Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Buci21
(addikt)
Blog

"- nem fáj annyira, ha az arcunkra esik, amikor elalszunk olvasás közben;"

Ezzel vitatkoznék, de a cikk fasza :R Respect. Nekem is van egy Kindle 2-m, az egyetlen ami zavar, h nem eszi meg az ePubot, háttérvilágításra szükségem szerencsére nincs :D


morgyi
(veterán)
Blog

Nagyon régóta szemezek az e-book olvasókkal, de még sajna nem jött rá össze az összeg amit egy komolyabbra szánnék. Nagyon tetszett a cikk, segített eligazodni és nézelődni, ha majd vásárlásra kerül a sor. :)


Buci21
(addikt)
Blog

szerk: Kindle 4-em


korcsillio
(őstag)
Blog

Feleségemnek egy prestigio van,szereti de hosszabb idö után már bántja a szemét.Lehet hogy meg kellene lepnem egy ilyesmivel...


haup
(csendes tag)

Köszi! Pont jókor jött a cikk, épp vásárlás előtt állok. :)


Nara19
(aktív tag)
Blog

Nagyon jó, tematikusan felépített cikk, jó stílusban. Mindenképpen hiánypótló. Nagyon tetszett az e-könyvet (és egyéb más kütyüt) használók leírása, akik "önzetlenül" beszélnek rá az egyetlen jó készülékre (természetesen arra, amit ők használnak). :)

Amikor a könyvolvasót (Pocketbook) vettem, az ár mellett a formátumok sokaságának kezelése és a gyári FbReader mellé feltehető CoolReader volt a fő szempont. Ma már a világítós - érintős gépek közül választanék.

Minden elismerésem a cikkhez, kellemes és hasznos olvasmány. Köszönöm.

[ Szerkesztve ]


toth_janika
(őstag)

Jó cikk! :C Tetszett az írás stílusa, és nagyon jól felépített írás volt!

Én már a második PW-t nyúzom :DDD Használtam Kindle 5-öt is, viszont nekem kell a háttérvilágítás, és nem szeretem a gombokat. A tokban nekem túl vaskos volt a K5, a PW-vel ilyen gond nincs :))

Ami fontos, vagy szakkönyv, azt megveszem papírban a többit meg e-bookban. Hálistennek inkább magyar íróktól olvasok, így a MEK egy aranybánya :)


szp1
(addikt)

Mint e-olvasó tulaj mondom : nagyon jó cikk.
Gratulálok!


modellmaker
(csendes tag)

Köszönöm az írást, a legjobbkor jelent meg ez a cikk, most(anában) akarok e-book olvasót vásárolni. :)

Nagyon jó cikk, csupa hasznos dolgot tanultam belőle.


szp1
(addikt)

Még annyi : az különösen hasznos, amit a pdf.-fájlokról írtál, sokan ugyanis összekeverik egy pc-vel az e-olvasót és azt hiszik, hogy megúszhatják a konvertálást ( vagy ha türelmesek, akkor az átszerkesztést ).
Kiemelve : a pdf nem e-olvasóra való....!!


regvoltrossz
(tag)
Blog

Ez igen! Nagyon jó és nagyon jól összeszedett írás.


HuMarc
(addikt)
Blog

Nem kell semmit kiemelni, szerintem PDF-et is tökéletesen lehet olvasni e-book olvasón. A kulcsszó a landscape mód. Bár hosszabb könyvet még nem olvastam így, PDF-et csak így érdemes. Viszont így teljesen vállalható. És a landscape mód is simán megszokható.

Egyébként remek cikk, ezer köszönet érte. A calibre valóban kötelező, főleg az itthoni hálátlan körülmények között. Én egy Kindle 5-öt használok, előtte Kindle 3-at használtam, illetve a családban még van egy Sony PRS-2, vagy hogy is hívják.


bb0t
(senior tag)
Blog

Ahogy a cikket olvastam, azon belül is az egyik pozitív érvet: ha nem tetszik ak önyv akár a buszon is elkezdhetünk egy másikat.

Ez lehet negatív is :)


Agostino
(őstag)
Blog

jó cikk, bár a kindle touch mintha nem lenne benne. én, mivel olyanom van, ezt most nagyon sérelmezem, és monnyonle! :D viccet félretéve klassz kis írás, mióta ebayről megvettem a touch-omat, megint rengeteget olvasok, a szemem sem fárad el, ami jó dolog. kaptam hozzá karácsonyra egy kis ledes felcsiptethető lámpácskát, azóta kevés fényben is jókat tudok olvasgatni

[ Szerkesztve ]


kispecek
(aktív tag)

Tetszett az írás!
Bár még mindig nem győzött meg, hogy tablet mellett szükségem lenne egy e-book olvasóra.:)


szp1
(addikt)

Nyilván könyvről írtam ezt, nem pár oldalas dokumentumról. Azokat mindenféle tableten is el lehet olvasni
Én könyveket szoktam csak olvasni az e-olvasón.

