üzenetek

hozzászólások


pzstm
(félisten)
Blog

Illetve várjuk az Apple Pay-t idehaza, vagy azt, hogy iOS-en is lehessen akár ilyet...bár nem dől össze a világ ha nem :)

Emiatt biztos nem megyek droidra :)


Sinisi
(senior tag)

A maguktól értetődő működéssel szerintem nem is lesz gond ha végre feláll a "jól" működő rendszer. Számomra az a kérdés, hogy miért a végfelhasználó fizet többletet a szolgáltatónak. Ha sütit vesz az ember, elvitelre az is olcsób (jobb helyeketn) mint helyben fogyasztva. Az e-fizetési szolgáltatást oké, hogy ki kell fejelszteni (mint annak idején a mobilhoz szükséges adótornyokat... infrastruktúra), de végeredményben szerintem ez nagy lóvé megspórolás a szolgáltatóknak, amiből igazán vissza is oszthatnának. Pl. mozijegy vásárlás... ha nem a (fizikai) kasszánál fizetek : kényelemdíj többlet, de ugyanez a színházjegynél is...

[ Szerkesztve ]


szabogabor10
(veterán)

Remek cikk, csak épp az maradt ki, hogy az összes itt felsorolt megoldás csak androidos telón működik. Az Apple Pay-nek Magyarországon mindenképp lenne létjogosultsága, mivel iOS-en nincs konkurenciája, nem értem mit baszakszik az Apple ennyit.

[ Szerkesztve ]


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

2017 van és még mindig csak itt tartunk. Szégyen. Az meg még inkább, hogy (megint) csak OTP kártyával lehet használni.

(#2) pzstm: szerintem pár ezer ember miatt nem fogják bevezetni az apple payt.

[ Szerkesztve ]


Sinisi
(senior tag)

Hát igen, ez az OTP igyekszik mindenhol ott leledzeni... már harmadjára követem el azt a hibát, hogy számlát nyitok náluk... de hát mit tehet az ember egy ilyen piaci környezetben ?!


pzstm
(félisten)
Blog

gondolod pár ezer iPhone van kishazánkban? :U


Zoelee
(csendes tag)

Használom, tényleg jól működik :)


Drenadar
(veterán)
Blog

Miért szerinted több millió?


hjanos1
(senior tag)

Nem feltetlenul a teljes iPhone-hasznaloi kozossegre kell gondolni. Nekik csak az a reteguk erdekes, aki amugy hasznalna a mobilfizetest.


pzstm
(félisten)
Blog

nem. De 1 millió körül volt utolsó infóim szerint 1-1,5 éve (tudom régi készülékek nem NFC képesek és nem mindenki akarná használni...)


darvinya
(nagyúr)
Blog

Ez a mobil fizetés nagyon csöbör köré ültek esete, mert mindenki egyszerre akar kivenni belőle.
Sok külsős összetevőért többet fizetnek érte, mint amit alapból kerül.

Akkor lenne jó, hogy minden 1 szolgáltató intézne és ekkor nem lenne külsős összetevő sápok.


Azie
(senior tag)

Nem jelentős réteg, de WP-n már 4 éve lehetNE fizetni, ha magyarországon engedélyeznék a szolgáltatást a microsoft walletnél. Jelenleg csak az usában működik a wallet.


Bozek
(nagyúr)

"Az OTP-nél úgy gondolják, hogy ha feloldjuk a telefon kijelzőjét (ujjlenyomattal, kóddal, mintával), akkor az a mi telefonunk és a tranzakció csak bekapcsolt kijelző mellett valósul meg. Ez egyébként alapvetően logikus megközelítés, éppen ezért erősen ajánlott valamiféle védelmet társítani ehhez, ha esetleg eddig nem tettük volna meg (noha adataink védelme miatt ez amúgy is javasolt)."

A kettő között nincs összefüggés. Ha nincs beállítva képernyőzár-védelem, akkor a Simple a saját jelszavát fogja kérni minden egyes tranzakciónál. Elvileg még a 2 Ft-os vásárlásnál is.


Sinisi
(senior tag)

Azért ennél többre számítottam, de ha 10M lakosú országot nézünk (ebből nem tudom, hogy mennyi az akinek egyáltalán van telefonja :-) ) akkor ez nem is olyan rossz arány.


ahatvani
(kezdő)

Nekem van képernyőzár védelem (ujjlenyomat) és + kéri a simple is a jelszót fizetéskor.


Bozek
(nagyúr)

Az fura, nekem is ujjlenyomat van beállítva képernyőzárnál és soha nem kérte a jelszót. Amúgy mikor oldod fel a kijelzőt? Mert a feloldás után 2 perced van a fizetésre (ami szintén kimaradt a cikkből), utána már kell a jelszó.


