üzenetek

hozzászólások


macman507
(aktív tag)

Jó téma! Nem gondoltam, hogy itt ilyesmit fogok valaha is olvasni, hiába logout... :)

Nekem fogorvos puha fogkefét javasolt, olyat ami sűrű sörtés (ha minden igaz mindenkinek puhát kéne használnia) napi 2x-i fogmosás (reggel, este), és fogselyem használata is mindig, bár ezt valahogy nem szeretem, de ritkán azért megpróbálkozom vele. A fogkrém meg kb. mindegy milyen, illetve nem ajánlott külön semmit, meg semmiről nem beszélt le.

Szájvizet is mintha említette volna, hogy használjak esetleg, de az annyira távol áll tőlem, hogy el lett már felejtve :D


petipetya
(nagyúr)
Blog

Életemben először próbáltam ki ezt a Bass technikát, ám lehetetlennek tűnik. A fogak belső felén például egyáltalán nem tudom körkörösen mozgatni a fogkefét, kívül is csak az arcom baloldali részén, ahol jobbkezesként kényelmesen mozgok.

A szónikus fogkefével nincs ilyen gond, már szépen megy a fogásváltás mosás közben, csak arra kell figyelni, hogy ne nyomjam rá.

A manuális kefém puha sörtés Xiaomi, az elektromos pedig egy Alfawise.

A cikk hiánypótló :R

[ Szerkesztve ]


F.B.I.
(addikt)
Blog

Én DM-es saját elektromos fogkefét használok, meg félévente fogorvos. Fogkövet az ellátás keretében,ingyen szedik le. Mivel már 40 felett vagyok, néha kell tömni de a fogorvost, nem érdemes kihagyni, akár milyen technikát alkalmazunk.


-Skylake-
(őstag)

Ha jo fogkremet szeretnel, Mediblanc.

[ Szerkesztve ]


sunavlys
(aktív tag)

Az oszcillációs pl.Oral vitality vagy a szónikus keféknek nagyobb-e a kerületi/működési sebessége?

Mert én ebben látom a szónikus kefék jobb hatékonyságát.


Ramirex
(csendes tag)
Blog

Dentocar vagy zymaflour tablettáról senki sem beszélt, egész családban rosszak a fogak csak a húgomnak és nekem nincs egy lyukas fogunk se. 32 éves és 27 évesek vagyunk. Egyszerű kézi fogkefe 1-2 perc mosás. A fog anyaga többet számít mint a mosás minősége. És nem csak magunkból indulok ki, bármelyik barátom aki dentocar tablettát szedett gyerek korában, elhanyagolható mértékű fog problémával küzd. Én is adom a fiamnak, bár baromi nehéz beszerezni.


kazsmerlaca
(aktív tag)

Hagyd folyamatosan a töltőn sosem lesz kevés az ereje! 6 éve használom ugyan azt az eszközt és még csak most kezd gyengülni az akksi. Sima egyszerű ORALB.


Ombre85
(tag)
Blog

(#8) DanielLong - Sajnos ilyen különlegesebb fogkrémet nem próbáltam, úgy vagyok vele, hogy nem azon múlik. Inkább mindig a legkíméletesebb krémeket keresem. Ha esetleg van itt olyan, aki jártas a témában, szívesen veszem a véleményét részletesebben kifejtve.

(#10) ViZion - Apukám is majdnem 20 percig mosta minden nap a fogait, mégis szinte az összes tönkrement neki. Persze rengeteget számítanak a gének is, de nála egyértelműen a rossz technika volt a fő ok, hiszen hetente kellett kefét vennie, mert vagy eltörte, vagy egyszerűen elkopott a szőre, annyira erősen nyomta a fogaira.

