnak is megvan a maga fóruma, ahol meg egy nyolcmagos, fHD, stb az off, nem oda való.

Gyerekként láttam, ahogy édesanyám a nagyapját ápolta, tüdőrákban hunyt el, addig én is meg-megszívtam a pipáját. Bennem ez van, amikor valaki azt feszegeti, hogy a nikotinbevitel egyes módja mennyire kíméletesek, vagy kíméletlenebbek a szervezet számára.

Geri Bátyó: A független (és megfelelő módon elvégzett) tesztek alapján az e-cigi gőze kevésbé káros, mint egy nagyváros levegője. - Ezt elfogadom, de ezek szerint az e-cigi gőze is káros. Ugyanakkor szerintem könnyebben megválogatható, mit veszek a számba, mint hogy milyen levegőt szívjak.
Örök dilemma, hogy mindenkinek elidegeníthetetlen joga önmagát mérgezni, mint a tiszta levegőhöz való jog.

nyulnyulu: Nem, nekem nincs hasznos más nyomorából. Mondhatnánk, hogy csak azért nem cigizek, iszom alkoholt, mert sajnálom az államtól az adót. De aki akarja, nyugodtan finanszírozhatja a rezsim szeszélyeit, bennem nincs harag. ;)


moonlight115
(Korrektor)
Blog

Első a gondolat, aztán jön a tett. Gondolatban nemdohányzó lettem, utána már csak annyi volt a teendőm, hogy az útba eső trafik előtt szélsebesen elrohanjak, gondolatban csukott szemmel. :D Ha eszembe jutott a cigi, gyorsan másra gondoltam, valami örömteli emlékre pl. Amitől jól érzem magam. Az a lényeg, hogy meg kell tanulni irányítani a gondolkodásunkat. Ki kell szűrni a rossz gondolatokat. Gyakorolni kell, aztán már megy automatikusan.

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Jó kis cikk lett, gratula! :R

Úgy látszik, én különc vagyok leszokásügyileg. Soha nem akartam leszokni a dohányzásról, de muszáj volt valamit kitalálni, mert már nagyon köhögtem esténként, és beszéd közben is folyamatosan krahácsoltam, úgy, hogy észre sem vettem.

Kb. 6 éve szívom az e-cigit, és érdekes módon nem köhögök, nem krahácsolok. Nagyjából semennyit.

Érdekes, hogy a hivatalos kutatásokban SOHA nem kérdeznek meg olyanokat, akik hosszú dohányzás után szoktak át. Vajh miért? Esetleg mert egybehangzóan azt mondanánk, hogy csak előnyeit tapasztaljuk a váltásnak? :U


macilaci78
(Korrektor)

Óóó, én gondolatban már nádszál vékonyra fogytam... ;]


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Ami nem tiszta hegyi levegő, az mindig káros, ez nyilvánvaló. Az e-ciginél az a lényeg, hogy szenvedélyünk megtartása mellett minimalizáljuk a káros hatást. Jelen esetben ez a normál dohányzásnak az 5%-a és ahogy mondtam, az utcán beszívott levegő is károsabb és ez nagyon nem mindegy. Nekem nem volt olyan problémám, mint aggleánynak, hogy köhögtem volna, de mindenképpen érzem, hogy könnyebben lélegzem. Ráadásul ez nem büdös, ami megint nem elhanyagolható. E-cigi esetében a passzív dohányzásról sem beszélhetünk, mert a kifújt gőzben nem kimutatható a nikotin.

Gyakran hallom azt is, hogy nem ismerjük a hosszú távú hatásait. 15 év már eléggé hosszú táv? Mert kb. akkor kezdett terjedni, bár az kétségtelen, hogy szélesebb körben úgy 7-8 éve. Én még nem hallottam, hogy valaki ettől betegedett volna meg, de olyat már igen, hogy átszokás után jóval kevesebb lett az egészségügyi problémája az illetőnek.

Ha két rossz közül választ az ember, akkor a kevésbé rosszat érdemes. Persze mondhatod, hogy nem is kell dohányozni, ezzel egyet is értek, de ha már igen, akkor inkább ezt. A negatív kampány elsősorban a dohányipar érdeke, másodsorban pedig a gyógyszeriparé (nekik nem érdekük az ártalomcsökkentés).