MrPetya19
(addikt)

De legalább lehet van lehetőség, és az OTP megoldása egész modern szerintem. (főleg a kártya egyszerű felvétele)


Fuxosbömis
(csendes tag)

kb. 10 napja használom az OTP-és lehetőséget. (simple app, mastercard kombó) Nagyon jó működik, pedig már használtam itt-ott. A teló Sony Z5 dual. Odateszem a kártyaolvasóhoz és már jön is a zöld pipa.

Nagy gratula a OTP-nek. Remélem, majd egyszer az AMEX-et is lehet majd így használni.

Engem egyáltalában nem zavar, hogy kártyaalapú a dolog.....sőt pont ez a jó benne. A szolgáltatás nem jár külön költségekkel.


ahatvani
(kezdő)

2 percen belül fizetek vele bőven.....


Fuxosbömis
(csendes tag)

Írjál a supportnak.....akár a google playen keresztül. Tőlem nem kér pinkódot. Feloldom a telefont ujjlenyomattal és annyi.


vtechun
(veterán)
Blog

Ha nem is millió, párszáz ezer biztos van, jellemzően a pénzesebb rétegből. Én annak idején Mobiltárca tesztelő voltam. Nagyon kényelmes volt, azóta is, ha tehetem paypass fizetek. Csak persze iPhone-os lettem én is :)


bajzal
(őstag)
Blog

És iPhone-ban az NFC-t csak Apple Pay-el lehet használni? Semmilyen más lehetőség nincsen? Pl. az OTP Simple?


vtechun
(veterán)
Blog

Nem lehet semmi másra használni egyelőre.


tibor72
(tag)

Elég ha a bankkártyám képes erre, igaz limites, de nem bánom, a telefonom nem "keverném" fizetési helyzetbe. Lehet maradi vagyok, de a QR kódos befizetést elégségesnek tartom mobil fronton.


Halo
(senior tag)
Blog

A simple tényleg megy pl Erstes visa kártyával is?


Kbali
(veterán)

Maga a Simple igen, de a wallet része, amivel bolti fizetés lehet, az (még) csak OTP-s mastercard kártyával.


szabogabor10
(veterán)

Egyelőre nincs. De ha az Apple Pay ilyen nevetséges tempóban terjed, előbb-utóbb meg kell nyitniuk az NFC-t mindenkinek.


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

A Simple minden kártyával megy, de az NFC-s fizetés csak OTP-ssel.


Totheground
(addikt)

Az ApplePay bevezetése inkább a bankokon múlik mint az Apple-ön. De nagyon hamar rá lehet szokni. Illetve ha működne, akkor kicsit innovalhatna a BKV is és integrálhatná a most telepítendő elektronikus jegyrendszerbe. Itt tökéletesen működik (igaz egyelőre csak a SUICA-t támogatja a PASMO-t nem) és baromi kényelmes, a közlekedéshez és a SUICA fizetéshez még ujjlenyomat sem kell.

[ Szerkesztve ]


kleinguru
(addikt)

Csak az iOS miatt nem váltok. Nagyon várjuk már az ApplePayt:K


Kbali
(veterán)

Tévedés - az ApplePay fordított - nem a bankok keresik az Apple-t, hanem az Apple válogatja meg a bankokat, akikkel együttműködni szeretne.
Ha a bankokon múlna, már régen lenne itthon is.

[ Szerkesztve ]


kleinguru
(addikt)

Akkor b*sszák meg, ha így van...


ben5001
(tag)

Az iOS 11-en kinyitja az Apple az NFC-t, tehát jöhet a megoldás iPhone-ra, iPadre is. (Ha már valaki írta, akkor bocs.)


Viktor0610
(titán)
Blog

Egyelőre? :))

Az Apple-ről beszélsz, nyilván, ha nekik van erre egy megoldásuk, akkor nem csak egyelőre, hanem MINDIG csak az övékkel fog menni. ;]


Kbali
(veterán)

Nem nyitja ki, csak olvasásra, pay-re nem lesz használható sajnos (és csak a 7-estől fölfelé fog működni).
Link egy összefoglalóra.

[ Szerkesztve ]


ben5001
(tag)

Egyes szakírók szerint - még nem teljesen egyértelmű. Az mindenesetre tény, hogy az ApplePay eljöhetne már végre MO-ra. Állítólag a hazai bankok (is) akadályozzák.