[ Szerkesztve ]


HuMarc
(addikt)
Blog

Könyvnyi PDF-et is el lehet olvasni, mondom, simán megszokható a landscape mód, mindössze azt írtam, hogy én még nem olvastam nagyon hosszú PDF-eket. Én is csak könyveket szoktam olvasni, többnyire MOBI-ban.


HuMarc
(addikt)
Blog

Ja amúgy aki 30 000 Ft-ért vesz Kindle 5-öt, meg 55 000 Ft-ért PW II-t, az megérdemli az EPIC -ot. Csak mert a táblázatban ezek az árak szerepelnek.

Az Amazon.com oldalról minden további nélkül kihozzák 89, illetve 139 dollárért, de Németországban most csak 50€ a Kindle 5 és 100€ a PW II. Ami végképp nagyon olcsó, szóval akinek él kint ismerőse, az jól jár.


ivana
(addikt)
Blog

A calibre a pdf-et is átkonvertálja.

A cikket át is küldtem a kindlemre és ott olvastam el végre valami normális terjedelmű cikk, király lett :)

A calibre viszont szvsz nélkülözhetetlen, máshogy nem is érdemes másolni az eszközökre.


marositech
(senior tag)
Blog

Pozitívumként add hozzá:
- Nem kell kivágni a fákat ezért. ;] :DDD


Mike76
(tag)
Blog

No de a 89 illetve 139 dolláros árra még rájön a szállítási költség+ÁFA, és máris nagyjából a táblázatban szereplő áraknál vagyunk...


aggleány
(addikt)
Blog

Köszönjük a dícséreteket. :R

Igyekeztem olyan kis irományt összehozni, ami segíthet a választásban, remélem, sikerült is valamennyire.

Buci21

Az általad kedvelt rész ZooLee adománya volt a cikkhez, én nem olvasok ágyban, de szerintem sem lehetett kihagyni. :D

HuMarc

Azért emeltem ki annyira a pdf-et, mert a topikban nagyon sokan eleve főleg pdf formátumú könyveket akarnak olvasni könyvolvasón, és mivel nem lehet állítani a betűméretet, elég fakultatív, hogy mennyit lehet majd látni belőle, akkor is, ha elfordítod oldalra.

A táblázatokban feltüntetett árak a magyar viszonteladói árak, de odaírtam, hogy külföldről sok esetben jobb áron be lehet szerezni a kütyüket. :K (szerk.: de most külön odaírtam a táblázathoz is)

Agostino

A topiklakók írtak a saját olvasójukról, és Kindle Touch-ról nem érkezett bemutató. :( Az volt a lényeg, hogy ne a gyári reklámszöveg legyen bemásolva, hanem tényleges tapasztalaton alapuló megfigyelések a készüléket használóktól. Ha írsz egy hasonló kis szösszenetet a ketyerédről, beleteszem a cikkbe. :K

kispecek

Nem a meggyőzés volt a cél. Én sem akartam sokáig könyvolvasót, tableten olvastam. Aztán egyszer kölcsönkaptam egyet egy hétre, és már keresgéltem is, hogy milyet vegyek. :K

marositech

Ott van a felsorolás legelején, más megfogalmazásban. :D

[ Szerkesztve ]


Dhampir
(nagyúr)

Még csak átfutottam a cikket bele-beleolvasván, de szép munkát tettél le az asztalra. Sokat segíthet az eligazodásban. :)


E770
(aktív tag)

asztaa! :C
Ez Igen!
Elképesztő, micsoda remek, precíz és bölcs cikk!

:R


JamesFinn
(senior tag)

Gratulálok!
Ez már nagyon kellett!
Kalap le! :)) :))


ncc1701
(addikt)

Kindle4-em van, nagyon szeretem.

A beszkennelt, képeket egybefűzött, majd ezt pdf-ként feltöltött "ebookért" innen is üdvözlöm az elkövetőket. Szerencsére egyre több oldalról lehet letölteni prc-t, mobi-t.


leslieke
(Jómunkásember)
Blog

Hasznos cikk. :K


grosy
(senior tag)

Ez a cikk egy kincs :)
Lényegretörő, pártatlan, segítőkész. Gratulálok hozzá!


gbors
(nagyúr)
Blog

szép, kerek, jól felépített cikk lett a végeredmény, gratulálok! :R

egy apróság: olvasóról olvasóra változik, hogy kapunk-e hozzá töltőt. az amazon a kindle-höz külön termékként árusítja, a nookhoz kaptam, míg az icarus esetében még a leírásban sem bukkant fel a töltő gondolata, USB és kész :)


ABal
(őstag)
Blog

Szép munka!

Ráadásul, így lett egy első HSZ is a fórumhoz.


