Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


kolopele
(addikt)

Jó lett az írás, viszont az RX 480 ma már nem igazán erős FHD - ra, a legtöbb helyen nem éri már el a 60 fps - t sem, ami szerintem a bűvös határ ahhoz hogy simán fusson egy játék. Egy 1070 jobb választás lett volna, és a használt ára sem mondható már magasnak, szerintem megérte volna rápótolni.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

A tesztet köszönjük! :R

Igazság szerint egy nagyon hasonló tesztet akartam összerakni, szóval azt most törlöm is. :D

Én egy csaknem azonos gépet rakok most össze a keresztfiamnak, és az volt a tervem, hogy a saját mostani gépemmel (R9 390) összehasonlítom. Egy RX580 lett abba véve, mert ebben az árkategóriában (cirka 55-65e Ft) egyszerűen nincs értelmes alternatíva (a GTX 1650 gyengébb és kevesebb RAM), míg a GTX 1660 (Super) drágább.

A 8GB VRAM egyébként nagyon hasznos tud lenni, én mindenképpen mellette szavaznék, például a Resident Evil 2 (2019 Remake) kapcsán a textúraminőségen látható a minőségjavulás, nagyon is.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Ne magadból indulj ki, ennyire egyszerű...

Plusz nagyon mókásaik az ilyen "rápótolni" megjegyzések. Ha adott egy keret, akkor "rápótolni" csak úgy tudsz, ha másból engedsz. Kevesebb RAM, gyengébb proci, stb...

[ Szerkesztve ]


kolopele
(addikt)

Nem magamból indultam ki, abban az esetben egészen mást írtam volna. A mai és az elkövetkezendő címekhez sajnos kevés lesz már mind az 1060, mind a 480-580, ezt tényként kell kezelni, de azt hiszem ez szépen megmutatkozik akár a Metro - n, akár a Control-on, de már a két utolsó AC is ette keményen a kártyákat, de a most megjelent Breakpoint is csak medium mellett képes stabil 60 fps - t produkálni egy 2060 mellett. Persze, optimalizáció sokat számít, de egy erősebb kártya valamelyest képes ezt kompenzálni, és sajnos a fejlesztők egyre inkább félkész játékokat dobnak piacra, amit aztán majd foltozgatnak. Az mondjuk igaz, ha ennyi a keret akkor nincs mit tenni, és nézve a procit, ram mennyiséget, nem is igazán lett volna min spórolni, ez is ma már alap.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Megbocsáss, de továbbra is magadból indulsz ki.

A "kevés" ugyanis nem igaz, legalábbis nem általános nézet szerint. Akkor kevés, ha magas elvárásokat támasztasz.

Egyfelől sokan elvannak folyamatos 60 FPS nélkül is. Inkább felveszik a grafikai beállításokat és a szebb grafikát élvezik, cserébe meg elviselik azt, hogy néha beszaggat a játék.

Másfelől pedig a Control is játszható még egy RX480-asnál gyengébb kártyán is, legfeljebb visszaveszi az ember a beállításokat. Ultra meg High alatt is van élet...

[ Szerkesztve ]


kolopele
(addikt)

Rendben, nem általános nézet, vannak akik szerint meg a 144fps ma már az alap, és a 60 már szaggat :) Mindenesetre hiába állít be az ember szebb grafikát, ha közben szaggat a játék, akkor már inkább medium és legyen folyamatos, és ez már nem kizárólag az én véleményem.
A játékok zöme ma már nem néz ki rosszul még low mellett sem, bár azért a medium legyen meg legalább, és ez a kártya valóban képes arra, kicsit régebbi játékoknál meg akár hasíthat is még, főleg ha valaki gyengébbről vált felfelé, és eddig is elégedett volt :R


bobalazs
(veterán)
Blog

Kösz hogy felhívtad a figyelmem ennek a OCAT proginak a létezésére.
Amúgy Kolopele, szard le amit mondtam, Killer Instinctel játszom és ott 60 fpsre van gyárilag korlátozva, és nem szaggat. Játékja válogatja.

[ Szerkesztve ]


Lord Myn
(senior tag)

:DDD Ne haragudj, de én még olyan single-player (tehát nem kompetetív) játékot nem láttam, ahová kellett volna a fix 144 fps. A 60 fps abszolút elég egy autós játékhoz, FPS-hez vagy egy openworld TPS-hez, interaktív filmekhez/kalandjátékokhoz még a 30 is jó.


d@vee
(senior tag)
Blog

Ja és vannak, akik 30 fps-el is elvannak. Ha valakinek ennyi elég, bővel elvan a 480-al is. Jómagam egy hónapja váltottam le az RX560-at egy 580-ra. Nem, nem bír el mindent 1080p-ben MAXON, 60 fps-el. Hitman 2 pl. de ott meg végképp nincs szükség őrült fps-re. Counter Strike-nál más a szitu, az már multis FPS, de abban meg hozza ami NEKEM kell, a 144Hz monitor ki van rajta használva.
Fentebb a kollega jól írta, ne magadból indulj ki, meg ne is másokból. Mindenki eldöntheti hogy elég-e neki ez a teljesítmény, vagy sem.