[ Szerkesztve ]


Stanlee
(senior tag)
Blog

Mindig megy a rivas, hogy Mo mennyire el van maradva mobilfizetes teruleten. Hogy ne menjek tul messzire, itt van München, parkolasert az utcan csak ermevel vagy GeldKarte-val lehet fizetni, mobilfizetes, vagy app? ugyan mar, itt megallt az ido a mobilok elterjedese elott. Mo-n a mobilfizetes kb. 10 evvel elorehaladottabb allapotban van, mint Nemetorszagban. Ez van.


Próféta
(tag)

Ezt írja support a Play áruházban:

OTP Mobil választ adott a vélemény egy korábbi verziójára ekkor: 2017. 07. 03.
Szia, nem programhiba, ujjlenyomatos képernyőzárnál fordul elő abban az esetben, ha a készüléked régebbi, mint ahogy megjelent az Android 6-os (2015. októbere), vagy egyes Samsung típusú telefonoknál. Sajnos nem tudjuk felülírni, hogy ilyenkor kér egy másodlagos azonosítást is a készüléked operációs rendszere.


Kbali
(veterán)

Nem igaz, hogy akadályoznák a hazai bankok (mindenképpen kell hozzá bank, de az Apple dönti el, kivel szerződik).


ben5001
(tag)

Az általad belinkelt írás az első beta alapján történt, ami nem jelenti azt, hogy ez lesz a végleges állapot. Akármi történhet még.


Grande Ale
(őstag)

Eddig tőlem sem kért soha. Tegnap a postán fizettem egy csekket, ott kérte a terminál a kártyám pin kódját.(21 ezres fizetés volt). Utána a tescoban megint nem kért. Gondolom a posta terminálja miatt kérte...


Tikakukac
(félisten)

OTP-nél le sem írom hányszor mentem és akartam mobilfizetést állítani. Akkora rohadt káoszt mint ami ott van, az félelmetes.


pzstm
(félisten)
Blog

pontosan ezt mondom én is...emiatt 100% nem lesz droidom :B


astorre19
(aktív tag)

"PIN kód:A telefonos azonosítás miatt 5000 Ft felett az új terminálok már nem kérnek PIN-kódot, de régebbi termináloknál előfordulhat, hogy a terminálon is meg kell adnod a fizikai kártyád PIN-kódját."

idézet a simple. hu-ról.

a postán gondolom régebbi a terminál:)

Metaa eddig én sem használtam,de mostmár nagyon unom,hogy elő kell szedni mindig a kártyát,a telefont egyszerűbb kivenni a zsebből,úgyhogy teszek egy próbát vele.

[ Szerkesztve ]


metaa
(tag)

az aktív képernyővel való fizetésnek nem sok értelmét látom... ha az ember a bankkártyájával fizet akkor is csak hozzáérinti, más kérdés hogy 5000 felett kell PIN kód

a mobiltárcát nagyon sajnáltam, hogy megszűnt, nekem nagyon kényelmes volt hogy úgy működött a telefonom mint 1 bankkártya, és 5000 felett ugyanúgy PIN kódott kért

képernyőzárat sose használtam és ezután sem fogok, de a 12 jegyű jelszavamat sincs kedvem minden vásárlásnál begépelni, úgyhogy még várok ezzel egy picit, hátha változik valami :)

[ Szerkesztve ]


bozont
(veterán)
Blog

Egy-egy ilyen cikknél mindig felcsillan a szemem, de aztán ennyi is. Még mindig nagyon korlátozott a dolog. Megint az van, hogy mindenki a sajátját akarja nyomatni, ehelyett hogy összefognának (telkók és bankok, kártyakibocsájtók) és kialakítanának egy mobilszolgáltató, bank független rendszert.
Én már évek óta arra várok, hogy használjam a mobilfizetést, de úgy tűnik a CIB, Telenor párossal még várom kell. :U


Maligám
(tag)

Az OTP Simple megy rootolt telefonon? Mert a Smartbank letörölte magát biztonsági okokból.


Totheground
(addikt)

"kialakítanának egy mobilszolgáltató, bank független rendszert."

Ez az ApplePay és az android pay. De a bankoktól független sosem lesz, hiszen végülis velük kell együttműködni.


bozont
(veterán)
Blog

Persze, elhozhatnák azokat is, de nem úgy néz ki hogy ez a közeljövőben megtörténik.
Amit meg idéztél egyben értendő, tehát úgy bank független hogy bármelyik bank esetében működik és bármylik mobilszolgáltatóval, nem úgy mint most hogy ha használni akarod akkor vagy Telekom és OTP vagy Telenor és MKB. Így nagyon kötött a dolog. Csak ezért nem fogok váltani egyikre, másikra és új bankszámlát sem fogok nyitni.
Sőt, igazából a telkókat szerintem ki is lehetne hagyni az egyenletből, de ezt úgy sem fogják hagyni. :)

üzenetek