Még egy érdekesség. Az e-cigit egy tüdőgyógyász orvos találta ki, hogy a tüdőbeteg apjának nyújthasson egy alternatívát a dohányzás helyett. Úgyhogy ez valójában egy orvosi segédeszköz és mint ilyen, helyesebb lenne elektromos inhalátornak nevezni.

(#24) macilaci78: Az emberi elme csodákra képes, akár még erre is! :K

[ Szerkesztve ]


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Örülök, hogy tetszik! :R


total90
(veterán)
Blog

Nekem volt a családba tudőrákos, aki soha nem dohányzott és 58 évesen meghalt... és olyan is, aki állandóan cigizett es 86 éevet élt. Szóval nem elsősorban a cigire kellen fogni a tüdőrákot.
Ezt úgy mondom, hogy gyűlölöm a cigit és legszívesebben betiltanám nyilvános helyen, ellentétben az e-cigivel, amit ha a pofámba fújnak sem akarom elhányni magam.


DeltaPower
(őstag)

A dohányzás kockázata senkit nem tart vissza. pont.
Soha egyetlen tizenévessel, de még felnőttel se találkoztam, aki cigizni akart, de mégse tette, mert félt a dohányzás által okozott betegségektől.

Az e-cigit ugyanúgy csak 18 éven felüliek vásárolhatják, és ez jó így. Alapvetően dohányosoknak lett kitalálva, a káros hatások csökkentésére. A rászokás kockázatát személyes tapasztalat alapján abszolút nem növeli. Számos alkalommal előfordult, hogy nemdohányzó, alkalmi dohányos, sőt kemény láncdohányos ismerősök is kértek belőle egy slukkot, aztán köhögve-fulladva adták vissza. Mert üt, elsőre nem is kicsit, megszokást igényel, pedig ez egy alacsony teljesítményű készülék.

A neten folytatott propaganda az e-cigi ellen totális agyfasz. A szalagcímre kerülő cikkek 99%-a baromság, a "felrobbant az e-cigi" esetek szinte kivétel nélkül durva felhasználói faszság eredményei (ha idióta módon áll neki szerelgetni és gyakorlatilag rövidre zár egy li-ion cellát, az felrobban, minő meglepetés), a "rákkeltő az e-cigi" cikkek pedig módszertani, vizsgálati és eredmény-kiértékelési hibák tömkelegeiből születnek.

Az ilyen témában az e-cigis fórumokon, közösségekben érdemes leginkább tájékozódni, meglepő módon többnyire részrehajlás nélkül, szakértői szemmel elemzik ki a témában születő cikkeket, kutatásokat. Elvégre nekik is érdekük, hogy az e-cigit körüllengő negatív felhang a múlté legyen, és a helyét megbízható, reális eredmények vegyék át.


benedekco
(őstag)

Nemtom nekem anno mondtak adatokat, hogy x-y országban x-y tő megengedett otthoni fogyasztásra.
Utána kell néznem :D


klambi
(addikt)

Köszi a linket, most néztem meg. Nekem hasznos volt, bár én másfél éve semmit nem nyomok.
Két dolgot hiányoltam a tesztekből:
- nem nézték meg a két füst méretbeli különbségét (pm például), milyen nagyságúak. Fontos, hogy tömít, rakódik le maga a füst.
- nem volt mondjuk 1-2 szál bagó elszívása előtt vérvétel és utána, összehasonlítva az e-cigivel.

Összességében tetszett, ne szabad elfelejteni, hogy ez is káros :) ezt itt is többször elmondták.
Nem akarok vitaalapot gyártani mi károsabb minél, hisz a városi levegőt is sokszor konkrétan szarnak ítélik, elmegy melletted egy busz kövér gázzal már is szívtál durvább dolgokat.


eldiablo
(addikt)
Blog

Hollandiában a virágpiacon is kapni magot, bárki megveheti saját célra, illetve Wahingtonban is legitim a fogyasztása.

Illetve a leszokásra, én masszívan dohányoztam (napi 2 dobozzal), stresszes meló, alkohol, ajzószerek. Aztán amikor elkezdett szúrni a melkasom, döntenem kellett, hogyan tovább. Gyakorlatilag egyik napról a másikra leszoktam szinte minden káros szenvedélyemről. Nagyritkán iszom alkoholt, kávéból is 1-2 csésze.
A lényeg, nem egyszerűbb egyszerűen csak abba hagyni? Nem csökkenteni, alibizni hogy majd ezzel, hanem keményen és szilárdan elhatározni, hogy vége? Édesapám és édesanyám is dohányos, édesanyám ráadásul tüdőrákos, de a cigi az kell.
Nem akarok senkit bántani, csak érdekel, más próbálta-e így?

