[Re:] [fatpingvin:] Thinkpad X230 mint asztali gép, mi van a bővítőkártyákkal? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


fatpingvin
(senior tag)
Blog

szenvedni? szenvedni semmilyen műszaki cikkel nem éri meg :)

ha a kérdésed arra vonatkozott, hogy megéri-e egy ilyen korú géppel foglalkozni, arra a válaszom a saját felhasználási területemre vetítve határozottan igen. ez a legújabb Thinkpad széria ami még követi az oldschool dizájnt, illetve a harmadik generációs Intel procik a legutolsók, amikben még nincsen egy kazalnyi olyan felesleges megkötés ami akadályozná a cikk elején is említett low-level módosításokat.

ami a fő gép témát illeti: nálam jelenleg most ez a fő gép. igencsak fontos szempont hogy a két külső monitorral együtt is negyedannyit fogyaszt mint az asztalim, amire én a gépemet használom az idő kb 90%-ában, arra egy még ennél is jóval régebbi gép is tökéletesen megfelel. A dokkoló egy zseniális találmány, most nem kell szórakoznom a laptop és az asztali közötti szinkronizálással, ugyanis ugyanaz a gép a kettő...

soroljam még? :) amúgy tervben van cserélni a processzorát egy 4c8t i7-esre, de azt majd ha már lesz megint stabil bevételem, ugyanis ahhoz venni fogok egy pót alaplapot és azon állok neki BGA procit cserélni.

egyébként ha figyelmesen elolvastad, szerintem a wifi kártya cseréjénél válhatott teljesen nyilvánvalóvá, hogy nekem nem feltétlenül elsődleges szempont hogy mérve mi mennyit tud. elvégre a wifi kártya, amit beletettem, harmdakkora tempót tud mint az eredeti és nem tud 5GHz-es sávban üzemelni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek