üzenetek

hozzászólások


Somatom
(addikt)
Blog

Városi. Ahha... Több, mint 4m, 268LE, 1,8tonna. Még egy villanyminek.

[ Szerkesztve ]


Kinder
(senior tag)
Blog

Pedig ez városi, a többihez képest.
És hogy minek?
Azért, mert a naaagy autógyártó mammutokon kívül ( bár talán ők is kezdik csodálkozva felfogni ) most kell megfogni a mostani fiatalokat, mert 10 éven belül nem lesz már más, csak elektromos autó, és már most mutatni kell, hogy a Smart csak e-autót gyárt ( eza mai fiataloknak igencsak jó pont ), és fun és jó lesz. Ez a marketing, és jól csinálják.

Jómagam 48 éves leszek idén, 7 éve e-autózom, és már a második hónapban tudtam, hogy soha többet nem veszek magamnak belső égésű motorral hajtott autót.
Ebből a környezetvédelem 10%-ig érdekel, a többi 90% a hangtalan, rezgéstelen haladás, a brutál gyorsulás ( 2,5 éve Tesla Model 3 Performance ), a fenntartási költségek óriási csökkentése, a távoli elérés ( igen, tudom, már van belső égésűhöz is )... stb.


Somatom
(addikt)
Blog

Miről beszélsz? Ilyen egy városi e-Smart. A másik az nem városi autó, hanem tank.


#16820480
(titán)

Hát ez egy újabb dögunalom design lett, de legalább nagy és nehéz. Ja és drága. Ennyiért inkább id3.


dz1989
(senior tag)

Megint egy értelmetlen idétlen SUV. :U :W :W :W


Plug Life
(aktív tag)

„Városi terepjáró”, ez nem egy oximoron? 😂


mAtech
(aktív tag)
Blog

+1

1,8t és városi autó. :W

Dizájn viszont nekem tetszik. Csak hát az ára :(


GeryFlash
(addikt)

Kezdek attol felni hogy hosszutavon mar nem is jonnek kis autok, gyakorlatilag az elmult 2 evben amit uj autot bemutattak azoknak a kb 80%-a SUV. Elvileg tenyleg erre van igeny, mert az atlag paraszt ugy van ha az kifizet 10-15 millat egy autoert akkor legalabb legyen nagy batar. Tok jo hogy ezzel es a 20 kw feletti fogyasztassal pont azt lovik labon, hogy igazan zold legyen.


Noukoum
(veterán)

Ha valaki “igazán zöld akar lenni” az gyalog megy (cipő, zokni nélkül). Mindenki másnak bármilyen elektromos, akkora az előnye a hagyományos meghajtással szemben hogy 100x ennyit is fogyaszthatna.

Bár ugye ha gyalog megy az ember akkor többet mozog, több étel és ital kell.. Mindenki maradjon otthon. :D

[ Szerkesztve ]


Somatom
(addikt)
Blog

Gyalog? Bringával nem is ződ?


Noukoum
(veterán)

“Ződet” nem ismerem.
Bringát nem kell legyártani? Kellenek hozzá eszközök, ha szervizbe hordod kell az is kell hozzá. Már sokkal több mint az ember két lába. Ha már így kezdjük vizsgálni a dolgokat.


Somatom
(addikt)
Blog

Az embert is le kell gyártani. A felcseperedése is kész öko katasztrófa. Legalábbis a nyugati világban. A meg sem született embernek nem kell se cipő, se bicikli, se autó. Ha már így kezdjük vizsgálni a dolgokat.

[ Szerkesztve ]


Noukoum
(veterán)

Ha már így kezded vizsgálni a dolgokat akkor nyugodtan kezdheted magadnál a probléma orvosolását.

És akkor ezzel nyugodtan be is fejezhetjük.


Somatom
(addikt)
Blog

A megszületésemre nem lehettem befolyással. Viszont nem gyártottam gyereket (legalábbis nem tudok róla), a városban pedig bringával, rollerrel közlekedek. Szvsz. én igyekszem orvosolni a problémát. Az viszont biztos, hogy városi autónak nem vennék ilyen tankot.

[ Szerkesztve ]


Szakiii
(addikt)

Miben van 100x os előnye? 1000x meg 1x kihozták már hogy ahhoz hogy az a 100xos előny egyáltalan megmutassa magát sok sok evig kell hasznalni egy elektrokos autót. Ha a zöld vonatkozását nézed alapból hátrányból indul.. jelenlegi formályában csak lokálisan hasznos, hogy szmog az orrod alatt semmi más problémát nem old meg. :) De a hype működík. Mondom ezt hybrid tulajként.


Plug Life
(aktív tag)

Ha „csak” a szmogot meg a zajt csökkenti a városokban, már az is jó, a napelemek terjedésével meg a hálózati áram tisztulásával a globális hatás is nőni fog. Nyilván az autóhasználatot kéne csökkenteni általánosan valahogy, de ezt nem fogja egy kormány se direktben forszírozni, mert belebukna. Állampolgári jog egy SUV-ban egyedül ülve lépésben haladni a dugóban! 😂


Somatom
(addikt)
Blog

"Állampolgári jog egy SUV-ban egyedül ülve lépésben haladni a dugóban!"
Függetlenül attól, hogy az benzines, dízel, vagy elektromos.


k-adi
(veterán)

"Dizájn viszont nekem tetszik. Csak hát az ára :("

Hát igen, hasonlóan gondolom én is..

üzenetek