üzenetek

hozzászólások


Dönc
(tag)

Hát igen, a helyén kezelve ezek a kínai cuccok nem feltétlenöl rosszak.

Edifier-ből van itthon egy kisebb hadseregre való:
- R19U, ami gyári hibásként került hozzám 4,5 éve: gyári hiba, hogy nem megy rajta jól az usbs hankártya, auxon kersztül szuperül működőtt, de kezdenek benne elfáradni a kondik valszeg, mert néha zúg-búg, majd ránézek, ha már nem csak engem fog zavarni :) Fiam örökölte, neki hibátlan, mivel (még) nem szokta bömböltetni, már amennyire egy ilyet lehet. :)

- R1280DB volt a sorban, ezen minden van, amit hiányoltál (~4 éve van meg), "rockerként" ezen frissebbek a dallamok, mint a Beovox S45-II-n (ez az én "pc szpíkerem"), de megfelelő keretek közé helyezve az R1280DB egy elég jó cucc. Erről szól a TV, ha kell néha "mozizni" tök jól bevált. Zenére se rossz, de akkor nem kell az EQ rá. Mostanában pihen, inkább kockulás van.

- H850 fejhallgató, hümm, na ez egy fasza cucc, ezt is fiam használja. Nem basszus orientált, de tök jó színpadképet virít. Egész tartósnak is tűnik, még nem esett szét, ez is a fentiekkel és a userrel meg van áldva.

((Ezeket sikerült úgy megvennem, hogy nagyon olcsók voltak, talán ha 30k volt a fenti három cucc egyben akkor sokat mondtam.))

Az abszolút meglepi viszont az R12U, ez tényleg tefölösdoboz méret, viszont hangilag azon jóval túlmutat. Persze ez sem hazudtolja meg a fizikát (bár de, ha 15-20 évvel ezelőti PC speakereket nézzük), ennek abszolút nincs már mélye, de nem is fáj, mert tök jól összerakták és szól is tisztességgel, még azt se merném rá mondani, hogy vékony a hangja. Egyszerűen tök szép közép-magas tartományt gurít, hogy a mély hiánya már nem is fáj. Tök jó tere van, talán jobb is mint az R19U-nak.

Összefoglalva, a mélységek egyik esetben sem bontják le a házat (szerencére), de jól össze vannak ezek rakva. Kivéve az R19U, az lassan elhullik, de majd meggyógyítom. :)

üzenetek