üzenetek

hozzászólások


Edge
(veterán)

Gratula :)

Hali, én vagyok a sokadik hozzászóló aki szintén elmondhatja magáról hogy fogyott :)

Némi tippel tudok szolgálni, ami a vörös húsokat illleti. Sokan fogyáskor elkezdik mellőzni ami nagy hiba mert az egyik fő vas beviteli forrás és hát nem kell mondanom mennyire fontos a szervezetnek a vas(vér).
De van megoldás az pedig olyan alternatív húsok amik telítetlen zsírsavakat tartalmaznak ezálltal nem hízlalnak(persze ez óvatos kijelentés mert a kalória nem elhanyagolható mert ha ezekből is megeszik vki egy köbmétert nyilván hízni fog), pl. sertés helyett mangalica, marha helyett szürkemarha, akkor ott a bárány, ami nem feltétlen vörös hús de telítetlen zsírsavas az a kacsa, liba. Mondanom se kell ezek drága húsok, de már azzal sokat lehet fogyni ha ezekkel váltja fel az ember az étrendjében a húsokat.

Ami a fogyást illeti, nekem az jött be ahogy a cikkírónak is semmi cukor és fehér liszt(más lisztek igen, zab, durum, kukorica).
És a kevesebb evés, megfigyeltem magamon és ezzel sztem sokan így vannak, talán ez nevelés kérdése is hogy ami a tányéron van megeszed. De miért? Miért akkora egy tányér amekkora? Tényleg meg kell enni annyi kaját ami belefér? Hisz már rég jól laktam de tök finom én ezt megeszem stb. Állj!
Mi lenne ha csak addig ennék amikor jól lakottnak érzem magam elöször és stop bármilyen finom a kaja a tányéron azt félre tolom.
Bizony a szervezete az embernek tudja mikor elég csak eztfelül írjuk mert jajde finom a hami na még egy kanállal a mama kedvéért stb. rossz beidegződések.
Nos ezt én így megfilóztam magamban kombinálva azzal amit a hszem elején írtam és így fél év alatt ledobtam 22kgot(jelenleg 90kg vagyok 178cmhez), mellette csak szobabiciklizés volt.
Mindezt azért írtam le mert sztem mindenkinek más módszer működik de lehet tanulni az egyéni tapasztalatokból és vannak átfedések.

[ Szerkesztve ]

üzenetek