Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


INGJOKE
(addikt)

Én régen manuális fogkefét használtam aztán egy alap oral b-t, majd egy komolyabb bluetoothos fajtát és tavaly év végén kaptam egy Ocleant one-t. A régi manuális fogkefékkel csak gondolom formán mostam fogat nem túl sok ideig. Nekem kb havonta szétment a feje "elgörbültek" a sörték. Az olcsóbb oral b-vel 2 percig mostam fogat (4x30 mp). A bluetooth-oshoz már volt kis időjelző is ami számlát a másodperceket is, ha elindítottam a fogkefét és ezzel is általában 2 perc szokott lenni, ha nagyon ráértem akkor 3 perc (4*45 mp). Az oral b fejek simán kibírták a 3 hónapot és csak az miatt "kellet" cserélni, mert javasolta az app.
Nahmost mivel az Oclean-nek komolyabb appja van így be lehet állítani rajta egyedi programokat. Amit most használok az 4*30 mp tisztítás és 2x30 mp fehérítés. Ennek is most fog lejárni a 3 hónapja és 6 dollárba kerül hozzá két fej. Rendelsz belőle 4-et az egy évre elég és 3500 huf max. Ennyiért oral b fejet itthon ritkán lehet kapni. Nekem ez annyira bejött, hogy ha tarkón lőnek sem akarok többet elektromost, a manuálisról meg ne is ejtsünk szót. :D


geotigris9
(tag)

Köszönöm az építő kritikát. Az tény és való sosem volt a helyesírás az erősségem és nem is szoktam esszéket írni túl gyakran a gyakorlat az nincs meg ilyen téren. És ilyen késői órán sem szoktam fen lenni főleg nem kipihenten. Persze így utólag nézve lehetett volna külön kiírnom (pl. txt -e) még átnézni az egészet kipihenten és utána feltenni fórumba. Másik tényleg nem terveztem ilyen részletekbe menő alapossággal írni esszé jellegű hsz-t. De örülök, hogy sikerült olyan dolgokat is találni az írásomban ami hasznos volt és a nehéz olvashatóság és értelmezés ellenére is átment. :B

(A hegymászó sem azért mássza meg a hegyet, mert könnyű, ha nem mert nehéz és van benne kihívás nézd ilyen szemmel az írásomat mint egy nehezen megmászható hegy.)

[ Szerkesztve ]


balazs1022
(őstag)
Blog

Jó kis cikk volt!

Nekem még lenne még egy gondolatom, ami az elektromos fogkefe mellett szól. Én úgy látom, hogy az elektromos fogkefét kevésbé lehet rosszul használni mint manuális társát. Gondoljunk csak a helyes technikára (mint ahogy a cikkben is le van írva), amit ha nem jól alkalmazunk hatalmas károkat okozhatunk. Pl: ínysorvadás (ha csak előre hátra mozgatjuk a fogkefét a fogunk oldalán. Ezt tetézi a sietség és az erős rányomás).
Elektromos fogkefe használata nem igényel súrolást! Csupán csak rá kell tartani. (belül 45°-ban, fogra merőlegesen és kívül 45°-ban) Tehát akinek gondot okoz a helyes technika alkalmazása annak csak ajánlani tudom az elektromosat.

Ti mit gondoltok erről az elméletről?


bwoay
(nagyúr)
Blog

írtátok többen is kritikaként az elektromos fogkefékkel kapcsolatban, hogy pár nap után érezhetően gyengébbek, ahogy merül az akkumulátor, ez a Ni-MH technológiának tudható be. viszont a Braun/Oral-B egy ideje már gyárt li-ion cellás fogkeféket is, azoknál nem tapasztalni ezt a jelenséget. más kérdés, hogy ezt megtartották a csúcskategóriának, ahol meg kell fizetni a (szerintem) borzasztó felesleges Bluetooth feature-öket is.


MaCS_70
(nagyúr)

Én semmi hasonló gyengülést nem tapasztaltam, pedig kb. 7-7 évig használtam NiCd és NiMH akkus OralB fogkefét.

MaCS


DeFranco
(nagyúr)
Blog

gondolom standbyban a töltőn állt a fogkefe. láttam már másnál is így, én ettől tartózkodom.


INGJOKE
(addikt)

Az Ocleant én már az oral b utána mindig figyelem, hogy most biztos le fog merülni, vagy most, vagy most, de akkor még mindig bírja 1-2 hétig és elfogy a türelmem és felrakom a mágneses!!! töltőjére ami pár óra alatt feltölti nem úgy mint az oral b-t ami mikor lemerült utána 17!!! órát kellet kb tölteni, hogy újból teli legyen. Reggel mikor már nagyon villogott, hogy merül (6-7 órakor) feltettem és este zuhanyzásnál (20-21 óra) még nem töltött fel. Visszagondolva erre az Oclean fényében azt tudom mondani, botrány, vagy kabaré. :D :DD :DDD


Gabás
(őstag)

Oral B Pro 2, és nincs Bluetooth


Amazonas
(senior tag)

Pont ilyet vettem pár hete a meglévő Oral-B Vitality mellé - bár igaz, amolyan tartalék/utazó fogkefének.
Pár használat után azt tudom mondani, hogy szerintem, a célnak megfelel - továbbá a fejek is kompatibilisek az Oral-B-vel.
Igaz, én is új vagyok még az elektromosok terén - pont pár hete kezdtem, ezért is örültem nagyon ennek az írásnak. :) Viszont, nem tudom, ki hogy van vele, de nekem kevésnek tűnik az a 2 perc, igaz most még a Vitality-vel csomagolt puha sörtés fej van, és most akarom majd kipróbálni a CrossAction fejet. (Manuálissal is hosszú perceken keresztül súroltam, sőt, volt olyan, hogy egymás után 2-szer is fogat mostam, mert nem volt meg a tisztaság érzése.) 2 perc után én még éreztem az aznapi étlapot...
Egyébként, fogmosás után ujjal is ki szoktam "kaparni"-húzni az ínyem töve és az arcbőr közötti külső vájatokat. Ez egyfajta masszázs is az ínynek.
Írta valaki, hogy a nyelvet nem szabad a fogkefével lehúzni, mert így a kefére kerülnek a bacik. Szerintem van annyi triklozán a fogkrémekben, hogy ez teljesen mindegy...