HUNNIA1920
(őstag)
Blog

Én is gondolkozok rajta, hogy lecseréljem az RX470-est mondjuk egy GTX 1660-ra (vagy Ti-re), de mivel az RX470 a használt piacon 25-30 ezerért megy, a sima 1660 meg 70-80 körül indul, és a 470-esen szinte minden megy maxon 1080p-ben (pl. Forza 4 55-60FPS), így nem látom sok értelmét a cserének. Annyival nem jobb az 1660, mint amennyivel drágább. Főleg az 1660Ti kártyák, amik 90e-nél indulnak. Egy 2060 meg 100e alatt nincs is.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"A mai és az elkövetkezendő címekhez sajnos kevés lesz már mind az 1060, mind a 480-580, ezt tényként kell kezelni"

Egyáltalán nem kevés az, csak ésszel kell turkálni az options menüben.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Mindenhová köll az, csak kompetitív szinten alapkövetelmény, más vonalon meg nagyon-nagyon kellemes, kissé extra körülmény. Ha az ember megszokja a jót, már single playerben sem szívesen adja alább.


doooo
(addikt)

"Egy 2060 meg 100e alatt nincs is."
120 ezer alatt sincs, annyiba kerül a legolcsóbb, múlt héten vettem egyet... de úgy voltam vele, hogy az 1660 Ti nem sokkal olcsóbb csak, tényleg nem sokkal, de cserébe természetesen gyengébb. Szóval inkább áldoztam még rá valamennyit, és cserébe tovább nyugodt leszek vele. AMD alternatíva pedig nincs abban a kategóriában, szóval ismételten nem volt sok lehetőségem. Ja és egy R9 270-et vált, szóval elég nagy ugrás lesz... :DDD

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Jah, ami főleg akkor kellemes, ha az a bizonyos single player játék 30 vagy 60 FPS-es cap-et állít be. :DDD


ttt
(aktív tag)

Most csak úgy, mert megláttam, hogy 480-s teszt :U

Szóval elég régi i5-s gépem volt (760)/ 8GB ram. Szenvedtem is az új, számomra vonzó címekkel, egy ideig, aztán jött a 480/8GB és csoda lett :D, bár kicsit haragudtam az AMD-re, hogy ez "csak" egy közép kat, amit annyira nem reklámozott. Majd idővel ez is karcsult, de volt szerencsém a lapba aló majd legerősebb procit (x3470) beszereznem, majd potom pénzért. Azért telt az idő és ez a gép is kifújni látszott....

Szóval úgy éreztem itt az ideje egy új gépnek: Új lap, proci, ram, stb
Osztás, szorzás, kinél-mi-mennyi / meddig élek még.... ilyesmi. A konklúzió az lett, hogy szeretnék 4k-s élményt is, ha már mindenki erre... szóval értitek :B
De pénz... Van is meg nem igazán erre.... Lett belőle első körben egy 32"4k / 24-75 Hz / FreeSync monitor és most úgy látom egyelőre nem lesz második kör :N

Annyira bejött, hogy, ha nekem mondják nem hiszem el, a "kis" 480 kártyával 4k-ban simán nyomom a Doom 2016-t, a Dying Light-ot, a Borderlands3 -t különösebb butítás nélkül, mondjuk a kedvenc Fallout4 már nem annyira megy. Azt látom, hogy a Vulcan portokat szereti ez a monitor/gpu/cpu.

Aki nem hiszi járjon utána :C ;) ;]


kolopele
(addikt)

Nekem semmi bajom a 60 fps - el, nem is nagyon tudok többet kihozni 4K - ból.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Na, ilyet még életemben nem láttam.


kolopele
(addikt)

Pedig olyan most a Monkey King Hero Is Back is, 30 fps - re lockolja magát, fel is húztam magam rajta amikor megvettem és megláttam. Közel jártam a refundhoz.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

PC-n HARMINC fps-es limit?

rofl

Még viccnek is rossz. Profi fejlesztőgárda. Csak kicsit retardált.


kolopele
(addikt)

Hűek maradtak a konzol verzióhoz.

üzenetek