Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


ztoldy
(senior tag)

Gratulálok a kitartáshoz, így tovább.
A legfontosabb, hogy mindenki megtalálja azt az étrendet, amit hosszútávon évekig tud tartani.

Fontos, hogy a zabot nagyon szokták ajánlani, de sok ember nem tudja normálisan emészteni és puffadás, hasmenés stb. lesz tőle. Ezért zabot az egyen, akinek nincs vele rossz tapasztalata, bár tudom mindenhonnan az jön szembe, hogy zabkását kell enni.

Igazából mindegy mit eszel, ha a testfelépítésednek, célodnak megfelelő kalóriát viszed be és adod le.

Ahol van lift vagy mozgólépcső te menj gyalog a lépcsőn, a mozgólépcsőn is sétálj fel. Persze a 20. emeletre nem kell gyalog menni, ha nem akarsz :)
Ha van lehetőséged álló asztalra (vagy állíthatóra) irodában vagy otthon, akkor használd. Állva több kalóriát égetsz el.

Súlyzós edzés fontos. Minél több izom van rajtad, annál több kalóriát éget el a szervezeted. De ez inkább azoknál érdekes, akik a 3 hónap alatt lefogyok valami divatos diétával elvet követik, mert aztán a 1,5-2x-esét hízzák vissza.

A kalóriákat érdemes heti szinten nézni, hogy a heti bevitt mennyiségbe mi fér bele és akkor lehet tervezni, hogy adott napon lesz egy kicsi "bulika", akkor x napon kevesebb kalóriával kell beérni, hogy a heti mennyiség a végén ne haladja meg a célhoz szükséges mennyiséget.

Kollagén: javaslom a részletes összetevők átnézését és összehasonlítását. A kollagén hidrolizált/peptid formában legyen benne. Ellenőrizni kell mennyi a tényleges kollagén/fehérje tartalom, mert gyakran az ízesítés elvisz 40-50%-ot, így a pénzedért az ízt kapod. Ha lehet, akkor legyen 2-es típusú kollagén az összetevőkben.

[ Szerkesztve ]

üzenetek

Hirdetés