DeFranco
(nagyúr)
Blog

kár hogy az oclean nem kompatibilis valami márkás, minősített fejjel aminek a sörtéibe biztosan nem sajtoltak bele se bugyigumit se kohósalakot.

a kínai eredetű fogkefékkel csak ennyi a bajom, hogy a franc tudja mit old bele a nyállal a szájba miközben vidáman sikamikálok vele.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

végül most hogy feljött a téma, találtam elemmel működtethető oral-b fogkefét is 3-4k között, azzal minden probléma megoldódna mert akár négyesével is tudom tölteni a laddákat és ha lemerül, kicserélem.

gondolom a hatékonyságuk megegyezik.


FireFox1996
(őstag)
Blog

Köszi ezt a linket, mert előtte nem is ogndoltam, hogy otthon cserélhető lenne az aksija :R


balazs1022
(őstag)
Blog

Es ha Ni-MH cellat cserelek Li-ION-ra akkor nem igenyel mas töltőt?


Dr.NX
(őstag)

De, meg mellé a poroltót is.
Eleve más feszültségen üzemelnek, meg ne próbáld!


pontazire
(csendes tag)

A nyelvkaparót közismertté kéne tenni; annyira alappá, mint a fogmosást. Igen egyszerű és hasznos dolog.
Döbbenet, hogy mennyire ismeretlen.


Robez88
(tag)
Blog

Az akkumulátor témához: a korábbi Oral B fogkefém már második nap érezhetően gyengébben teljesített.
2018.12.05-én érkezett meg a Oclean SE szónikus fogkefém feltöltöttem az aksit és azóta használom, töltés nem volt. Jelenleg 47%-on van és 127(!)-szer mostam vele fogat, egyenként 2 vagy 2.5 perc erejéig. Nagyon brutális cucc, ajánlom mindenkinek.

[ Szerkesztve ]


bwoay
(nagyúr)
Blog

jogos, bár most van ez a Genius 8900 "bundle", aminél ha az ember hajlandó megvenni egyszerre két handle-t, akkor darabja kb azonos árban van, mint a Pro 2 (sőt), viszont utóbbinál nagyobb kapacitású az akksija. meg van hozzá 3 fej és egy tok. meg a smartphone tartó, ami talán
a kocsiban hasznos igazán :D egyébként szerintem skandallum a jelenlegi típusok árazása, abszolút nem tartom indokoltnak a 20e. Ft feletti árakat, miközben 50-et is elkérnek bizonyos modellekért. mondom mindezt úgy, hogy 20 éve használok Braun/Oral-B keféket.

balazs1022:
ha gyárilag ni-mh akkuval szerelt kefét pimpelsz, annak nem lesz jó vége. viszont a gyártó azonos típusú indukciós töltőt mellékel a kefékhez az akku kémiájától függetlenül, mivel a li-ion cella töltését a nyélen belül található elektronika megoldja.

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(őstag)
Blog

"A nyelvkaparót közismertté kéne tenni; annyira alappá, mint a fogmosást..."

A nyelvem nem azonos a nyelvkaparó alakjával. Csak részben lehet tisztítani vele. Még a kefés fele sem OK.
Szerintem sokkal hatékonyabb a fogkefe használata a nyelven is.

Általánosságban reagálva.
A fogak és a fogkefe alakjának összehangolását tökéletesen kihagyják a számításból a kézi fogmosás esetében. Az összes fogkefe hosszúkás alakú. A mai ideológia szerint, sűrű és puhaszőrűnek kell lennie, amit nem nyomunk rá erősen a fogakra. Most képzeld el mi történik, ha elkezded vízszintesen húzogatni a kefét. A külső íven csiszol, a fogközök irányában meg nem csinál semmit. A lehúzási fázisban sem jobb a helyzet.

Az elektromos fogkefével cak egy bak van. Túl nagy erővel nyomja a fogra, felhasználók többsége. Egyszer érdemes egy BT kompatibilis fogkefét vásárolni, ami az app segítségével megtanulni az optimális fogra nyomás erősségét.
A fogmosás leghatékonyabb eljárása a fogínyről a fog vége felé történő fogkefe mozgatása. A vízszintes mozgatás teljesen értelmetlen.időtöltés.

A fogselyem helyett illetve mellet a fogközi kefe használata legalább annyira fontos mint az alap fogmosás. Csak ezzel lehet eltávolítani fogak közül a nagyobb szennyeződéseket. A selyem csak körbe járja problémát.


BlackPriest
(őstag)
Blog

a különböző elvű elektromos fogkefék hogy bánnak a javított fogakkal (régi/új tömés, korona, híd, miegymás)?


MaCS_70
(nagyúr)

Elég régen van csupa olyan OralB a családban, ami pirosan világít, ha túl erősen nyomod a fogadhoz.

Volt mit korrigálni az elején... :K

MaCS

[ Szerkesztve ]

üzenetek

Hirdetés