(#14) geotigris9 - Köszönöm, hogy megosztottad velünk az összeszedett, részletes véleményed. Az általad említett témákat inkább kiegészítésként tudnám javasolni, mert kitértem a cikkben ugyan a fogkrémekre és egyéb módszerekre egy-egy mondatban vagy szóban, de nem ezzel akartam leginkább foglalkozni.
Nyelvkaparót egyébként nem használtam eddig, mindig a sörtékkel pucolom a nyelvem. Talán annyira nem lesz tőle bacis a kefe, hogy gondot okozzon, de ezt csak arra tudom alapozni, hogy még nem volt ebből gondom soha. Kérdés az is, mennyire takarítja el az ember használat után a fogkefét, és milyen gyakran cseréli. Most ,hogy említetted, lehet, hogy beszerzek egy ilyen eszközt egy próbára.
A szájzuhanyról azt olvastam a legtöbb helyen, hogy feleslegesen igénybe veszi az ínyt, túl agresszív, tehát én kerülöm a használatát (nekünk is van valahol).
A szájvíz ügyében teljesen egyetértünk, nem szabad rendszeresen használni, egy idő után érzem is, hogy marja a számat és nem kívánom. Durva vegyszer. Arra szoktam néha mégis, ha sebes belül a szám. Akkor napi 1-2 alkalommal öblögetek vele (vízzel higítva), és nagyon hamar elmulasztja.

(#18) tope - Ugyanannak tűnik, mint a Vitality, kompatibilisek is. Mintha ez elemes lenne. A Vitality-ből is létezik elemes verzió, ami majdnem ugyanennyibe kerül, csak nem igazán reklámozzák. Előnye lehet, hogy nem fárad el benne az akku, vagy ki tudod cserélni hozzáértés nélkül is, a hátránya viszont (bár nincs ilyen termékem, csak tippelek), hogy az elemtartó zárfedele hosszú távon nem vízálló, így nem merném a csap alá nyomni, mint a Vitality-t.

(#23) balazs1022 - Egyetértek veled, a cikkbe is beletettem, hogy az elektromos fogkefe mellett szól, ha nem ismered, vagy nem tudod a helyes technikát alkalmazni a manuális esetében.

(#39) BlackPriest - Nekem az összes fogam teljesen ép, egyedül barázdazárásom van. Nemrég voltam fogorvosnál ellenőriztetni, azt mondta, nincs rajta mit javítani. Ebből arra következtettem, hogy nem bánik vele túl agresszíven. Viszont ez jó kérdés, aki esetleg tud tapasztalatot megosztani, azt szívesen olvasnám.


bwoay
(nagyúr)
Blog

valójában a nyomásszenzor tudomásom szerint az összes Pro kefében megvan, csak fényjelzés nincs mindegyikben.hallani a hangján, amikor túl erősen nyomod, mivel ilyenkor kikapcsolja a pulzálást.

az elemes meg az olcsóbb akkus Braun/Oral-B kefékről érdemes tudni, hogy nem pulzálnak, csak oszcillálló mozgást végeznek, és azt is alacsonyabb frekvenciával, mint a komolyabb/drágább modellek.

fogkrém téma:
már több, mint egy éve Zendiumot használok, mert azt olvastam, hogy nincsenek benne azok az anyagok, amik (nálam érezhetően) irritálják a nyálkahártyát, enzimekkel meg fehérjékkel machinál valamit, és állítólag erősíti a száj természetes védelmét, ne hát ez nekem nyilván marhára tetszett - komoly selling point. olvastam róla véleményeket, nagyon megosztó, 50% azért húzza le, mert nem habzik intenzíven, és nem hagy erős mentolos utóizt. mondjuk én nem gondolom, hogy az erős habzás és az atom mentol a jó fogkrém elengedhetetlen ismérve, ezt bármelyik gagyi fogkrém tudja. meg az árát is sokan kifogásolták, nekem nem tűnt sokkal drágábbnak az általam korábban használt fogkrémekhez képest.

[ Szerkesztve ]


A_Papa
(aktív tag)

Köszi a cikket!

