üzenetek

hozzászólások


Dißnäëß
(veterán)
Blog

Lehet van rá törés, nem is tudom.. a semminél több.

Veracrypt jogos, sőt.. régen a Truecrypt-el játszottam el hasonlót, Windows alatt anno. A cégből mentett adataim mai napig TC konténerben, Veracrypt feloldja persze. Jó ötlet. :K

Amúgy ha tényleg így betörő/lopás ellen akarom védeni a motyót (adatokat), igen pici az esélye, hogy az email fiókom akarná header fájlokért törni, úgy, hogy ez kis túlzással szinte lehetetlen egy security-heavy cégnél és termékeinél, ahol az adatokhoz még ők sem férnek hozzá (és én ezt elhiszem nekik. Nekik igen)... szóval akár kódolatlan zipben is lehetne a header és key fájl, ha most azt nézzük, mi ellen csináljuk meg ezt a kicsit nyakatekert, de annyira nem is vészes setup-ot.

Amúgy nagyon poén, amikor a pendrive-ot kihúzom, minden előjel nélkül bootol SSD-ről Windows-ba (Starcraft-ozok jókat néha), nyitom a lemezkezelőt és azonnal dobja fel, mindhárom HDD-mre, hogy ezeken semmi nincs, de még partíciós tábla sem, kreáljon-e.

Na ilyenkor kell vigyázni és - nyilván - ezt elutasítani.

Szóval aki ezt a gépet vitte, vasnak, az anyagilag egész jól jár, de amúgy jó eséllyel arra sem jön rá, hogy a 3 diszk adott esetben értelmes adattal szinte tele, nemhogy nekiálljon küzdeni vele, kb. Mission Impossible. A védelem legelső frontvonala maga a megtévesztés.

Lehetne fokozni hogy USB-be dugható M.2 SSD-t használok boot mellett gyökérre is, na akkor végképp nem rakná össze egy avatatlan szem a dolgot, hogy értelmes adat lehet egyáltalán a 3 diszken. Lát egy legális Windows-t, 1-2 legális játékot és 3db "üres" HDD-t. :U

Következő irományom elosztott fájlrendszer lesz, Gluster ;) (zfs-el kombinálva).

üzenetek