ZooLee
(őstag)

(#1) Buci21: "- nem fáj annyira, ha az arcunkra esik, amikor elalszunk olvasás közben;"

Ezzel vitatkoznék,

Hát, én ezt egy keményfedeles Lem összest olvasva teszteltem, szóval részemről megalapozott a vélemény :D De azóta inkább párnával megtámasztva olvasok, így a könyv(olvasó) kifelé dől :)

De hogy ON is legyek:

Gratulálok a cikkhez én is (itt is :) ) hiánypótló lett, főleg a készülékek "gyorstesztjei" így, összeszedve egy helyre. Köszönjük a munkát :)
Azt azért mindenki vegye figyelembe, hogy ez a cikk a széles körből összeszedett tartalma ellenére (vagy pont azért) egy elsősorban "kezdőknek", az e-könyv olvasókkal ismerkedőknek szánt "ismeretterjesztő" anyag, sok helyen szándékosan nem megy mélyebbre egyes dolgokban (pl. PDF-ek) De pont ez is volt a lényeg, hogy az e-könyv olvasók topicban felmerülő ismétlődő alapkérdések elébe menjen, és ezt a célt tökéletesen teljesíti is!

:R


bloomberg
(tag)
Blog

Qrva jó és összeszedett írás lett, gratulálok.

Én Kindle-t használok, annak a pdf sem okoz gondot eddigi tapasztalataim szerint - persze át kell konvertáltatni az amazonnal - a táblázatokat kivéve.


Agostino
(őstag)
Blog

megegyeztünk, összeütök egyet : ) privátban megküldöm majd a napokban


csabiks
(senior tag)

Szépen utánajártál a dolgoknak, tartalmas cikk! Köszönjük!


Oldman2
(addikt)
Blog

Köszi, nagyon jó kis cikk lett végül belőle...
:-)


Dhampir
(nagyúr)

Deborah Harkness 790 grammos keménytáblás könyve is nagyot tudott ütni. :D


kmarci25
(addikt)
Blog

Nagyon jó, összeszedett, hiánypótló cikk! Nem kevés munka van benne, le a kalappal! :R

Én már tulaj vagyok, Kindle 5-re esett a választás, ismerős hazahozta Németországból karácsony előtt, így 50 euróért jutottam hozzá. Érdemes utánanézni, mert karácsony előtt az osztrák MediaMarktokban, Saturnokban is 50 euró volt az ára. Ha többen is összejönnek (de akár egy darabért is) érdemes lehet kimenni Bécsbe, enni egy vínersniccelt :DD , és venni egy Kindle-t (a PW is olcsóbb, mint itthon). Persze előtte meg kell érdeklődni az üzletben, hogy van-e készleten.

Amióta megvan én nagyon szeretem, feleségem is kapott, ő is használja bőszen. Azóta a tömegközlekedéssel töltött időben szinte mindig olvasok. Ja, és vettem mellé kis lámpát is a tokkal együtt ( :((( nekem 1 euróval drágább volt akkor még), így a világítás is megoldva szükség esetén.


gebro
(aktív tag)

Köszi a cikket, nagyon hasznos volt számomra.


aggleány
(addikt)
Blog

Köszönöm a gratulációkat! :R Sokan segítettek a minibemutatókkal, és többen hasznos ötletekkel is beszálltak a dologba. :K

Az alapöltet, hogy legyen egy ilyen típusú cikk, nem az enyém. Egy hölgy kreált egy írás ilyesmi címmel máshová, amit belinkelt az ebook olvasós topikba, de az annyira vérszegény lett, hogy gondoltam, csinálok helyette egy olyat, ami tényleg hasznos lehet. :DDD

gbors

Jelentem, a töltő-témát javítottam. :R

Agostino

Köszi, várom. :K

kmarci25

Tudtam én, hogy valami hiányzik. Mindjárt beleírom a kislámpát is. :K


beteg
(őstag)
Blog

Grat a cikkhez! Szép munka!

Igaz, nem találtam benne meg az ebook olvasómat. :(
Régóta nézegetem, de csak azt érzem, hogy nekem a 6" kicsi. Mit vegyek, ami legalább 8, de inkább nagyobb, kiváló minőségű és okos?
Előre is köszi


aggleány
(addikt)
Blog

Köszi. :R

Sajnos egyelőre olyan, ami 8"-nál nagyobb és okos, nem igazán van. Az Icarus 8 az 8"-os, de nem okos. A Kindle DX még nagyobb, 9,7", de az sem túl okos. :(

Nézz át a cikk végén ajánlott topikba (E-book olvasók), ott hátha tudnak segíteni.


beteg
(őstag)
Blog

:R


Arolotifar
(senior tag)

Javaslom a DuoKan nevű alternatív oprendszert :) http://duokanhun.blogspot.hu/
Egyből "eszi" az epubot és a pdf-et is elég jól tördeli :)


szp1
(addikt)

beteg
[link]

[ Szerkesztve ]


aggleány
(addikt)
Blog

Szívesen. :)


aggleány
(addikt)
Blog

Betehetem ezt a linket a cikkbe? :U


szp1
(addikt)

Természetesen...guglival 10 sec volt. :K
(Big screen e-readers...)


beteg
(őstag)
Blog

ÚÚ de Jó!
Köszi!


aggleány
(addikt)
Blog

Köszönöm, már megy is. :R Eddig nem volt senki, aki kifejezetten nagy könyvolvasót keresett volna. :N

szerk.: Már meg is van, és új szerkesztővel is bővült a cikk végén lévő lista. ;)

[ Szerkesztve ]


szp1
(addikt)

:R

üzenetek