[ Szerkesztve ]


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Próbáltam lerakni, de mindig jött valami stresszes dolog és visszaszoktam. Most stresszes időszakban sem vágyom magasabb nikotintartalomra.
Nekem nem volt bajom a dohányzástól sem, ezért nem volt olyan motiváció, hogy teljesen abbahagyjam, de inkább mégis váltottam a (jóval) kevésbé ártalmasra.


movax
(senior tag)

Kedves macilaci78!

Ecigivel szoktam le a dohányzásról. Több, mint két évvel ezelőtt. Húsz évig szívtam. Amikor elkezdtem ecigizni, teljesen abbahagytam a hagyományost, pár hónap után nikotinmentesre cseréltem a folyadékot, egy év után pedig az ecigit is letettem. Ma kb. kéthavonta egyszer kerül a kezembe, de pár szívás után megy vissza a fiókba. Eszembe nem jut dohánycigire rágyújtani és tudom, hogy többé nem is fogok. Nem vagyok az egyedüli, egy halom ember így szabadult meg a valóban káros dohányzástól.

Nem harcolni kéne ellene, hanem bevezetni a közegészségügyi rendszerbe, mint hatékony leszokási módszert. Ez sem csodaszer, de igen sok esetben hatékony. A nikotinos rágó, tapasz, spray, meg egyéb baromságok nem sokat érnek, mert nem a problémát magát kezelik, mégis elfogadott leszoktatási módszerek. A nikotinéhség egyébként szinte semmiség, pár nap alatt megszűnik - a berögzült tevékenységről kell leszokni, ez a nehéz, mert mentális ügy.

Ezt valahogy meg kellene érteni, nem nagyon fentről és nagyon tudatlanul osztani az "igazságot".

[ Szerkesztve ]


-Skylake-
(őstag)

az gg.


csakzolcs
(tag)

Elég jó ez a d16! A kedvencem lett, pedig amennyire gyűlöltem a 22es MTL-t, ez nagyon bejött :)


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Eleinte nekem sem volt az igazi az MTL (2.5-ös mag 0.30-as huzal), de amikor elkezdtem ugyan azt a tekerést használni, mint amit a tesztben is, akkor teljesen jó lett.

A D16-ról meg olyat is hallottam, hogy valaki MTL fused claptont rakott bele. Nem is értem, hogy nem olvad meg a tank! :D


csakzolcs
(tag)

Miért gyulladna meg? Nem kell azt csutkán hajtani... Raktam bele én is mtl claptont, igaz nem fused, de 16nál kicsit alacsonyabb wattszámon kell hajtani a tekerést :) 0.7-1.5 közt tekertem már bele, és soha nem volt baja :) Nekem sose jött át a 22es, mindig vagy folyt vagy égetett, fostalicska :)


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

Viccvót! :DDD Én igazából a hideg gőzt szeretem, ezért jobb a sima huzal.

Nekem még az MTL sosem folyt meg és csak akkor égette a vattát, ha túl szorosra fűztem.


csakzolcs
(tag)

Sajnos nekem minden bajom volt vele :) De két napja sikerült valami csoda folytán eltalálni a 22-est is 1 év után, viszont a 16 viszi a prímet :D


Geri Bátyó
(senior tag)
Blog

A 22-est hogyan tekered? Illetve V1, vagy V2?

Azt megértem, hogy szereted a kicsikét. Ha nem lenne itt a 2 GS már venném is! :K


csakzolcs
(tag)

V1, még a sima kis kör lyukkal a chimney-n. Ovállal lehet nem lenne ennyire gázos.
Normál módon, ahogy 100 videóban is láttam.
GS nekem is van, nagyon szerettem, csak az a meshes megoldás nem tetszik, megoldottam mondjuk vattagáttal,de azt is jól be kell lőni, hogy rendesen menjen minden.
Viszont most valami gáz van a 16os Dvarwal, hiába használom a legszűkebb 0.8as afc-vel, simán szívható DL-ben, Pedig minden tömités a helyén stb..... nemtom mi lelte.

üzenetek