Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


hajbel
(addikt)

A Sapphire Pulse 5700 is 125 ezer és az XT biost rápattintva kb. 20%-ot ver a 2060-ra.

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Az lehet, mert nem kéne neki. Nem lehet, hogy valahol bekapcsolva maradt a V-Sync?

Ne aggódj, hamarosan úgyis veszel egy normális kijelzőt, és nem lesznek ilyen gondok. ;]


(#32) Chaser: Simánlazán. Nekem anno i5-3470 + 8 GB + GTX 750 Ti-vel 120-150 fps volt 720p @ medium-high-on(!) + effektek, és még csak nem is Vulkan API-val játszódtam (azzal még több lett volna). Ha lehúztam mindent lowra, akkor 190-200 fps.

Ilyen, amikor egy engine-t normálisan megírnak.

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"Új Codba mondjuk valóban nem annyira számít az fps"

Köszi a kommentet, így megspóroltál nekem a tizenezres tételt. Mondjuk sejtettem, hogy a fizika közelében nem lesz az eredeti CoD 4 (MW)-nek, ami a best CoD ever (és ahova KELL a fix 125 / 250 fps, meg a 100+ Hz), de hogy ennyire.. És akkor még hol van a Promod csodája?

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

lehet, ezekről nekem fogalmam nincs :)
kijelző folyamatban, lassan eldöntöm melyiket vegyem
bár eddig két seasonic kerregő ventis tápom volt az új gépben, ma egy olyan lefogatós bq! venti ami hivatalos tartozékok közt nincs, nem túl jó omen ( :
ha a doom fhd ultrán "repülne", az tökéletes is lenne - meg a forza minél jobban, bár az tv-re megy ami elvileg nem tud sync-et de 120hz-es a panel, vsync mellett az 120 fps lockot jelent, jól értem? -


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Jól, de felejtsd el a V-Syncet. Input lag hegyek. Lemészárolod azt a reszponzivitást, amit a magas képfrissítéssel elérsz.

DOOM FHD Ultra? Hmmm...a prociddal szerintem egy RX 590 elég hozzá (mondjuk egy Sapphire Nitro+ SE <3). Az defaultban kb. 25-30 százalékkal jobb, mint az 570-ed. Az azért nem kevés; 100 helyett mindjárt 125-130 fps, érted.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

egy ideje nem jáccottam' pc-n, 8-10 éve :d - kivéve gererals -, boxon nem is rémlik lehetett-e állítani vsyncet, de jellemzően semmit nem állítottam, csak ment
nitro+, de nem se, az a babatét' sztem borzasztó, 70,5e ufóéknál, amit le lehet vinni 61e-re +játék, az azért korrekt - pláne ha el tudja passzolni az ember a játékot is - , pulse 5e-rel olcsóbb, ilyen különbség mellett nyilván a nitro
azért némi teljesítmény csökkenéssel számolok, 570-nek durván megjön az étvágya a gyári 1250 gpu érték felett, 1350-en már emberesen zabál, nitro eleve túlhajtott, tápot passzívan akarom használni, úgy nem kerreg ( : 570-hez képest +50-60w belefér, de sokkal több nem, kazánházat se akarok nyilván, de fogalmam nincs pontosan mit lehet alakítani a 12nm áldásából, 590 az rx-ek királya, nitro pedig az 590-ek királya, ez nagyon tetszik benne :)


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Élőben szerintem igen guszta az az SE.

