Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Ombre85
(tag)
Blog

(#8) DanielLong - Sajnos ilyen különlegesebb fogkrémet nem próbáltam, úgy vagyok vele, hogy nem azon múlik. Inkább mindig a legkíméletesebb krémeket keresem. Ha esetleg van itt olyan, aki jártas a témában, szívesen veszem a véleményét részletesebben kifejtve.

(#10) ViZion - Apukám is majdnem 20 percig mosta minden nap a fogait, mégis szinte az összes tönkrement neki. Persze rengeteget számítanak a gének is, de nála egyértelműen a rossz technika volt a fő ok, hiszen hetente kellett kefét vennie, mert vagy eltörte, vagy egyszerűen elkopott a szőre, annyira erősen nyomta a fogaira.

(#14) geotigris9 - Köszönöm, hogy megosztottad velünk az összeszedett, részletes véleményed. Az általad említett témákat inkább kiegészítésként tudnám javasolni, mert kitértem a cikkben ugyan a fogkrémekre és egyéb módszerekre egy-egy mondatban vagy szóban, de nem ezzel akartam leginkább foglalkozni.
Nyelvkaparót egyébként nem használtam eddig, mindig a sörtékkel pucolom a nyelvem. Talán annyira nem lesz tőle bacis a kefe, hogy gondot okozzon, de ezt csak arra tudom alapozni, hogy még nem volt ebből gondom soha. Kérdés az is, mennyire takarítja el az ember használat után a fogkefét, és milyen gyakran cseréli. Most ,hogy említetted, lehet, hogy beszerzek egy ilyen eszközt egy próbára.
A szájzuhanyról azt olvastam a legtöbb helyen, hogy feleslegesen igénybe veszi az ínyt, túl agresszív, tehát én kerülöm a használatát (nekünk is van valahol).
A szájvíz ügyében teljesen egyetértünk, nem szabad rendszeresen használni, egy idő után érzem is, hogy marja a számat és nem kívánom. Durva vegyszer. Arra szoktam néha mégis, ha sebes belül a szám. Akkor napi 1-2 alkalommal öblögetek vele (vízzel higítva), és nagyon hamar elmulasztja.

(#18) tope - Ugyanannak tűnik, mint a Vitality, kompatibilisek is. Mintha ez elemes lenne. A Vitality-ből is létezik elemes verzió, ami majdnem ugyanennyibe kerül, csak nem igazán reklámozzák. Előnye lehet, hogy nem fárad el benne az akku, vagy ki tudod cserélni hozzáértés nélkül is, a hátránya viszont (bár nincs ilyen termékem, csak tippelek), hogy az elemtartó zárfedele hosszú távon nem vízálló, így nem merném a csap alá nyomni, mint a Vitality-t.

(#23) balazs1022 - Egyetértek veled, a cikkbe is beletettem, hogy az elektromos fogkefe mellett szól, ha nem ismered, vagy nem tudod a helyes technikát alkalmazni a manuális esetében.

(#39) BlackPriest - Nekem az összes fogam teljesen ép, egyedül barázdazárásom van. Nemrég voltam fogorvosnál ellenőriztetni, azt mondta, nincs rajta mit javítani. Ebből arra következtettem, hogy nem bánik vele túl agresszíven. Viszont ez jó kérdés, aki esetleg tud tapasztalatot megosztani, azt szívesen olvasnám.

üzenetek

Hirdetés