Az én fogorvosom azt mondta, minden este kell fogselymet használni.
A fogmosási technikák kapcsán jó lett volna olvasni a fogzuhanyról is (ha már a fogselyemről volt szó).
Nálam a fogápolás:
Minden főétkezés után:
- Fogmosás, hagyományos fogkefével (még).
- Fogselyem
- Szájzuhany (csak este)
- Szájvíz

Félévente fogorvos, fogkő eltávolítás, vagy ami kell.

[ Szerkesztve ]


Pityu.
(veterán)

Melyik az a híres Oclean fogkefe,többször is olvastam itt róla ez lenne az? Nekem sima OralB elektromos fogkefém van a kerek fejű,ezek az Oclean fögkefék jobbak lennének?


Pityu.
(veterán)

Az milyen tabletta?


jalos
(csendes tag)

Azért illett volna az Oral B-ből különvenni a forgó és forgó pulzáló fogkeféket, azon belül a pulzálás sebessége sem mindegy. Nagyon nem mindegy a fej kialakítása sem.

Javasolt olvasnivaló:
https://www.animated-teeth.com/electric_toothbrushes/t4_sonic_toothbrushes.htm
és innen a lapon belül mindenféle egyéb olvasni való.

Kinából az Oral B fejek is elég olcsók
Már vannak LiIon-s fogkefék is ahol a töltés mindegy, csak ne merítsük le.


Pityu.
(veterán)

Nekem ilyen oszcilláló jobbra balra mozgó fejű elektromos fogkefém van,nem mai darab már de tökéletesen működik.Most vettem hozzá egy rakat fejet kínából ,igaz itt valaki írta fos kínai de szerintem az eredeti fejek sem különbek itt inkább lehet a hibás darabok száma lehet nagyobb,mert tesómnak egy fej széthullott a 4 ből amit adtam neki.Mondjuk kicsit eltévelyedtem,hogy most ez a jobbra balra forgó fejű cucc jó e vagy esetleg szónikusra vagy valamire cseréljem e vagy ez is hatékony,már nem tudom.


#81733120
(aktív tag)
Blog

Én manuálisat használok, főként Curaproxot és Oral-B-t, ebből az ultra soft változatokat.
Elektromossal még nem volt dolgom, de még egy jó ideig nem is lesz szerintem.

Fogköztisztítóból DM-es van most, de elég gyengusz, a Rossmann-os jobb.

[ Szerkesztve ]


Ramirex
(csendes tag)
Blog

Gyerekkorban kell szedni 1 éves kortól és a fluorid beépül a fogakba. Nagyon erős fogakat eredményez.


hklk
(csendes tag)

Az elektromos fogkefék átlagosan 9%-kal hatékonyabban távolítják el a lepedéket a fogakról, 6%-kal csökkentik a fogínygyulladást és a lepedék képződést manuális társaikhoz képest.


INGJOKE
(addikt)

Ez az olcsóbb kisebb verzió. Én a one-t használom, nem az air-t.


edward2
(addikt)
Blog

Hogy lehet akkor, hogy az összes fogorvos akinél meg én jártam egyáltalán nem ajánlotta? :F


Pityu.
(veterán)

Van valami linked hozzá?

#edward2

Lehet fogyasztói társadalom :DD De egyébként ha jól mosol fogat manuálisan akkor minek ajánlják az elektromosat,nekem mindig azt mondják,rendben van a fogam már úgy értem van tömött nem sok de leginkább sima fogkefét használok meg utóbbi időben rásegítésnek elektromost,de mégis azt mondták szépek a fogaim sőt volt aki azt mondta csak rosszabbakat láttak.Mondjuk a fogkrémnek is biztos van jelentősége,én pl sls és fluorid mentes fogkrémet használok,azóta nincs annyiszor afta sem a számban.De sajna a gének is beleszólnak a fog témába.

[ Szerkesztve ]

üzenetek