[Re:] [Eastman:] De. - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


szipipeti
(csendes tag)

Csak pontosítunk!
A Bank a tőkések és a betétesek pénzével gazdálkodik A tőkés pénze IS magántulajdon illetve a betétesek által betett pénzek IS magántulajdon. Természetesen ezen felül hozzájuthat hitelekhez az államtól, más bankoktól (ami szintén közvetve vagy közvetlenül) magán vagy - állami esetében un.: "közvagyon".
Természetesen "baj" esetére (pl. betörés rablás (olykor még akár csőd) kötnek a bankok biztosítást, illetve az állam is valamilyen értékig általában vállal fedeztet az állampolgárok felé.(természetesen ennek a költségei is benne vannak a banki díjakban, kamatokban)
Szóval a bankban lévő pénz vagy a tőkések/tulajdonosok magán vagy céges vagyona, (ez esetben a cég is valakinek a vagyona), vagy az állam vagyona, vagy a többi nagy és kisbefektető és betétes vagyona - ergo: vagy magán, vagy közvagyon a bankban lévő pénz.

Esetleg valaki tudja cáfolni?

És vissza az alaptémához:
Ami nem az enyém, az valaki másé. Tehát engedély nélkül nem veszem el, mert az lopás!
Nem kell védeni egy tolvajt, hogy milyen ügyes, csak azért mert a kárt szenvedettek személye nem azonosítható az első (felületes) pillantásra! Pedig egyértelműen kárt okozott, A banknak, a bank biztosítójának a banki dolgozóknak, a jelenlévő banki ügyfeleknek, pénzbe került a kárelhárítás, a nyomozás, az ügyvédi és bírói munka, a börtöne... és ezt mind te fizetted (közvetve) az adódból!
Szóval "tapsoljatok" neki... megérdemli! :C :C :W

[ Szerkesztve ]

üzenetek