Egy sima RX 5700 Nitro+ kéne igazából. Mondjuk 105 nettóért. :))


Chaser
(titán)

úgy nem láttam, de tényleg nem is akarom, nem értem hogy jön a kék egy amd kártyához, pulse fehér-piros backplatje pl kifejezetten tetszik - bár fekete-piros jobb lenne ( : -, nitron az tetszik, ha már pilácsol, gpu hőmérséklet függvényében lehet vezérelni és ilyesmik, de az a kék design az nekem nagyon nem jön be

szerk:
nekem az 5700 pulse is tetszik, 105e nettó alatt megvan :) de sztem a nitro is akörül
sok nyűgöt olvastam sync terén a navikról, nem szeretnék belelépni és kísérletezgetni, extraként ki se használnám, szóval felpofoztam magam h nem ;]

[ Szerkesztve ]


kolopele
(addikt)

A v-syncet csak akkor van értelme elfelejteni ha van g-sync vagy freesync, ellenkező esetben olyan képtörések lesznek nélküle hogy úgy nem lehet játszani. V-sync esetében a lényeg hogy a kártya lazán több fps - t hozzon mint amekkora a monitor képfrissítése.

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Ezért kell a frame rate. Akkor nincs semmi gond. Arról nem beszélve, hogy a 200 fps (random nagy szám behelyettesít) 60 Hz-en is jobb, mint a 60 fps, mert valamivel kevesebb lesz még így is az input lag.

De egy-egy képtörést is 56x szívesebben nézek, minthogy konstans "zselatinban ússzon" (ergo késik, mint állat) az egér.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

párom nyomja az ac black flaget most, régebbi játék, előbb néztem cpu ventit, áll... :) tép ventije áll, az 570 ventije szolidan pörög, de sokszor az is megáll, ennyit számít az uv, és ez nem 20-30e-s hűtő, 12e körül van - és valami egyedi lefogatót kaptam, sztem direkt nekem gyárották :d -

szerk:
Synthwave
nagy ritkán láttam képtörést forzánál ezzel a fix 60 fps-sel, de akkor elég "szépet" törik
majd kitapasztalom, legyen egy jó monitor, most egy 40" fhd tv van átmenetileg

[ Szerkesztve ]


hajbel
(addikt)

Nem igaz. A Fast sync és az Enhanced sync alacsony latency mellett kiküszöböli a tearinget és a stuttert is. 120 Hz felett olyan gyorsan frissülnek a képkockák, hogy szinte láthatatlan a tearing, bármilyen sync technológia nélkül.


kolopele
(addikt)

Értem. Akkor szólj légyszi az nVidiának hogy csipkedjék magukat, és csináljanak végre egy olyan kártyát ami képes 4K - n 120 fps - re. Amíg ilyen nem lesz, marad a g-sync meg a 60 fps.


kolopele
(addikt)

Nálam sosem késik a kontroller single játékoknál, auto aim mellett meg pláne ;)
Na meg ugye 4K meg a 200 fps................

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

ránéztem adatlapodra, hirtelen azt hittem a gaming x trio azt jelenti 3 db van :d kicsit már zokni vagyok ( :


kolopele
(addikt)

Na igen, lehetne úgy is értelmezni, de itt 3 ventit jelent csak :D
SLI - n filózgattam már, de anno az 1080 elvette a kedvem tőle.


Chaser
(titán)

utána le is esett rögtön, sli-nek sok lenne, bár lehet van 3db-os is, de annyira bátor még te sem lehetsz :d


hajbel
(addikt)

Inkább neked szólok, hogy nézz utána, mi az a Fast sync és az Enhanced sync.


SillyGabba
(csendes tag)

Igazán meglepődtem, hogy az újabb architektúra mennyivel jobban teljesít például a 2014-ben debütált AnvilNext 2.0-es motorban (Assassin's Creed széria). Jelenleg egy hasonló régi kártya dolgozik a gépemben (Sapphire 290 Vapor-X) kicsivel előnyösebb specifikációkkal a tesztben szereplő 290-eshez képest. A teszt mindazonáltal nagyon jól szemlélteti, hogy ugyanazon motort használó játékoknál, milyen sokat tud jelenteni a jól átgondolt, precíz kódolás, melyre a köznyelv optimalizált jelzővel hivatkozik.


aginor
(addikt)
Blog

Az a kártya már 70-80k átlagosan, azért már simán kapsz egy 1660supert, ami legalább nem egy kazán és még erősebb is. ;)

üzenetek