üzenetek

hozzászólások


GalaHU
(őstag)

Az a vicc, hogy Amigám az aranykorban nekem se volt, de az 1200-es retróban (pláne turbókártyával) pont az metszet amit a C64-286-386 korszak legjavaként megragadt bennem...


nuke7
(veterán)
Blog

Szerencsére olyan teljesítményű a gépem, hogy nem zavar ha mondjuk ~2% teljesítményt az asztalon hagyok :DDD (valamelyik tesztben láttam, hogy kb ennyivel gyorsabb négy stick ugyanazon a sebességen)

[ Szerkesztve ]


nuke7
(veterán)
Blog

Ott akkor lehet h kompatibilitás / timing probléma van, a 3600at nálam simán viszi egy 2x32gb szettel amiből a 2x16-os van rajta a kompatibilitasi listán :DDD - igaz mondjuk, hogy a felénél többet meg nem használtam… :U


Timer
(addikt)

Próbálj beállítani neki 3667 Mhz-et. Nem viccelek. 3600-on nálam se indult el, így igen. DOCP bekapcsol, és csak a MHz-et írtam át kézzel. B*zi Ánusz lappal más is járt már így, legalább két emberre emlékszem a topikból, akinek rajtam kívült bevált ez a tweak. Próbát megér, persze nem 100 százalék, hogy Nálad is menni fog.

[ Szerkesztve ]


Czeky
(Arcképgyáros)

"Én se hajlok a hardverekkel a nosztalgiára, mert nem szerettem a korabeli gépeket. Lassú, zörgő rondaságok voltak."
Nana, ma már az ó idők legjobb procijai is olcsón mennek, pláne i486-P4 közöttiek, az azért tud javítani a performanszon, a zörgést meg jóféle hűtőkkel kell megoldani (zalman, noctua és társai... itt azért nem kell korhűnek lenni :) ), a rondaság meg inkább személyfüggő, szerintem igenis vannak igényesen kinéző bézs dobozok. :)
Nálam mondjuk azért is fontos a korhűség mert van pár játék amely még következő generációs procin se megy a legjobban, POD pl. Voodoo2 meg PII kombóval szinte tökéletesen játszható, modernebb hardveren (legyen az PIII) már el sem indulna.

[ Szerkesztve ]


Balika911
(félisten)

Nekem ezek sehogy sem jöttek be, még azok a nagy bivaly konfigok se, amiket a PC újságokban láttam. Azt viszont sajnálom, hogy a Famiclone-om nem indul már el, év elején próbáltam volna újra nyomni rajta egy Contrát. Lehet, hogy titkon mindig is konzolparaszt voltam. :D

[ Szerkesztve ]


Czeky
(Arcképgyáros)

Ejj-ejj. :D
Az igazi géjmerek legit NES-en, vagy Famicom-on nyomatják! :)
Akinek meg nem telik/nem tud helyet csinálni neki, az emulátorozik.

Elég régóta vágyok egy famicomra a NES mellé, mert japánból azért még mindig olcsóbban lehet játékot szerezni (más kérdés hogy van vám, de olyankor érdemesebb több játékot megvenni egyszerre).


Balika911
(félisten)

Én is igazi Nintendóért nyígtam, de akkoriban falun talán nem is volt olyan. Azt mondták, hogy ez is Nintendo, csak máshogy néz ki, meg egy csomó játék gyárilag rajtavan. :) Csak valamikor nagyon sokkal később találtam meg a neten, hogy nem egészen. :)


Timer
(addikt)

Xboxra megvehető, csak mondom! :-)

Famicom rulez, duck hunt meg a tankos felülnézetes móka! :)

[ Szerkesztve ]


Balika911
(félisten)

Wow, ezt nem tudtam, köszi, még be is szerzem a végén! :)
A gépnek azért hiányzik a hangulata, pedig csak egy Nintendo-koppintás az egész. Tényleg, volt az a tankos is.

