üzenetek

hozzászólások


Steve_Brown
(aktív tag)
Blog

Ilyen házaknak lenne létjogosultsága alsótáposan, hiszen a videókártya közvetlen a ház tetején szívhatná be a levegőt. Talán a Bitfenix Portal ilyen.


Toltotollkin
(junior tag)

hasznald egeszeggel


hcl
(félisten)
Blog

Ennél azért lehetne bővebben is, de amúgy tök jónak tűnik ez a kis ház :)
A lapos+Torx inkább könnyíti az otthoni szerelést, mert lapossal is tekerhető... meg amúgy is, Torx cuccokat kapni vagy 20 éve mindenhol.
Hőfokok hogy alakultak a porszűrőzés hatására?


[K2]
(tag)
Blog

Ez a gépház ATX, egyszerűen csak (szemből nézve) bal oldalon található benne az alaplap, nem a jobbon.

Lenovo SFF és Dell gépek rémlenek 3. / 4. generáció magasságában is BTX-ként (azóta nem tudom, mi a helyzet), szóval nem egy rövid életű dologról van szó.

ATX szemmel nézve ez egy alsó tápos ház, viszont pont olyan irányba forgatva, amerre a melegebb levegő természetszerint menni akar. Remek elrendezés egyébként, ha pl. passzív VGA-t, vagy nagyobb vezérlőkártyákat használsz. HP 500b házam volt anno, ami ugyanez a stílus :K

Intelék a Prescott-érában nagyon tolták ezt a szabványt, szerintem ismét előtérbe fog kerülni ugyanazon okból :DDD

[ Szerkesztve ]


hege8888
(aktív tag)
Blog

Gratula!

Kicsit meglepődtem, hogy kevés az olvasnivaló, de a képmennyiség kárpótolt érte..


Krugszvele
(senior tag)

De szép ez a gép! Nagyon jól néz ki belülről!
Ezek a 10 éves gépek úgy teszik a dolgukat, ha nem mondják hogy tíz éves, nem veszed észre böngészéskor, vagy akármi máskor, kivéve hardcore gaming :)


ivana
(Ármester)
Blog

Vagyis mATX, mert a rendes ATX az nagyobb. De ja, a BTX lap elég gyakori brand gépekben. Én core2duo-sat is láttam már sokat. Bár ezek leginkább csak hasonlóak, sokszor nem szabványos pl. a táp.


Fjoe
(tag)

Hasonló elrendezésű a Raijintek Styx matx ház, csak ott a táp a ház elejében van, viszont az alaplap helyzete ugyanilyen.
Egyébként jó lett a HP upgrade :)


WhrlpoolMind
(kezdő)
Blog

A legtöbb BTX rendszerre ez igaz. Azonban a Wikipedia cikke alapján ("Compatibility with ATX products" fejezet) inkább a BTX-hez sorolnám ezt a házat, főleg, hogy a nagytesója (HP 7800) az általad is bemutatott (Wikipedia-cikk alapján második generációs) BTX. Igaz, a HP 7800 meg Compaq, csak átbrandelve.

Ah, azt hiszem, az ATX és BTX közötti határvonal ennél a gépnél nagyon elmosódik, és nem fogjuk tudni egyértelműen megállapítani, hogy ez most egy flipped mATX vagy egy 1st gen mBTX :O :))


promnet
(csendes tag)

Én egy Dell hasonló kaliberü Core2 géppel voltam igy, hogy valami hasznosra még biztos lehet használni. Takaritás, pasztázás, kapott egy 120gb ssd-t, meg amit bir ramot, és mai napig jól megy, igaz csak netre meg Minecraftra használják. :)


tasiadam
(veterán)

Rokonomnak volt évekkel ezelött felpimpelve a G31-es, kapott valami erősebb 2 magost, 4gb ramot, ssd-t, de már annyira gyenge volt a win10hez, hogy ihaj. Után a kövi lépcső egy haswell i3 lett. Oké, linuxal netezni még megy, de a yt-ot már nem eröltetném, esetleg egy gt1030-al

[ Szerkesztve ]


promnet
(csendes tag)

Én egy kibelezett Win10et raktam rá, amolyan lite verzió. Szépen fut azóta is. Linuxal az a baj hogy legtöbb user megijed töle mert nem a megszokott felület. :DD Pedig ilyen gépeken még tán jobb is lenne..


kopi72
(aktív tag)

Szep iras, koszi. En meg meg egy lassan 16 eves szorny chieftek hazzal nyomom, jelenleg ryzen 5600x-el, annyira nehez, h ha betornenek nem vinnek el :-)


ivana
(Ármester)
Blog

Ezt felrakod és menni fog a youtube is.


tasiadam
(veterán)

Egen, asszem max 1080p-ig, de minosegre rosszabb is lesz kicsit


ivana
(Ármester)
Blog

Ok, de h.265 dekódolás nélkül semmi sem fog neked 4K-t vinni ;)


alaszka27
(újonc)

Egy SSD-vel még csodákra képesek ezek a gépek ;)


alaszka27
(újonc)

De 16éve egy LANpartyra vígan cipelted :D


WhrlpoolMind
(kezdő)
Blog

Nem tudom, azt nem néztem. A gyári hűtővel fagy a gép, mert túlmelegszik a proci, ezért 65 W-ra szabályoztam, így stabilan működik. A hőmérséklet számomra akkor lesz érdekes, ha új hűtőt veszek rá.


WhrlpoolMind
(kezdő)
Blog

Köszönöm!


Dilikutya
(félisten)

Tavaly nyugdíjaztam egy előző szériás APU-t, az A10-6800K-t, picit volt lassabb ennél a 7850-nél. Vagy fél évig agyaltam, egyáltalán kell-e nekem új gép. SSD-vel, RX570-el teljesen jó volt játszani is. Persze nem bántam meg a modern platformra váltást, de kellett kis idő a használatbavétel után, mire megbékéltem az elégetett pénzzel. :) CPU erőben valahol a vele egykorú i3 és i5 között vannak ezek a nagyobb APU-k, megjelenéskor az IGP meglepően jó volt bennük.

üzenetek