Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(őstag)
Blog

"A nyelvkaparót közismertté kéne tenni; annyira alappá, mint a fogmosást..."

A nyelvem nem azonos a nyelvkaparó alakjával. Csak részben lehet tisztítani vele. Még a kefés fele sem OK.
Szerintem sokkal hatékonyabb a fogkefe használata a nyelven is.

Általánosságban reagálva.
A fogak és a fogkefe alakjának összehangolását tökéletesen kihagyják a számításból a kézi fogmosás esetében. Az összes fogkefe hosszúkás alakú. A mai ideológia szerint, sűrű és puhaszőrűnek kell lennie, amit nem nyomunk rá erősen a fogakra. Most képzeld el mi történik, ha elkezded vízszintesen húzogatni a kefét. A külső íven csiszol, a fogközök irányában meg nem csinál semmit. A lehúzási fázisban sem jobb a helyzet.

Az elektromos fogkefével cak egy bak van. Túl nagy erővel nyomja a fogra, felhasználók többsége. Egyszer érdemes egy BT kompatibilis fogkefét vásárolni, ami az app segítségével megtanulni az optimális fogra nyomás erősségét.
A fogmosás leghatékonyabb eljárása a fogínyről a fog vége felé történő fogkefe mozgatása. A vízszintes mozgatás teljesen értelmetlen.időtöltés.

A fogselyem helyett illetve mellet a fogközi kefe használata legalább annyira fontos mint az alap fogmosás. Csak ezzel lehet eltávolítani fogak közül a nagyobb szennyeződéseket. A selyem csak körbe járja problémát.

üzenetek

Hirdetés