[ Szerkesztve ]


Timer
(addikt)

Szívesen, én is hajtok az ilyenekre. Vannak retro game packek a store-ban, pac-man, galaga is van, meg egy raklap Atari klasszikus, csak azokat én nem "élem" annyira. A Contra baromi jól játszható, engem rögtön elkapott a régi hangulat. Pont úgy cumiztam benne, mint 30 éve! :-D Jó lenne, jobban ráállnának erre, mert persze PC-re ott az emulátor, de na, ez így hangulatosabb. Régi Mario, tini ninja, bomber man, volt az a bokszolós is, ezekért mind fizetnék párszáz forintot újra.

Czeky: tényleg, Battle City. De mocsok jó volt az, meg a Road Runner (vagy Load Runner?). Volt még az a hátulról nézős repülős téma is, valami évszámmal, meg később már egész komoly kis címek: Flight of the Intruder, valami Battle Tank, meg a Hunt of the Red October. Ezekkel baromi sokáig el lehetett lenni.

[ Szerkesztve ]


Czeky
(Arcképgyáros)

A Tankos játék eredeti neve Battle City volt, ami meg a Tank Batallion nevű arcade játék folytatása. :)
Ha lesz Famicom-om akkor szerintem Mario mellett az lesz az első játék amit beszerzek, ez ma már szinte etalonnak számít. Kár hogy Japánon kívül hivatalosan nem jelent meg.


Balika911
(félisten)

Én az Ororszlánkirályt (+Aladdint) vettem meg Xboxra, hogy majd most jól végigjátszom, hát az első pályát se sikerült. Gyerekkoromban legalább eljutottam egyszer odáig, hogy felnőtt Simbával kellett menni. :DDD

#92 Czeky
:R

[ Szerkesztve ]


Bugarov
(aktív tag)

Iszonyat nehezek voltak regen a jatekok. A mai gyerekek el se tudjak kepzelni. Most ugye a legtobb jatekban gyakorlatilag alap az orok élet / örök lőszer.


Balika911
(félisten)

Kellett is, mert amúgy ha fél órányi tartalom volt bennük. :) De magában ezzel nincs baj. A Lion Kingben viszont marha rossz az irányítás szerintem, nem élvezetes játszani vele.

szerk: Átraktam offba.

[ Szerkesztve ]


dabadab
(titán)
Blog

Last V8: két (2) perc. Nem a speedrun, hanem a normális végigjátszás, ennél sokkal tovább nem is nagyon lehet húzni, mert van időkorlát.

(Van belőle C128-as változat, plusz egy pályával, az három perc :) )


latis88
(csendes tag)

Jó kis nosztalgia masina. Annak idején kemény is volt aki össze tudott rakni ilyet, vagy hasonlót.
Manapság azonban már csak porfogó.


jokeph
(nagyúr)

Nekem a Claw a kedvenc régebbi játékom '97-ből, ez nem könnyű és nem fél óra végigvinni. :D


Czeky
(Arcképgyáros)

Most ezen felbuzdulva elkezdtem összegyűjteni az alkatrészeket egy 486-os buildhez. :D
Igaz már van egy csomó más régi gépem, de 486-os még nincs, úgyhogy ideje pótolni. :)


updog
(senior tag)
Blog

Rally Championship FTW, lehetett split screenben is tolni, mekkora volt fél órákat rallyzni haverral :K

NFS-ből nekem 4 az ultimate favorit, főleg mert az volt meg :D (egyszer kölcsönadtam a frissen kiírt Worms Armageddon CD-met, cserébe megkaptam ezt kölcsönbe, aztán "elfelejtette" visszaadni a srác, pár hónap múlva mondta hogy akkor én meg tartsam meg az NFS-t, de nem is haragudtam meg mert iszonyat bejött), emlékszem olyan szinten kijátszottam a championshipet, hogy ő maga írta ki a cheat kódokat jutalomként :D

moon :C

üzenetek